Selina Moreno, rècord a l’estret de Beltquerung

– La nadadora de Gandia va recòrrer en 6 hores i 22 minuts els 21 km entre Alemanya i Dinamarca

– Les condicions meteorològiques adverses ho complicaren amb onatge fort i temperatures de l’aigua de 14 ºC

selina 2

Mala previsió  i mal oratge donaven per al passat 22 d’agost, la data límit que Selina Moreno s’havia posat per a poder fer el canal de Beltquerung, el nou repte que la nadadora de Gandia s’havia plantetjat, com sempre a benefici de la AECC (Associació Espanyola Contra el Càncer). Dubtes i temors en els dies previs, perque la travessia no es podia retardar més enllà de la setmana que s’havia concedit des de l’organització. No hi havia opció: es nadaria.

Despertà un día gris eixe divendres 22 d’agost a la ciutat danesa de Rodby. A primera hora el fred i la humitat calava en el ossos, però hi havia que intentar-ho. La temperatura de l’aigua -14 graus- convidava a no clavar-se a la mar, i més encara sense la protecció del neopreno, que és una de les condicions perquè estos reptes siguen reconeguts: nadar només amb el banyador, ulleres i gorro. El vent i les corrents aconsellen canviar la direcció inciail de la travessia i cap a les 8:00 es dona l’eixida al’illa de Fehman, Alemanya, i des d’eixe moment Selina ja no té una altra cosa en el cap que arribar a la costa danesa

La duresa mental de Selina Moreno

La duresa mental és una de les principals característiques de Selina. Duresa mental que li va ajudar en la vida personal a superar un càncer de pit, ara ja fa uns anys, i duresamental que li ha servit per a convertir-se en la nadadora d’ultra distància en aigües obertes més important a Espanya, sent la única que té la Triple Corona: Canal de la Mancha, Canal de Santa Catalina  i la Marathó de Natació de la Illa de Manhattan. Experiència acumulada que li va servir per saber dosificar-se i saber aguantarles dificils condicions que esta vegada oferia el Mar Bàltic: el fort onatge i eixa freda temperatura inesperada. A l’estiu, el Bàltic sol estar entre 18 i 20 graus.

Les dificultats també s’incrementaren en el tram final amb la continua presència de bucs que feien més complicada la natació, i que per moment posaren en serioses dificultats tant a Selina com a l’embarcació del seu equip, minúsculs obstàcles davant uns bucs tan grandots. També el vent que amb el fort onatge llançava a Selina contra les roques va afegir tensió en el tram final. Al remat, poc abans de les dos Selina arribava a terra i podia celebrar altre nou èxit. A més amb rècord femení de la prova: 6 hores i 22 minuts donant braçades. Com sempre contra el càncer.

 

Fotografies: Facebook Selina Moreno

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Selina Moreno premiada a Los Yébenes | SLA - […] a Los Yébenes (Toledo) un reconeiximent a la seua trajectòria, i en especial a este 2014 on passat agost…
  2. 12 hores natació solidària a Gandia | SLA - […] Selina Moreno, és una de les millors nadadores espanyoles en aigües obertes. Recentment ha rebut un reconeiximent A Los Yébenes…
  3. 12 hores de natació solidària | SLA - […] la natació i l’amor pels reptes. “L’amor està en l’aigua” resumeix Selina Moreno, anima mater de la […]
  4. Nadant de Bilbao a Santander (II) | Sense Límits Aventura - […] Selina Moreno, rècord a l’estret de Beltquerung […]
  5. Dia de la Dona… aventura | Sense Límits Aventura - […] Selina Moreno, rècord a l’estret de Beltquerung […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »