Dobles figures, figures dobles

De quan una carrera al cap de setmana ja no és suficient

Javi Galindo i Laura Herrera, repeteixen pòdium a Gilet i al Rincón de Ademuz

galindo herrada 5

 

Miràvem classificacions este passat cap de setmana, preparant el full de resultats que cada dilluns oferim al Sense Límits Aventura. De sobte, un nom que ens crida l’atenció: Javi Galindo. O estem molt marejats amb tant de numero o ja l’havíem posat en altra prova. Comprovem els papers. Havia fet pòdium dijous dia 9 a la Volta al Terme de Gilet, i també dissabte dia 11 al Trail “Curt” -34 km- del Rincón de Ademuz. Caram, quina força. Continuem endavant. Altre nom ens apareix repetit: Laura Herrera. Repassem també classificacions. Punyetes! Va fer també segona a Gilet -però a la de 21 km- i també segona al Rincón. Ací hi ha una història. I furguem. I la història és més gran quan ens trobem que són parella, home i dóna. De Burjassot i de València. I ara residents en l’Eliana.

Doblar l’aposta

Javi i Laura són un exemple del que galindo herrada 7està sent el món del Trail a la Comunitat Valenciana. De com els corredors comencen, s’enganxen, van incrementant kilometratge, van provant noves experiències i acaben per descobrir que una carrera al cap de setmana ja no és suficient. “Ja hem doblat el cap de setmana en diverses ocasions. Sempre combinant una curta i una llarga” ens conta Javi que ens desvetla també els seus orígens en les carreres de muntanya: “Estic corrent des dels 12 anys. Primer fent atletisme i des de fa sis anys només per muntanya. Vaig descobrir esta experiència en la Pujada al Bartolo i ja no ho he deixat”.

“Ja hem fet dos carreres en un de setmana en diverses ocasions. Sempre combinant una curta i una llarga. Ho fem per a acumular kilómertes per als objectius que tenim més endavant”

Poc a pogalindo herrada 6c Javi ha anant fent camí, augmentant kilòmetres fins a arribar als Ultres – Transvulcània, TransGrancanaria, Cavalls de Vent, Ultra Trail del Toubkal, Madeira…- i fent de la muntanya la seua filosofia: “Vaig passar a la muntanya per a no tindre eixe rotllo tan competitiu que hi ha a l’asfalt. A la muntanya vas a gaudir més que altra cosa. No mire si vaig a fer pòdium”.

“Vaig passar a la muntanya per a no tindre eixe rotllo tan competitiu que hi ha a l’asfalt. A la muntanya vas a gaudir més que altra cosa. No mire si vaig a fer pòdium o no”

Pòdiums de dos en dos

Tot i no mirar-ho en 3 dies caigueren dos pòdiums. Quatre en realitat. Dos per a Javi i dos per a Laura. “Per a mi no és un mèrit haver fet eixos pòdiums perquè en realitat anàvem com a una mena d’entrenament. Intentem fer carreres per acumular kilòmetres per als objectius que venen després, en este cas el Trail de Montanejos i la de Chiva. Però ens trobarem bé i acabarem fent a 5:19 el km al Trail del  Rincón”. 

galindo herrada 2Entrenament anàrquic

Doble aposta, la que estan fent Javi Galindo i Laura Herrera, els dos del club Correliana. Doble recuperació i doble entrenament. Entrenament, en tot cas, un poc atípic que de moment està donant-los bon resultat. “Som molt anàrquics. No tenim entrenador i ens marquem nosaltres què hem de fer. Que hui ens abelleix fer bici, fem bici. Que la colla del club va a fer series, les fem. O no. No som massa meticulosos. De vegades si has de seguir una planificació prèvia molt estricta hi ha dies que estàs massa obligat, que vas més cansat de la faena i no sempre pots complir”. Lexperiència dels anys i els kilòmetres els dicta el que han de fer a cada moment.  

Descans al cos… i a la ment

I com recuperar el cos fent dos proves en 3 dies? Fisios? Estiraments? Alguna alimentació específica? “Per a mi la recuperació és el descans” indica convençut Javi. “per exemple després de la Volta al terme de Gilet, divendres no ferem res més que anar a arreplegar rebollons a la zona del Calderon. I després en les proves funcione molt per sensacions. Sóc antipulsòmetre. Reconeguem que som un poc arreu, però jo crec que ens ix bé perquè anem alliberats en la nostra ment que és la que després et fa anar. Si eixes a córrer amb sensacions bones i la ment neta segur que t’anirà bé. La muntanya és més coneixer-te, saber els teus punts forts, traçar la teua estratègia en funció de la prova, saber on xafar més segons les teues característiques. Hi ha que gaudir de la muntanya”.

“Sóc un antipulsòmetre. Som un poc arreu, però jo crec que ens ix bé perquè anem alliberats en la nostra ment que és la que després et fa anar. Si eixes a córrer amb sensacions bones i la ment neta segur que t’anirà be”

“La muntanya és més conèixer-te, saber els teus punts forts, traçar la teua estratègia en funció de la prova, saber on xafar més segons les teues característiques. Hi ha que gaudir de la muntanya”. 

galindo herrada 1Gaudir en parella

I ells dos, Javi i Laura gaudeixen de la muntanya, compartint aficions, compartint entrenaments, compartint carreres i compartint pòdiums. Com els del passat cap de setmana. Però això no vol dir que vagen sempre de la mà. “Home, depén de la carrera. L’any passat per exemple ferem junts el GR-10 Xtrem – on quedarem tercers en parella mixta- Però normalment cadasqu corre al seu ritme”. I després en casa no hi ha mosqueig si un queda davant de l’altre?. “Ja, ja, no. Més que pique tenim catxondeo. No som una parella competitiva, però si ens fem alguna conya quant als pòdiums que fem”. I els que els queden. A parells, cada cap de setmana.

 

ana abadAna Abad, altre cas especial

També se’n du la plana la corredora alacantina Ana Abad (CEM Machaca Piedras) d’Elx. Fa dos setmanes, esta corredora de Valladolid afincada ja fa temps a Alacant també va fer doblet. En este cas per pujar encara més l’aposta va córrer dissabte i diumenge i en les dos proves acabà la primera.

Per afegir encara més dificultat, la prova de dissabte va ser la VI Botamarges, on Ana afrontava la seua primera carrera de 70 km. I a esta edició, la més dura de totes per la calor i el nou recorregut, va aconseguir la victòria. I després de 09 hores 37 minuts 12 segons i quasi sense descans, -i quasi sense  dormir en haver estat pendent dels companys que estaven corrent l’Ultra Trail de Guara- l’endemà diumenge a per la IV Solana Trail. I també victòria. 02 hores 42 minuts 28 segons. Era la primera vegada que doblava l’aposta amb dos carreres el cap de setmana. I dos victòries.

Així van les coses. Pujant de nivell i buscant el més difícil encara. Algú més accepta l’aposta?

 

Imatges: Javi Galindo / Laura Herrera

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. “Mujeres que corren” | Sense Límits Aventura - […] campiona de la Spain Ultra Cup; Silvia Miralles, de Xilxes, guanyadora d’Haría Extrem… Ana Abad i Laura Herrera que…
  2. GR10 Xtrem: El primer Ultra de l’any, ara més llarg | SLA - […] passat Chaveli va acabar tercera. Tractaran de posar-li-ho complicat la corredora de València Laura Herrera (tercera a l’edició de…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »