Llicenciatura en muntanyes

II Congrés Internacional de Carreres de Muntanya a Castelló de pròxim cap de setmana on Sense Límits Aventura farà la seua presentació

CONGRES CASTELLO

De les muntanyes a les aules de la Universitat, en este cas de la Universitat Jaume I de Castelló. Del 24 al 26 d’octubre es va a celebrar el Congrés Internacional de Carreres de Muntanya que organitza el Servei d’Esports de la UJI, en companyia de Penyagolosa Trails i Desert Amunt. És la segona edició d’un Congrés que tracta de reflexionar i dotar de coneiximents científics i tècnics tot el que envolta les carreres de muntanya, una constatació més del boom que als darreres anys està visquet esta disciplina.

Un Congrés on Sense Límits Aventura participa com a ponent per a presentar el seu projecte. Serà divendres 24 a partir de les 17:45.

Ponències d’alt nivell

El cartell de ponents i de ponències és de màxim nivell i aborda diversos assumptes vinculats amb les carreres de muntanya, especialment centrats quan a la salut i la necessitat d’aprofundir en la investigació científica dels efectes de les carreres de muntanya i els Ultres en el cos. «Cada vegada hi ha més gent corrent per muntanya i cada vegada més gent Ultres, i hi ha una mancança d’investigació dels efectes dels Ultres als corredors» ens reconeix Vicent Porcar, tècnic del Servei d’Esports de la UJI. «Hi ha molta gent que s’aventura a fer Ultres sense seguir unes pautes d’entrenadors o sense consultar cap metge i pot haver alguns riscos per a la salut».

«Cada vegada hi ha més gent corrent per muntanya i cada vegada més gent Ultres, i hi ha una mancança d’investigació dels efectes dels Ultres als corredors»

«Hi ha molta gent que s’aventura a fer Ultres sense seguir unes pautes d’entrenadors o sense consultar cap metge i pot haver alguns riscos per a la salut»

Al Congrés es presenta precisament el resultat d’un dels estudis que s’han fet al llarg d’estos mesos. «És un estudi que hem fet des de la Facultat de Ciències de la Salut de la UJI amb Penyagolosa Trails i Desert Amunt. Estiguérem fent analítiques a diversos corredors abans, després i durant la passada edició de la CSP 115. Queda constatat que a nivell fisiològic es produeixen una sèrie de canvis en el cos que si no es fa un seguiment i un control mèdic podrien acabar derivant en alguna afecció de salut greu, per exemple a nivell hepàtic».

Nutrició i Psicología i Son 

Altres aspectes que es van a analitzar al Congrés són els derivats a la nutrició, la psicologia i la son. Aspectes fonamentals per poder afrontar un Ultra. «Hi ha una investigació respecte el que es menja a les proves. És interessant perquè pot modificar el que els organitzadors presenten als avituallaments perquè es puga adaptar a les necessitats del corredor segons el moment de la prova» ens conta Vicent Porcar. «Presentem també un estudi que demostra una correlació entre el problemes físics i la fortalesa mental. Com persones amb dolències menors poden enfonsar-se si estan febles mentalment i al contrari, com persones amb dolències greus són capaces de seguir per la seua fermesa mental; i per últim quant a la són analitzarem amb el doctor Estivill com afrontar la son en eixes proves que transcorren al llarg de diversos dies -com el Tor des Geants- i on els corredors pràcticament no poden descansar».

«Hi ha una investigació respecte el que es menja a les proves. És interessant perquè pot modificar el que els organitzadors presenten als avituallaments perquè es puga adaptar a les necessitats del corredor segons el moment de la prova»

«Un estudi demostra una correlació entre el problemes físics i la fortalesa mental. Com persones amb dolències menors poden enfonsar-se si estan febles mentalment i al contrari, com persones amb dolències greus són capaces de seguir per la seua fermesa mental»

alicia chaveli loboTaula redona de corredors

A més de tots els aspectes científics i mèdics -on fins i tot intervindrà Patrik Basset, responsable mèdic de la UTMB-, s’abordaran qüestions pràctiques, com aquelles referides a l’organització de les proves, amb la presència d’Ainhoa Txurruka organitzadora de Zegama, o Goio Larrañaga, de la FEDME. també s’analitzaran els efectes econòmics de les proves a les poblacions que les acullen i els beneficis per al Turisme d’interior, amb Luis Martínez de la Diputació de Castelló

I des del punt de vista del corredor, reflexions també dels principals protagonistes amb la presència d’alguns dels millors corredors de la Comunitat Valenciana. Així les coses, dissante 25 d’octubre a les 20:00 Tico Cervera, moderarà una Taula Redona conformada per Alicia Chaveli, guanyadora de la Spain Ultra Cup, Silvia Miralles, guanyadora de la Haría Extrem, Melisa Galí, Ana Conde, Silvia Trigueros, Juanan Ruiz (Finisher Tor des Geants), Iván Ortiz (guanyador de la Copa d’Espanya FEDME), Santi García, Eugeni Roselló i Zaid Ait Malek


Captura de pantalla 2014-10-22 a la(s) 01.29.36
Presentació de Sense Límits Aventura

Al Congrés estarà present Sense Límits Aventura per a presentar el seu projecte que precissament proper divendres 24 d’octubre compleix el seu primer mes de vida.

Jaime González i Gonzalo Naya participaran en la jornada de divendres, exposant a la resta de ponents les característiques de Sense Límits Aventura que de moment està funcionant en format web, però que en breu farà també la seua estrena en el format de revista. A més del repàs a les dades estadístiques que confirmen el boom de les carreres per muntanya a la Comunitat Valenciana, exposaren el vídeo documental amb les entrevistes amb alguns dels millors esportistes d’aventura a la Comunitat Valenciana

Més dades: http://www.congresocarrerasdemontana.com

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Presentació Sense Límits Aventura a Rocafort | Sense Límits Aventura - […] projecte als estudiants de Periodisme de la Universitat Cardenal Herrara CEU San Pablo, i pròxim divendres 24 d’octubre Sense…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »