L’Ultra més llarg busca dominador

III Ultra Trail del Rincón 170 km 6800+ amb Francisco Robres Monforte com a gran favorit

UTR Rincon

 

170 km de pura muntanya, pel racons més desconeguts de la Comunitat Valenciana. Així és el Ultra Trail del Rincón de Ademuz que des de divendres 10 a diumenge 12 d’octubre  cel.lebra la seua tercera edició. I ho fa amb l’al.licient de ser l’Ultra més llarg de tots els que tenen lloc a les nostres terres, superant els 115 km de la CSP o els més de 90 del GR-10.

170 km 6800 +

És a més una carrera dura. I no només pels 170 km. «No té grans desnivells», reconeix Paco Calabuig, director tècnic de la prova en referència als 6800+ «però el terreny és molt dur: molta senda i molt de tallafoc, i quasi no hi ha pista forestal. Hi ha persones a les que se li lleven les ganes de vindre» reconeix.

La clau està, en tot cas, en superar els primers 60 kilòmetres. «Eixa és la part més dura de la prova, hi ha un seguit de tallafocs en el tram que està tocant la província de Cuenca. En eixa zona ni tan sols hi ha cap senda on poder còrrer en comoditat. A més, es passa de nit, quasi a fosques. Eixa zona castiga molt el peus. Si superes eixe tram i has reservat un poc per a després, la prova ja és teua».

Captura de pantalla 2014-10-01 a la(s) 21.32.16

Juanma Jiménez, baixa d’última hora

dit juanmaEl gran favorit de la prova és Francisco Robres Monforte, guanyador de les dos primeres edicions. El corredor de Mosqueruela (Terol) és més favorit encara després de confirmar-se a última hora la baixa per lesió Juanma Jiménez, que estava cridat a lluitar amb ell per la victòria.

El corredor valencià del Neverstop Running es va lesionar passat cap de setmana mentre corria al Ultra Trail de Guara. Va ser al voltant del km 80 quan, en xafar malament una pedra, es va produir una fractura en el dit gros del peu esquerre. Tot i això va poder concloure el Ultra a Guara i dur-se la segona posició a la Spain Ultra Cup.

170 km, 100 km i 34 km

A la fi seran vora 180 corredors els que participen a este Ultra, sumant també les altres dos proves que s’organitzen a la mateixa vegada: la intermitja, de 100 km 3700 + i la novetat d’enguany, una prova més curta de 34 km amb 1100+. «És una prova molt bonica, passa per una zona molt atractiva, pel PR del Riu Ebrón. Els participants aniran corrent ben a prop d’un dels rius mes purs de la Comunitat Valenciana».

L’eixida divendres 10 a les 19 h

A les 19:00 de divendres 10 d’octubre es dóna l’eixida a l’Ultra Trail del Rincon des de Castielfabib. A partir d’eixe moment 42 hores per davant com a temps màxim per a poder recórrer els 170 km que composen esta dura i llarga prova. La més llarga del nostre calendari.

Més dades:

http://caelrincon.blogspot.com.es

http://www.ultratrailelrincon.es

Imatges: Web Ultra Trail del Rincón / Juanma Jiménez

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Què li passa a l’Ultra Trail valencià? | Sense Límits Aventura - […] L’Ultra més llarg busca dominador […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »