Un laberint de pedra per als més hàbils

Campionat Autonòmic de Rogaine este dissabte a Vilafranca del Cid

rogaine 1

 

Un mapa, 50 balises amagades a una extensió d’uns 20 km i sis hores per davant per tractar d’aconseguir la major puntuació possible tirant de cames, de pulmons i fonamentalment d’estratègia. Així és el Rogaine que este dissabte 18 d’octubre disputa el Campionat Autonòmic a Vilafranca del Cid (Castelló). Un esport en creixement i que cada vegada arreplega més seguidors que arriben des de l’Orientació, però també des de les carreres de muntanya.

«La clau és tractar de planificar molt bé la ruta» assenyala a SenseLímitsAventura Arturo Rodríguez secretari del Club Adcon, club que organitza la prova. «Els equips -entre 2 i 5 persones- reben el mapa 15 minuts abans de l’eixida i han de fer un recorregut en què puguen aconseguir recorrer el major nombre de balises fent la menor distància possible. A diferència de l’orientació o les carreres de muntanya on el recorregut està perfectament senyalitzat, ací l’estratègia és el factor determinant a l’hora de poder aconseguir una bona puntuació».

«La clau és tractar de planificar molt bé la ruta. Els equips han de fer un recorregut en què puguen aconseguir recórrer el major nombre de balises fent la menor distància possible»

Laberint de pedra

rogaine 3Hi ha que combinar per tant una bona condició física amb un bon coneiximent del terreny. En este cas, a una zona com és el triangle que queda entre Vilafranca del Cid, Cantavieja i Mosqueruela, 20 km plena de pins i de roures. I especialment,  marcada per la presència de les construccions de la pedra en sec, tan característiques a esta zona a cavall entre Els Ports i l’Alt Maestrat.

«Hi ha kilòmetres i kilòmetres de murs de pedra» ens adverteix Arturo. «Estan tots ben identificats al mapa, i una de les claus serà saber mover-se entre els murs i triar què fer amb ells si botar-los o seguir-los. Home, el més aconsellable no és anar-los botant sempre perquè això provoca molt de desgast físic i també incrementa el risc de lesions».

«Hi ha kilòmetres i kilòmetres de murs de pedra i una de les claus serà saber mover-se entre els murs i triar què fer amb ells si botar-los o seguir-los. Home, el més aconsellable no és anar-los botant sempre perquè això provoca molt de desgast físic i també incrementa el risc de lesions».

Pinxos i rebollons

«El recorregut és lliure i cada u és lliure de triar per on anar. Sempre és més recomanable seguir els senders i tractar de seguir les corbes de nivell encara que toque fer una volta major, però si algú vol anar botant-se les corbes o anar pels pinxos…». També hi ha altra opció, més pausada. «En esta època els boscos de Palomita, Bovalar i La Parreta estan plens de rebollons. De ben segur que algú acaba buscant més rebollons que balises» adverteix Arturo amb un somriure. Tampoc és mala decisió.

«El recorregut és lliure i cada u és lliure de triar per on anar. Sempre és més recomanable seguir els senders i tractar de seguir les corbes de nivell, però si algú vol anar botant-se les corbes o anar pels pinxos…»

Prova de la Lliga Nacional

Unes 140 progaineersones s’han inscrit a este Campionat Autonòmic de Rogaine de la Comunitat Valenciana, quasi un 30% més que a l’edició de l’any anterior al Penyagolosa. Hi ha equips de club MiM de Castelló, els Casporros de Borriol, Raidermania d’Elx, Verd 3, UPV-O, Villena, Vilafranca, Colivenc a Onil…

A més la prova de dissabte a Vilafranca forma part també de la Lliga Nacional de Rogaine que està composada per les proves ja fetes a Peguerinos i Navaleno, i les que resten a Alcalà de Henares i les Illes Canàries. Això ha fet que a este Rogaine de Vilafranca vinguen equips de pràcticament tota Espanya.«Hi ha gent de Palma de Mallorca, de Sevilla, Madrid, Barcelona, Conca, Saragossa, Navarra, Múrcia… va a ser una prova interessant i de molt de nivell», conclou Arturo Rodríguez. A les 11:00 es dóna l’eixida.

Per davant 6 hores per a córrer i recórrer este laberint de pedra que amaga les balises i els punts que dictaminaran quin equip és el nou Campió Autonòmic de Rogaine. Quin equip és el més hàbil, que no el més fort.

 

Més dades: https://sites.google.com/site/rogainepenyagolosa/

Fotografies: http://castellonorientacion.blogspot.com.es/2013_09_01_archive.html

 

 

 

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »