Mondúber UltraTrail: muntanya, mar i cel

Dissabte es presenta a Xeresa el I Mondúber Trail de pròxim 8 de novembre. 80 km amb 4500 +. Descompter del 15% per a qui s’inscriga este dissabte a la prova

 

cartell_13

Córrer per una de les zones més atractives de la Comunitat Valenciana, fer-ho a més en una zona de vistes privilegiades per a poder gaudir de la muntanya al mateix temps que gaudir de la visió de la mar, i combinar-ho tot això amb la possibilitat de córrer el tram nocturn a la llum de la lluna plena.

Eixos són els principals ingredients del Mondúber UltraTrail que pròxim 8 de novembre va a celebrar la seua I edició. Seran en total 80 km 4500+ per Xeraco, Xeresa i diverses localitats de la Mancomunitat de la Valldigna. De forma paral.lela es celebra una marató de muntanya 42km 2500+ i una prova més curta 15 km 450+

Recorregut exigent

Quant al Ultra Trail, la idea ha estat fer un recorregut exigent, amb un temps de pas també exigents perquè els participants hagen de córrer més que caminar. Tenen un màxim de 16 hores per a fer els 80 km 4500+.

Prova exigent, això sí amb un gran al.licient que fa este Mondúber Ultra Trail diferent: «En el 80% del recorregut es veu de fons la mar» destaquen a SenseLímitsAventura Pau i Sofi Sapiña, coordinador i directora del MondúberUltraTrail. «Creiem que pot ser molt cridaner el fet d’anar corrent o parar un moment a descansar i estar continuament veient la mar. És una cosa que altres curses no tenen». Els més afortunats i els qui millor vista tinguen poden arribar a vore Eivissa des del cim del Mondúber.

Crono al Mondúber

El gran referent de la prova és el Mondúber, amb els seus 841 metres, que serà el punt més alt del pas de l’Ultra Trail. A més, amb l’al.licient de la doble competició per als més exigents, que podran lluitar per ser els més ràpids en una cronometrada que es farà en els 7,5 km 800+ d’ascensió al Mondúber. Hauran de ser els més ràpids al temps que reservar forces per a la resta del recorregut, ja que des del cim del Mondúber encara restaran uns 60 km per arribar a meta.

monduber foto

Sendes recuperades

La gran part del recorregut transita per sendes, i no tant per pistes forestals. Algunes d’elles a més, són sendes que s’han pogut recuperar i acondicionar per al Ultra Trail. «Gràcies al recorregut s’han pogut recuperar antigues sendes que utilitzaven abans els avis per a pasturar o per anar d’un poble a altre. Per exemple el PR de l’actual Senda de la Pell, abans antiga senda d’Albaida que era el camí que feien per anar de Tavernes a Albaida. També es recuperaren algunes sendes a Xeraco, com la senda del Burro, o la senda de la Taula, una antiga calçada romana on encara es poden vore totes les marques dels carros» destaca Pau.

Presentació i descompter

Dissabte 11 d’octubre es fa la presentació oficial de la prova. Serà a partir de les 19:00 a la Casa de la Cultura de Xeresa. A més de donar a conéixer detalls quant al recorregut i les activitats paral.leles del dia de la prova, hi ha l’al.licient del 15 % de descompter en el preu d’inscripció per a aquelles persones que ho facen el dia de la presentació.

El Mondúber Ultra Trail compta a més amb la col.laboració de la UPV (Universitat Politècnica de València) que farà un estudi de l’impacte ambiental de les curses de muntanya i la Universitat Catòlica que prestarà servici de fisioterapeutes i podòlegs al llarg del recorregut.

Més dades: www.mondúber-trail.com

 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Comunicar-se amb els peus | My CMS - […] En eixe sentit cal destacar el paper que estan fent bona part de les carreres per muntanya que està…
  2. Espectacular duel de muntanyes | My CMS - […] Mondúber Ultra Trail: muntanya, mar i cel […]
  3. Mondúber total | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2014/10/09/monduber-ultratrail-muntanya-mar-i-cel/ […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »