Urko Carmona, protagonista del FICA 2014

L’escalador de Monòver presenta el trailer de «Urko, Escalando el presente».

També destaquen la presència de David Palmada «Pelut», Ramón Portilla i Sebastián Alvaro al Festival d’Alacant

FICA ALICANTE 2014

III edició del FICA (Festival Independent de Cinema d’Aventura d’Alacant) que arriba ple de grans noms que es van a congregar este dissabte 4 d’octubre al Centre Cultural Las Cigarreras a Alacant i la sala de projecció La Caja Negra. Oportunitat per a vore en primera persona a grans personatges il.lustres del món de l’aventura en companyia també d’altres projeccions més casolanes.

D’entre tots els grans convidats en este FICA 2014 volem resaltar la presència d’Urko Carmona. L’escalador de Monòver s’ha convertit en tot un referent en el món de la paraescalada. Ja ho era, però més encara les ultimes setmanes després d’haver aconseguit de forma recent dos grans fites com rebre el Premi Legend al Festival Arco, a Itàlia i haver-se proclamat -altra volta- campió del món de paraescalada als mundials celebrats recentment a Gijón.

Un esperit lliure

Urko Carmona arriba per a presentar el Trailer de «Urko, escalando el presente», un documental elaborat al llarg de dos anys en què han estat convivint amb l’escalador català establert a Monòver des de ben jove. Una forma d’acostar-se a la vida d’este lluitador que, tot i perdre una cama quan tenia 14 anys, no ha deixat de practicar l’esport que més li agrada. I fer-ho a més, sense complexos i amb total llibertat. Vivint sempre que ha pogut prop de les muntanyes, allà on l’ha dut la seua furgoneta, com ja ens va relatar al Sense Límits ara fa un any.

[vimeo]http://vimeo.com/107311067[/vimeo]

Sebastian Alvaro, Ramón Portilla,

A més d’Urko Carmona -l’home de moda a dia de hui-, hi haurà altres grans noms vinculats amb el món de l’aventura com és el cas del també escalador David Palmada «Pelut» que presenta el documental «Sensacions», Ramón Portilla, que presenta «Por las montañas del mundo» o el veterà Sebastián Alvaro, molts anys director de «Al filo de lo imposible» i que presenta el documental «Una vida al filo». Són noms destacats que venen a confirmar la consolidació del Festival. «Afortundament ens hem guanyat un respecte i ha pujat molt el nivell» diu a SenseLímitsAventura Javi Martín, director del FICA. «Fins i tot ens ha tocat fer una gran selecció i deixar fora algunes històries molt bones».

fica alicante 2Projeccions més casolanes

A més de les grans projeccions, el FICA destaca per la voluntat de donar eixida a altres projecciones més casolanes «Eixe és un dels gran objectius del Festival», resalta Javi. En este cas destaca la projecció de l’expedició integrada per escaladors alacantins i valencians -entre d’altres Miguel Cebrián i Roy de Valera– que anaren al Marroc fa un parell d’anys a fer unes parets de 800 metres. «Tan cerca, tan lejos» és el títol d’esta projecció on mostren com de prop es troben eixes grans parets prou desconegudes, i a la vegada, com de lluny estan perquè només es pot accedir en mula.

Activitats paral.leles

La jornada començarà este dissabte 4 d’octubre a les 12:00 h i conclourà al voltant de les 23:00 h amb l’entrega de premis. Al llarg del día hi ha també activitats paral.leles com ara rocòdrom, echibicions, xarrades…

 

Més dades a: www.ficalicante.com

 

 

 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Urko Carmona estrena documental | SLA - […] “Urko, escalando el presente” és el títol d’este documental del que poguerem vore un primer trailer a FICA (Festival…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »