Vicente Juan García acaba amb victòria al Grand Slam

Gran triomf del corredor de Villena al Ultra (166 km) Sovev Emek a Israel

Conclou el Grand Slam 5 Continents: 5 Ultres en un mateix any

06e7df02b250288b6b651851f039a9f2

 

Arribava amb dubtes, però Vicente Juan ha tornat a fer-ho. El corredor de Villena ha tancat el Grand Slam 5 Continents de la millor manera possible: amb victòria. De nou ha demostrat la seua constància, i la fortalesa mental i física que ja el convertiren en el 2012 en el Rei dels Deserts, en vèncer les quatre proves de The Four Deserts en un mateix any i que en este 2014 l’han convertit en el rei dels Ultres, fent una prova de 160 km en cada u dels 5 Continents. Des d’Israel, recent acabat d’entrar en meta, Vicente Juan García, corredor de Lurbel, relata per a Sense Límits Aventura les seues primeres impressions.

«Encentava la carrera amb molta incertesa de com podríem afrontar el final d’any després de dur tantes proves en les cames, la majoria d’elles sense ser de la nostra especialitat. Faltava també saber com havíem recuperat de l’Ultra a Austràlia. El meu equip de fisios ha tingut ací molt a vore. I per si faltava alguna cosa, un refredat l’última setmana em va deixar les cames dures com a blocs. Això sí sempre amb la motivació extra de tancar el Grand Slam».

126868c575918908473dc2884daa9205166 km 12500 desnivell

Una motivació extra que l’ha dut a confiar en les seues forces i la seua experiència en una prova envoltada en un ambient especial des del primer moment.  «Eixirem a les 7 del mati, ja amb la llum del sol. És un ambient increïble el que té este Ultra Sovev Emek a Israel, amb els focs d’artifici inicials que ja et fan eixir a córrer amb ganes». Per davant 166 km amb 12500 metres de desnivell en un circuit de 33 km al que se li donen 5 voltes, fet que complica la prova des del punt de vista de l’estratègia.

«En un primer moment el ritme ha estat tranquil, ja que començàvem amb una pujada, però al km 3 ja comença a intensificar-se i quedem un grup de 6 corredors al davant de la prova. Ha estat un terreny tècnic, especialment per la quantitat de pedra i el paviment també empedrat en bona part del circuit. Era un circuit molt trencacames, contínuament pujant i baixant, complicat per al cap i complicat també per a les estratègies, ja que en molts punts et creuaves amb els rivals i tens sempre la referència de la distància que tens amb ells».

«Ha estat un terreny tècnic, per la quantitat de pedra i el paviment també empedrat. Era un circuit molt trencacames, contínuament pujant i baixant»

«Era complicat també per a les estratègies, ja que en molts punts et creuaves amb els rivals i tens sempre la referència de la distància».

Atac en la primera volta

Però l’estratègia de Vicente Juan està clara. Si està amb forces, ataca. I això ha fet. «Després de la primera volta, ja en el km 35 notava que estava bé i he decidit atacar. He posat un ritme ben fort de manera que comencen a establir diferència amb la resta de manera» I així ha continuat fins aconseguir passar pel km 100 en menys de 9 hores i establint unes diferències substancials amb els rivals.

Ara bé, és un Ultra de 100 milles, i encara restaven 66 km per davant. «A partir del km 100 he començat a acusar eixe fort ritme i m’ha tocat tirar de cap per a gestionar eixe l’avantatge que tenia amb els rivals. Per darrere anaven apretant, canviant contínuament el segon i el tercer lloc i a més arribava la nit. He tret forces pensant en tot el món que m’acompanya i m’ajuda: els companys d’entrenament, la meua familia, la meua dona, els fills». A la fi, victòria en meta amb un temps de 16 h 36‘.

«A partir del km 100 he començat a acusar eixe fort ritme i m’ha tocat tirar de cap per a gestionar eixe l’avantatge que tenia amb els rivals. He tret forces pensant en tot el món que m’ajuda: els companys d’entrenament, la meua familia, la meua dona, els fills»

3f2f8285a6fb05c64ff4fab4a7286568I com sempre amb decicatòria especial per a la seua dona Mariana i els seus fills Vicente i Celia: «L’entrada a meta ha sigut increïble. He entrar paladejant la victòria, envoltat en la bandera d’Espanya, pensant en els meus fills, en tot el temps que els lleve amb tant d’entrenament i tanta prova. Amb tot açò espere que algun dia puguen valorar l’esforç i el treball que és l’únic camí per poder aconseguir les coses que un es proposa a la vida».

«L’entrada a meta ha sigut increïble, pensant en els meus fills, en tot el temps que els lleve amb tant d’entrenament i tanta prova. Espere que amb açò puguen aprendre que l’esforç i el treball que és l’únic camí per poder aconseguir les coses que un es proposa a la vida»

Punt i final al Grand Slam

I amb esta victòria a este Ultra a Israel, punt i final al Grand Slam 5 Continents, el repte que l’ha dut a córrer 5 Ultres de 100 milles a Xile, Suècia, Sudàfrica, Austràlia i Israel. Les cinc en un mateix any. «La veritat és que em deixa un gran sabor de boca després d’un any tant complicat, ha costat però a Israel a més tenia la motivació extra de dur per primera vegada la meua marca personal a la roba, em donava forces cada volta que la mirava. Només em queda agraïr als esponsors, especialment a Lurbel, que sense ells seria impossible este tipus de carreres internacionals»

«Em deixa un gran sabor de boca esta victòria. Després d’un any tant complicat, ha costat però a Israel a més tenia la motivació extra de dur per primera vegada la meua marca personal a la roba, em donava forces cada volta que la mirava»

«Només em queda agraïr als esponsors, especialment a Lurbel, que sense ells seria impossible este tipus de carreres internacionals»

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Espectacular duel de muntanyes | My CMS - […] El corredor de Villena, ho tenia previst però finalment es quedarà amb les ganes de poder córrer este Desafio…
  2. Villena premia Vicente Juan | SLA - […] Vicente Juan va tancar este repte passat mes d’octubre aconseguint la victòria a Sovev Emek a Israel (166 km),…
  3. Torna a la “Jungla” | SLA - […] Vicente Juan García acaba amb victòria al Grand Slam […]
  4. Vicente Juan guanya també a Costa Rica | SLA - […] Vicente Juan García acaba amb victòria al Grand Slam […]
  5. La penúltima aventura de Vicente Juan | SLA - […] Vicente Juan García acaba amb victòria al Grand Slam […]
  6. Una victoria en la selva asiática | SLA - […] Vicente Juan García acaba amb victòria al Grand Slam […]
  7. De Hawaii al cel | Sense Límits Aventura - […] Vicente Juan García acaba amb victòria al Grand Slam […]
  8. Rescatador rescatat | Sense Límits Aventura - […] Vicente Juan García acaba amb victòria al Grand Slam […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »