El memorial a José Tortosa ‘Julio’ confirma Jonatan Flor

L’escalador d’Elda aconsegueix el triomf al Campionat Provincial d’escalada a Montesa

montesa 1

 

Jonatan Flor ha tornat a demostrar que és un dels escaladors en bloc més en forma que tenim a la Comunitat Valenciana. Dissabte es va proclamar triomfador al Campionat Provincial d’Escalada de València que va celebrar-se a Montesa.

El jove escalador d’Elda venia d’aconseguir una molt meritòria quarta posició al Campionat d’Espanya passat cap de setmana a Saragossa, i va superar amb tops cadascun dels blocs que havien estat equipats per Bruno Macías i José Luis Palao «Primo» al pavelló La Rutgla de la localitat la Costera on finalment es va celebrar la competició davant l’amenaça de pluja.

«La veritat és que és un crack» ens indica a SLA Ismael Mollà, del Centre Excursionista de Montesa. «És qui està ara pegant-li més fort. A més és molt jove i li toca anar superant a les velles glòries» assegura fent referència al fet que precisament Jonatan Flor va quedar el primer per davant de José Acamer, un dels dominadors del bloc a la Comunitat als darrers anys.

 

Memorial José Tortosa «Julio»

El Campionat va servir també per a retre homenatge a José Tortosa «Julio», escalador de Montesa que va perdre la vida al 2009 quan estava practicant a Leyva (Múrica). «Julio»  ja imaginava en aquell moment la possibilitat de poder organitzar un Campionat d’Escalada a Montesa. «Ho estigueren parlant des de 2008, quan la nostra amiga Sonia Barranca va organitzar una competició al seu poble, a Montaverner» recorda Ismael.

«Després de l’accident tot va canviar, però la vida continua i com jo sabia que ell volia fer la competició era qüestió de temps que la fera, ja que sempre ho duia rondant pel cap. En este 2014 ha sigut el moment ideal de fer-la, ja que havia passat suficient temps des de la seua mort, i per a mi era el millor moment en el qual li podia fer front, perqué tot s’ha de dir, una competició no es munta en dos dies, necessites molt de temps, gent que et recolze, que col·labore i es comprometa, i a mi per sort això no m`ha faltat, encara que jo he dut el pes de l’organització, estic molt agraït amb tots».

El Campionat ha servit per a donar un impuls a l’escalada a Montesa, a recaptar diners per a una futura instal.lació d’escalada al pavelló de Montesa i per a fomentar escola entre els més joves. «Un dels objectius de fer esta competició era també, mostrar al poble que és l`escalada, com es viu i que ens aporta als que la practiquem, ja que el tràgic accident de «Julio», als escaladors de Montesa, ens havia perjudicat molt. Perqué la gent no entenia el que feiem». A l’acte va assistir la seua família que va agrair les mostres d’estima de tots els presents i dels més de 80 participants en el Campionat.

Galeria d’imatges del Campionat podeu entrar a: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.373265952821912&type=1

Imatges: Centre Excursionista Montesa

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Jonatan Flor, de dolç | Sense Límits Aventura - […] Nou èxit per a Jonatan Flor que este dissabte s’ha imposat amb claredat al Campionat d’Espanya d’Escalada en la…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »