El Duatló més segur

Presentada a la XI edició de la Duatló del Circuit de Cheste

la foto-2

El duatló més segur. Eixa és la filosofia en què va nàixer el Duatló del Circuit Ricardo Tormo de Xest que pròxim 1 de novembre va a celebrar la seua edició numero onze.

Fins a 300 duatletes faran front al doble repte de transitar pel traçat d’asfalt del circuit fent primer un segment de carrera a peu de 5 km, per a després agafar la bicicleta durant 20 km i tancar amb un nou segment a peu de 2,5 km. I fent-ho amb la major de les seguretats. «El Circuit està totalment tancat al trànsit i això dóna molta tranquil.litat, especialment en el segment de bicicleta» ens indica Rafael Redondo, president de la Federació Valenciana de Triatló. Un circuit tancat, però que presenta també les seues complicacions: «la gent es pensa que és tot plànol i després se’n duen algunes sorpreses amb algun dels desnivells que hi ha». 

Una prova consolidada

duatlo xestEntre els vora 300 duatletes que s’esperen dissabte 1 de novembre hi haurà debutants, però també veterans, que han fet costum i han inclòs este Duatló a la seua agenda any rere any, amb les comoditats que dona també l’àrea de transició a la zona de boxes del circuit, i amb la comoditat per als acompanyats que poden vore en tot moment la marxa de la competició, segons recorda Gabriel Berruga, director esportiu del Circuit.

Qui vulga aconseguir la victòria haurà de fer els 3 segments en menys d’una hora. Això és el que feren l’any passat els tres primers classificats. A l’edició de 2013 la victòria va estar per a Guillaume Le Club Peña Ciclista Guerrita, Guillaume Le Mouhaer (Club Peña Ciclista Guerrita), Sergio Santiago (A.D. Duatlón Polanco) i Celestino Fernández.

Oportunitat per a millorar

Més enllà de la competició el Duatló del Circuit Ricardo Tormo de Cheste es presenta com una bona opció per a millorar. «És una bona opció per poder practicar algunes qüestions tècniques de les transicions o també per ensenyar-se com rodar en grup en bicicleta, especialment per als més novells en este esport que des de la Federació treballem per donar a conéixer el nostre esport, fer que cada vegada hi haja més practicant, però fent-ho amb la major seguretat possible» assenyala Rafael Redondo. Dins d’eixa filosofia d’ensenyar-se i millorar, hi haurà també a este Duatló De Xest una prova dedicada a les escoles de triatló de la Comunitat Valenciana que congregarà vora 200 xiquets.

«És una bona opció per poder practicar algunes qüestions tècniques de les transicions o també per ensenyar-se com rodar en grup en bicicleta»

Pràctiques al llarg de l’any

A més de poder practicar a este Dutaló, el Circuit ofereix la possibilitat d’anar a rodar en bicicleta al llarg de l’any en horari de vesprada, «especialment interessant ara que amb el canvi horari comença a reduir-se el nombre d’hores de llum i a Xest es pot fer a les pistes perfectament il.luminades» indicava Raed El Masri, de l’empresa Transition.

 

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »