Setmana negra per a l’esport d’aventura

– Dos persones moren, una a Xàbia, fent busseig, i altra a Castejón de Sos fent parapente

– Altres dos rescats en Villel i Millars marquen el cap de setmana

 

rescat

 

Es tanca una semana que ha sigut negra per als esport d’aventura a la Comunitat Valenciana i on hem de lamentar la mort de dos persones. La primera d’ells va ser passat dijous a Xàbia, on un britànic de 60 anys va perdre la vida en patir una parada cardiorespiratòria mentre estava fent submarinisme a El Portixol. L’home era instructor de busseig i va patir problemes en el procés de descompressió. Els efectius del SAMU desplaçats a la zona no puguerem més que certificar la mort d’este instructor de busseig.

A l’endemà un valencià de 63 anys va perdre la vida a Castejón de Sos (Huesca) quan estava practicant parapent al paratge de Piedras Blancas. L’esportista estava en plena maniobra d’aterratge quan un problema amb el seu parapent -sembla que s’ha plegat de forma inesperada- ha provocat una caiguda a terra des d’uns 30 metres d’altitud, fet que ha provocat la seua mort, tot i els esforços per reanimar-lo per part del Grup d’Intervenció i Rescat de Benasque. És la cinquena mort en apenes una setmana, després de l’accident de diumenge passat a Lleó on morirren 3 integrants del GREIM (Grup de Rescat de la Guàrdia Civil).

Rescats a Villel i Millars

A més el cap de setmana es tanca amb dos rescats que afortundament acabaren sense conseqüències greus per als implicats. En un esglai es va quedar l’experiència que va viure una familia de Paterna quan estava fent senderisme a Villel. Recorrien tranquilament el paratge de El Tranco, un estret barranc, quan es va girar l’oratge i una forta tempesta  va fer crèixer de forma ràpida la rambla Chartera impedint que pugueren tornar els 4 integrants de la familia, Roque, María Jesús, Nerea i Lucía. Telefonaren els servicis de rescat i hagueren de tractar de protegir-se fins i tot de la pedra que va caure dissabte a esta localitat de Terol. L’espera en tot cas no va ser molta ja que la ràpida actuació de la Guardica Civil, acompanyat per l’alcalde de Villel els permeteren tornar. Ja fora de perill, Roque lamentava que s’hagueren entretingut fent-se fotos i això havia provocat que no acabaren podent travessar la rambla.

D’altra banda diumenge de vesprada es va produir altre rescat a Millars. En este cas va ser un xicon de 30 anys que es va fer un fort giró de peu mentre estava fent barranquisme i hagué de ser traslladat a l’hospital per l’helicopter de la Generalitat.

 

 

Fonts: Levante-EMV, Las Provincias i Heraldo de Aragón

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »