Els «amos» de Castelló Nord

Raquel Martínez i Fernando Ruiz reben el premi de campions de la Lliga’14

raquel martinez 1

 

La VI edició de la Lliga de Carreres per Muntanya de Castelló Nord baixa el teló. Divendres de vesprada s’ha fet entrega dels premis als guanyadors de les respectives categories, amb especial menció per als primers classificats en categoria senior Raquel Martínez i Fernando Ruiz, però també hi haurà premi per als vora 210 finisher que han participan en un mínim de 6 de les 8 proves que conformen esta lliga: Borriol, Atzeneta, Vall d’Alba, Benassal, La Serra, Vistabella, Catí i Vilafranca que va tancar passat setembre la lliga.

Debut i victòria

Raquel Martínez ha quedat primera amb diferència. Este 2014 ha estat molt forta -va guanyar també la MAMOVA i la MiM- i la corredora del Mur i Castell-Tuga ha dominat la Lliga de principi a fi. Es va colocar líder a Borriol i ja no s’ha baixat del més alt fent fins i tot una gran exhibició a Vilafranca amb rècord inclós. A la fi 623 punts per a d’ella, per davant d’Estefania Barreda (Maestrazgo Canyero’s Bar) amb 527 i Maria Obredo (CM Vistabella) amb 496.

Podium-entreparets2014-Mario-Bonavista-y-Raquel-Martinez-Rodriguez«Ni en els meus millor somnis pensava que podia guanyar el circuit» indica Raquel Martínez a SenseLímitsAventura. «Em parlaren del circuit, que al puntuar diverses proves premiava més la regularitat i vaig provar, però no ho pensava. És molt gratificant guanyar un circuit» assegura la corredora de Castelló que ens reconeix que el millor sabor de boca el va tindre a Vilafranca, amb la victòria i el record -i el premi del cap de setmana inclós- i que el pitjor moment el va passar a Vistabella. «Duia ja molts kilòmetres a les cames en eixe moment de la temporada i vaig eixir amb poca motivació. Però havia de puntuar per a la Copa de Clubes. Vaig patir moltíssim eixe dia».

«Ni en els meus millor somnis pensava que podia guanyar el circuit. El meu millor moment va ser a Vilafranca i el pitjor a Vistabella. Vaig patir moltíssim eixe dia»

fernando ruizA la fi victòria a un exigent circuit de la Lliga Castelló Nord a una temporada esperançadora de cara al futur tenint en compter que esta ha estat la primera temporada en que Raquel ha corregut més en serio. 

En homes Fernando Ruiz (Elite Cementos) també ha dominat la Lliga de principi a fi. L’actual campió autonòmic de marató ha acabat sumant 623 punts, amb un còmode avantatge respecte d’Albert Ferrer (Maestrazgo Canyero’s Bar) que ha quedat segon amb 530 i tercera posició per a Ezequiel Cuesta (Mur i Castell) amb 474.

L’efecte «paletilla»

Raquel i Fernando són els campions d’una Lliga Castelló Nord que va a més com demotren les xifres globals, amb 6.000 corredors sumant totes les proves, i com mostra també el nombre de «finishers». «Enguany són 210 persones les que han participat almenys en sis de les proves» ens detalla Eladi Roca, president de la Lliga Castelló Nord. «S’ha incrementant de forma notable la xifra perquè l’any passat van ser 127». El secret, fer bé les coses i també l’anomenat «efecte paletilla». «L’any passat els donarem una jaqueta i una paletilla a tots els finishers i enguany creiem que ha pesat eixe efecte paletilla». De moment el regal és un dels secrets de la fidelitat.

«S’ha incrementant de forma notable la xifra perquè l’any passat van ser 127. L’any passat els donarem una jaqueta i una paletilla a tots els finishers i enguany creiem que ha pesat eixe efecte paletilla»

castello nord cartellModel consolitat

El regal i l’al.licient de la lluita en les classificacions individuals i enguany també per clubs han fet de La Lliga Castelló Nord un model consolidat. «El fet de formar una lliga sempre és un punt extra. Hi ha qui a l’hora de fer calendari, acaba decantant-se per les de la Lliga pel punt afegit de la classificació, del poder ser finisher. Enguany a més hem fet també classificacions per clubs, per als que tingueren millor resultats i més nombre de corredors, i això també motiva a participar».

«El fet de formar una lliga sempre és un punt extra. Hi ha qui a l’hora de fer calendari, acaba decantant-se per les de la Lliga pel punt afegit de la classificació, del poder ser finisher»

I ajuda a complir els objectius de la Lliga que va nàixer amb la voluntat de donar visibilitat a bona part de les carreres de les poblacions més menudes de l’interior de Castelló. «Els dóna molta vida. És un espectacle vore per exemple com a Vistabella, amb 200 habitants, es multiplica per 10 la població en agost fins arribar a 2000 persones entre corredors i espectadors. És una forma de promoure el turisme d’interior i donar a conéixer el nostre territori» conclou Eladi.

«És un espectacle vore, per exemple, com a Vistabella, amb 200 habitants, es multiplica per 10 la població en agost fins arribar a 2000 persones entre corredors i espectadors. És una forma de promoure el turisme d’interior i donar a conéixer el nostre territori»

La VII edició

Amb l’entrega de premis es posa punt i final. I es dona tret d’eixida per a la VII edició de la Lliga. «A partir de dilluns ja toca posar-se a pensar. Primer fer balanç i després començar a planificar». Entre les qüesitions a analitzar la possibilitat d’incloure més proves en esta lliga. Peticions no en falten. «Ho hem de mirar i parlar-ho. Es complicat perquè hem de mantindre l’equilibri entre un nombre suficient de proves, però sense passar-nos per a no perdre la filosofia de la Lliga i no complicar-ho massa als corredors».

Eixe equilibri a l’hora de trobar le nombre exacte de proves és complicat. De fet la mateixa Raquel Martínez també ens conta que 8 proves, poden ser també massa: «Crec que huit són massa carreres. Dóna peu a que t’hages de deixar el circuit per qualsevol circunstància o pel calendari. De fet esta edició de la LLiga Castelló Nord haguera estat més emocionat si 2 o 3 corredores no s’hagueren deixat el circuit a meitat». El temps dirà. El que queda clar és que a la Lliga li queda molta vida.

castelló nord

 

Més dades: http://lligacastellonord.blogspot.com.es

Fotografies: Facebook Lliga Castelló Nord / Eladi Roca / Facebook Cursa Vistabella / www.shedmarks.es

 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. El Mundial de Trail més valencià | SLA - […] Els “amos” de Castelló Nord […]
  2. Guanyant la carrera més dura | Sense Límits Aventura - […] Els “amos” de Castelló Nord […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »