Juanan Ruiz i Santiago Esteller, finishers al Tor des Geants’14

El corredor de Vila-Real ha tardat 99 hores en fer els 330 km 24.000+

El de Benicarló conclou amb èxit la seua quarta participació al Tor

santi esteller juanan TdG

 

Dos corredors de la terra entre els valents que han fet front al Gegant dels Gegant: el Tor, la considerada com prova d’Ultra Trail més dura del món. 330 km Non Stop amb 24.000 + corrent per la Vall d’Aosta als Alps italians, en un recorregut circular amb eixida i arribada a Courmayeur. Santiago Esteller i Juanan Ruiz ja formen part d’eixe selecte grup de corredors que han inscrit el seu nom entre els finishers del Tor des Geants. Especialment destacat el cas de Santi Esteller, el corredor de Benicarló ja és un habitual a esta prova i amb la d’enguany ha completat la quarta participació al Tor des Geants, en el que el converteix en un dels corredors que més edicions acumula a les seues esquenes. Ha tardat vora 130 hores en completar el recorregut.

Juanan baixa de les 100 hores

Vora 100 hores, més de 4 dies ha necessitat Juanan Ruiz per completar els 330 km amb 24.000 metres de desnivell possitiu que conformen el recorregut circular del Tor des Geants. Pel camí molts moments de patiment per a este corredor de Vila-Real que ha acabat amb diverses dolències a les seues cames, com atestiguen les fotografies, però donat un exemple de la seua capacitat de sacrifici, que ja havia evidenciat en altres reptes i altres grans proves de menor distància, o al mateix Tor des Geants, on ja va participar i acabar al 2012..

Juanan ha aconseghuit acabar la prova poc abans de les 14:00 d’este migdia. Ho ha fet a la posició 38, amb un temps de 99 hores i 30 minuts rebaixant de forma notable les 116 hores que va necessitar ara fa dos anys. A més ha acabat amb bones sensacions com demostra el bon ritme que ha aconseguit mantindre en el tram final, des del refugi Bonnati fins a la meta a Courmayer. Quasi 30 hores després del guanyador, l’italià Franco Collé que va fer 71 h i 49 minuts

Exemple de superació

Juanan Ruiz és un dels veterans corredors de muntanya a la província de Castelló. Du més de 15 anys recorrent les notres muntanyes i en este temps ha participat amb èxits a bona part de les curses de la província de Castelló, de la Comunitat Valencina, i també en moltes altres a l’extranger quan va estar competint a la International Skyrunning WorldSeries. A més, al 2013 li va tocar sobreposar-se a un càncer de tiroides, que com ha quedat comprovat no li va llevar les ganes ni les forces per seguir corrent.

Polèmica i actuació discreta dels espanyols

La del Tor des Geants de 2014 serà recordava com una edició marcada per la pol.lèmica expulsió de Francesca Canepa. L’organització va prendre esta dràstica mesura contra la guanyadora de les dos darreres edicions en categoria femenina després que altre corredor denunciara que la corredora italiana havia fert servir un cotxe per avançar en la carrera. Després de sengles comunicats de l’organització i de la mateixa Canepa, i després de les declaracions del corredor denunciant, no ha quedat demostrat que haguera fet servir un cotxe, però els dubtes eren molt grans després de les sospites de l’anterior edició.

L’actuació dels espanyols ha estat prou discreta perquè els principals favorits Pablo Criado, Oscar Pérez i Salva Calvo abandonaren la prova per diversos motius. Especialment cridaners els arguments de Salva Calvo que va denunciar al seu blog com havia canviat a pitjor la filosofia del Tor des Geants, motiu pel qual deixa la prova. Pots llegir-lo ací.

Fotografies: Facebook Penyagolosa Trails

 

 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. 3 colosos 3 muntanyes: Aneto, Posets i Perdido | Sense Límits Aventura - […] soles de com de durs han estat els entrenaments que feren per a preparar la seua participació al Tor…
  2. Llicenciatura en muntanyes | Sense Límits Aventura - […] Miralles, guanyadora de la Haría Extrem, Melisa Galí, Ana Conde, Silvia Trigueros, Juanan Ruiz (Finisher Tor des Geants), Iván…
  3. Fa falta entrenador per a ser corredor de muntanya? | My CMS - […] però després em vaig adonar que són necessaris” reconeixia el corredor de Vila-Real, finisher del Tor des Geants 2014.…
  4. GR-7, de Extrem a Extrem | SLA - […] De fet els dos coincidiren a la passada edició del Tor des Geants (330 km Non Stop 24.000+), on Juanan…
  5. “El Tor me vuelve loco” | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2014/09/11/juana-ruiz-primer-valencia-al-tor-des-geants/ […]
  6. “El Tor des Geants marcarà la meua vida” | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2014/09/11/juana-ruiz-primer-valencia-al-tor-des-geants/ […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »