Matrimoni Ironman

Dos triatletes debutants en llarga distància demanen matrimoni a la línia de meta del ICAN Candia

«Acabar l’Ironman i demanar matrimoni va ser la jornada perfecta» diu Ignacio Basterra

«Solo pensaba en acabar para poder pedirle matrimonio» José Gerardo

Captura de pantalla 2014-10-27 a la(s) 16.58.00

 

Cada triatló i cada triatleta amaga una història darrere. Històries de patiment, de superació, d’entrenament, de sacrifici, d’entrega… i també en ocasions, històries d’amor. Al ICAN Gandia de passat diumenge es pogueren viure dos. Dos que foren de forma pública perquè els protagonistes, José i Ignacio, després de completar els 3,8 km nadant, 180 km en bicicleta i 42 km de carrera a peu volgueren demanar matrimoni a les seues respectives parelles en la mateixa línia de meta.

El primer en fer-ho va ser Ignacio Basterra, triatleta basc del Club Trirunners de Getxo. Acabat d’arribar a meta, després d’un esforç d’11h 00′ 56» anà a saludar a la seua parella, que com totes esperava per a donar-li una merescuda rebuda. La sorpresa vingué quan en topetar amb ella clavà peu a terra per a demanar-li matrimoni, amb anell inclós, davant la mirada atònita dels espectadors, de l’espiquer i de la mateixa xicona, clar.

«L’anell me’l va donar el meu cunyat quan estava a 200 metres de meta» ens conta a SenseLímitsAventura Inaxio Basterra. «Em va donar la caixeta el meucunyat a 200 m de meta. En entrar a meta i donar-li una abraçada a la meua novia, vaig posar genoll a terra. Al principi, Adriana, pensava que m’estava marejant, i jo li deia ‘vols fer mes cas’. I quan li vaig traure l’anell va posar-se a plorar. No s’ho esperava».

«Em va donar la caixeta el meu cunyat a 200 m de meta. En entrar a meta i donar-li una abraçada a la meua novia, vaig posar genoll a terra. Al principi, Adriana, pensava que m’estava marejant, i jo li deia ‘vols fer mes cas’. I quan li vaig traure l’anell va posar-se a plorar»

Ens conta Inaxio que la sorpresa la tenia pensada des que va decidir fer un Triatló de distància Ironman. Gandia era el seu debut i va pensar que l’arribada a meta seria el moment adient per a fer-ho després de tant de temps que Adriana li ho estiguera demanant: «Ell sempre em deia: ‘a vore quan m’ho demanes’ i jo sempre tirava balons fora. Li deia ‘El dia que menys t’ho esperes et demanaré matrimoni’. I així va ser».

«Ell sempre em deia: ‘a vore quan m’ho demanes’ i jo sempre tirava balons fora. Li deia ‘El dia que menys t’ho esperes et demanaré matrimoni’. I així va ser»

No s’ho esperaba ella ni el públic que va tornar-se boig. De seguida fotografíes i missatge de twitter que va fer que la notícia correguera com la pòlvoraper les xarxes socials. «Hi ha hagut amics i familia que s’assabentaren en eixe mateix moment».

Demanar matrimoni a la línia de meta d’un triatló de distància Ironman tenia també el seu simbolisme per a Inaxio. Com diem abans, era el seu debut en la distància i era a més el punt final alegre a uns anys de patiment per la salut des que fa un temps va patir un trombo que li obliga a deixar de fer esport completament. En solventar-ho, tenia clar que volia fer una Ironman. Tria Gandia perquè tot i ser basc està vivint a Lorca, d’on és Adriana que li ha acompanta i animat en tot este procés. «Acabar l’Ironman i demanar matrimoni va ser la jornada perfecta. Volia que fora inoblidable i era una manera de tancar tots els patiments de salut fins arribar aci i també tots els patiments que ens ha costat tindre una relació a distància» conclou Inaxio.

«Acabar l’Ironman i demanar matrimoni va ser la jornada perfecta. Volia que fora inoblidable i era una manera de tancar tots els patiments de salut fins arribar aci i també tots els patiments que ens ha costat tindre una relació a distància»

peticio 2Dos hores després es repeteix escena

La sorpresa va ser major quan dos hores després es tornava a repetir l’escena. Vora les nou de la nit entrava José Gerardo a la meta del ICAN Gandia ubicada al passeig marítim de la capital de la Safor. Exhaust després de 13 hores de màxima exigència física, José repetia cerimonia: genoll a terra i anell en la mà per a demanar matrimoni a Helen, la seua parella. «No s’ho esperava perquè no teniem molt clar allò de casar-nos» ens relata José des de Madrid. «Ella si m’inssitia al principi en casar-nos però jo no volia. I Helen, ja ho havia donat per perdut. Així vaig pensar que era una bona sorpresa i depsrés d’acabar el meu primer Ironman seria un dia molt especial per als dos».

«Ella si m’inssitia al principi en casar-nos però jo no volia. I Helen, ja ho havia donat per perdut. Així vaig pensar que era una bona sorpresa i depsrés d’acabar el meu primer Ironman seria un dia molt especial per als dos»

«Jo només pensava que havia d’acabar per a poder demanar-li matrimoni a Helen. Eixa era tota la meua motivació»

Al igual que Ignacio, José també debutava a Gandia a un Triatló de llarga distància. Havia fet alguna prova de mitja distància com l’Astromad o Lisboa, però mai s’havia enfrontat a una distància Ironman. Això sí tenia una motivació especial: «Jo només pensava que havia d’acabar per a poder demanar-li matrimoni a Helen. Eixa era tota la meua motivació». I 13 hores després d’eixir va poder fer-ho, amb l’anell també a la mà. «Vaig fer tota l’última volta de la carrera a peu amb la caixeta de l’anell a l’eaquena. L’havia deixat en una de les borses que des de l’organització ens donen previament i vaig poder arreplegar-la. Tenia por que Helen m’ho notava perquè era un poc voluminós, però a la fi va eixir tot bé».

Fer-se una cervesa el quatre

Ara només queda fixar data de la cerimònia. De les cerimònies. Una a Madrid i l’altra a Lorca. I ja posats, conéixer-se els quatre protagonistes d’esta curiosa història. «Vull contactar amb l’altre xicon» ens diu José. «Estaria bé poder quedar i fer-se una cervessa». Tema de conversa tenen de sobra: tratjes, targetons, llista de convidats, viatges… en fi…

Històries de superació i històries d’amor vinculades amb l’esport. Ara si, de veritat, comença per als 4 una autèntica competició de Llarga Distància. Sort.

Fotografies: @aerturotorro / 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Altre IM per a la Comunitat Valenciana | My CMS - […] per a la prova que, a falta de data definitiva, serà a finals d’octubre de 2015. Després de la bona…
  2. Amor pel Triatló | SLA - […] Més històries: http://senselimitsaventura.com/2014/10/28/matrimoni-ironman/ […]
  3. La Botamarges acaba en boda | SLA - […] ocurrió este sábado en la Botamarges de Forna, y así ocurrió también ahora hace un año en el ICAN…
  4. Vidal estrena la Llarga Distància | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2014/10/28/matrimoni-ironman/ […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »