10 anys pedalejant pel Marroc

Presentada a València la Titan Desert 2015 que arriba a la seua edició número 10

la foto-2

 

De proposta un tant excèntrica a prova consolidada. Eixe es el camí que ha recorregut la Titan Desert en els 10 anys d’història que complirà en l’edició de 2015. Va nàixer seguint els pasos del Rally Dakar, amb els dubtes raonables de qui ho veia poc factible i s’ha convertit en un referent de les proves d’aventura.

Esta setmana la Titan es presentava a València per a donar a conéixer els amants de les BTT de la Comunitat Valenciana les seues novetats per a l’any vinent i també per a presentar el vídeo documental: «Titan Desert, 10 anys de llegenda».

Novetats del 2015

L’edició de 2015 tindrà començarà el 26/04 i és una edicio un peliu més suau: ha reduit el seu kilometratge i en part la seua duresa després de comprovar com l’any passat va serla més dura de totes: abandonaren 119 corredors, vora un 25% dels participants. La X edició tindrà un recorregut amb algunes novetats com ara una etapa que tindrà un bon tram de nit, eixint a les 5 del matinada amb l’atractiu de vore l’eixida del sol en el desert; una etapa de navegació on no hi haurà cap altre tipus de senyalització i un pas a 2930 m d’altura per la cordillera de l’Atlas al Marroc. A més s’incorporen els controls anti dopatge diaris als guanyadors de cada etapa i líders de les clasificacions per acabar així amb les suspicàcies passades.

“Titan Desert, 10 años de leyenda” 

Al vídeo es fa un repàs de la història de la Titan, any a any, des dels 143 corredors inicials fins ara, amb el continu creiximent de participants, fins arribar als vora 500, i amb la continua presència de ex ciclistes professionals i altres personatges coneguts que han servit de reclam. Són els casos de  mauri, Olano, Cabestany, Chiapucci, Jalabert o Roberto Heras, guanyador en alguna edició. Especialment cridanera va ser també la presència de l’ex jugador de bàsket Andrés Jiménez, que amb els seus 205 cm va superar dunes i obstàcles.

El documental repassa també algunes de les situacions més complicades vivides al llarg d’estos 10 anys. Per exemple, el problema de la primera edició en 2006 en comprovar que no els canvien les bicicletes dels participants en els avions que havien de traslladar-los fins el Marroc, i hagueren d’improvisar un trasllat d’emergència; o les pluges i inundacions de la segona edició que obligaren a evacuar tot el campament. Situacions que formen part de la història de la Titan Desert, on cada any participa alguns dels representants dels d’amants de les dos rodes de la Comunitat Valenciana.

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »