1000 km pedalejant perquè sí

Pepe Brufal va recòrrer passat 9 d’octubre 1000 km a un circuit entre Elx, Múrcia i Alacant   

Passat juny ja va anar d’Elx a Sabiñánigo en bici, fiu la QH en 06:59 i va tornar també en bici

PEPE BRUFAL

 

Perquè li agrada pedalejar i punt. No hi ha més explicació als reptes personals que es planteja Pepe Brufal, amant de la bicicleta que en este 2014 acumula ja diversos aventures de llarga distància. L’última passat 9 d’octubre quan a les 05:45 va eixir de sa casa a Elx, per fer uns 1000 kilòmetres en bicicleta, 40 hores pedalejant en un circuit que li va dur 10 vegades a passar per la Vega Baixa, per Múrcia i Alacant, sempre amb Elx com a epicentre. «Ho vaig fer perquè m’agrada molt la bicicleta. És una manera de disfrutar a soles. Gaudir de la llibertat que et dóna la bicicleta. No m’acaba de convéncer la competitivitat de les marxes i preferisc fer rutes que m’imagine al meu cap i després tracte de fer. Però no per demostrar res a ningú. És només per saber fins a on puc arribar».

«Vaig fer els 1000 km en solitari perquè m’agrada molt la bicicleta. No m’acaba de convéncer la competitivitat de les marxes i preferisc fer rutes que m’imagine per poder comprovar fins a on puc arribar»

pepe brufal fotoI arribar, arriba molt lluny Pepe Brufal, este comercial de 48 anys, que acumula kilòmetres i kilòmetres a les seues cames, i això que fa només 2 anys que va començar a pegar pedals. «Fa només dos anys que faig bicicleta, però ho he agafat amb moltes ganes. Faig uns 2500 km al mes. Procure eixir cada dia, uns 100 km. He comprovat que per a mi el descans actiu, rodar encara que siga espaiet, és més regeneratiu que no eixir a rodar».

Per no descansar no va descansar ni l’endemà de concloure els 1000 km. Va arribar a casa divendres 10 d’octubre a les 22:00 h després de 40 hores pedalejant quasi sense parar, -a una mitja de 29’7 km/h– i dissabte, a les 08:00 h ja estava Pepe preparat per a eixir amb la seua colla habitual de Las Piscinas. «No em pesen les cames. És sorprenent però quan més kilómetres faig millor estic. De vegades em molesta un poc el sillí, o algun punt dels peus per les sabatilles, però de les cames perfecte»

«Fa només dos anys que faig bicicleta, però ho he agafat amb moltes ganes. Faig uns 2500 km al mes. Procure eixir a diari. He comprovat que el descans actiu, rodar encara que siga espaiet, és més regeneratiu que no eixir a rodar»

«No em pesen les cames. És sorprenent però quan més kilòmetres faig millor estic. De vegades em molesta un poc el sillí, o algun punt dels peus per les sabatilles, però de les cames perfecte»

1000 km en solitari

Els 1000 kilòmetres de passat dijous els va fer en solitari, excepte alguns trams en que li va acompanyar -sempre a roda- alguns amics com ara Juan Carlos o José. En solitari també per la nit i sense cotxe d’acompanyament que el protegira, així va anar Pepe rodant entre Elx, Múrcia i Alacant en eixe circuit en forma de huit.

Amb l’única ajuda de la seua dona, que cada 100 kilòmetres, cada pas per Elx, li tenia preparat l’avituallament. I no era per comoditat, o per excés de cel de la seua dona. Era per evitar problemes estomacals com els que va patir fa ara més i mig quan tractà de fer altre repte, també de 1000 km. «En aquella ocasió la ruta era més exigent, eixia d’Elx, fins a la Vega Baixa, a Mutxamel, San Vicent, passava per Xixona, el Port de la Carrasqueta, també Benifallim i el port de Confrides per acabar tornat per Benidorm, Finestrat i Agüës cap a Mutxamel i Elx. Eren 3 voltes d’uns 300 km amb 3000 m de desnivell. Em toca retirar-me en el km 640 perquè em va pegar mal a la panxa un dels bidons que va fer reacció per la calor. Estigué 6 hores pegant-li el sol i acabà provocant-me una infecció i em toca abandonar». No és Pepe Brufal home de retirades. Per això ja té en ment tornar a intentar-ho «si trobe patrocini per a tindre un cotxe d’acompanyament ho faré».

pepe brufal sabiñanigoElx – Quebrantahuesos – Elx

I si no inventarà qualsevol altre repte, com va fer passat mes de juny anant-se’n des d’Elx a Sabiñánigo per a participar a la Quebrantahuesos, la marxa cicloturista per excel.lència a Espanya. Tots els cicloturistes somnien en participar i fer els 205 km amb els quatre ports -Somport, Marie Blanque, Portalet i Hoz- en un temps digne.

A Pepe el que li cridava l’atenció era anar des d’Elx a Sabiñanigo en bici, fer la QH i despres tornar-se també en bicicleta. Així ho va fer. «És que carregar la bici en el cotxe i desplaçar-me se’m fa costera amunt. Per mi és millor anar directament en bici. Ho faig quan els de la colla se’n van a Sierra Espuña a uns 90 km d’Elx i a la QH va ser el mateix però amb 700 km. Vaig eixir dimarts d’Elx i en tres etapes vaig arribar a prop de Sabiñánigo. Vaig fer la QH en 06 h i 59 minuts. I diumenge a les 08:00 des de Sabiñánigo cap a casa. 655 kilómetres vaig fer per arribar dilluns al migdia».

«Vaig eixir dimarts d’Elx i en tres etapes vaig arribar a prop de Sabiñanigo. Vaig fer la QH en 06 h i 59 minuts. I diumenge a les 08:00 des de Sabiñánigo cap a casa. 655 kilómetres vaig fer per arribar dilluns al migdia»

El secret, l’aigua de la mar

És un fenomen de la natura, per molt que el seu entrenador Carlos Martínez li explica que tot el volum acumulat li ajuda per exemple, en el seu bon rendiment a la QH, aconseguint de forma aparentment senzilla el que per molts cicloturistes és un impossible: baixar de les 7 hores. Ha de tindre algun secret, ens plantegem. El qüestionem per la seua nutrició: «Quasi no menge carn ni peix» ens diu. I la pasta? «Pasta la justeta. Si és veritat que últimament prenc aminoacidos ramificados i glutamina que va molt bé per a la recuperació». Però a d’existir alguna cosa més. I és possible que ho trobem en un costum diferent que li acompanya a diari: beure aigua de la mar. «Ho faig tots els dies, és un pilar fonamental en la meua alimentació. Però és aigua de mar isotònica. L’aifgua de mar té un 35% de salinitat. l’aigua del nostre cos té un 9%, a les hores el que faig és diluir l’aigua demar. Per cada 2 gots d’igua de mar 5 d’aigua normal. Crec que per això tinc una recuperació molt bona».

«Tots els dies bec aigua de mar, és un pilar fonamental en la meua alimentació. Aigua de mar isotònica. L’aifgua de mar té un 35% de salinitat. L’aigua del nostre cos té un 9%, a les hores el que faig és diluir l’aigua demar. Per cada 2 gots d’igua de mar 5 d’aigua normal. Crec que per això tinc una recuperació molt bona»

Si tot fora tan senzill…

pepe brufal sabiñanigo 2

Dades dels 1000 km de passat dijous, per si algú vol consultar-les http://connect.garmin.com/activity/609668832 

 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Provant les 24h Cyclo Circuit | SLA - […] solitari com és Pepe Brufal, si este ciclista d’Elx acaba participant també a estes 24 h. Enguany ja va…
  2. Un gran reto… sin salir de casa | SLA - […] Sin salir de casa, en su ciudad y con pocos medios. Así se planteo Pepe Brufal el pasado 5…
  3. Y tú, ¿por qué pedaleas? | SLA - […] 1000 km pedalejant perquè sí […]
  4. Un Everest en la bicicleta | SLA - […] 1000 km pedalejant perquè sí […]
  5. Un regal de 1000 km | SLA - […] Com en altres ocassions, els kilòmetres no eren el problema, com va demostrar quan va anar d’Elx a Sabiñanigo…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »