Sancions per fer BTT, què diu exactament la normativa?

Multes a 5 ciclistes a Picassent

La Conselleria de Medi Ambient ha imposat sancions a 5 practicants de BTT que anaven per sendes il.legals al terme de Picassent. Els ciclistes foren sancionats per agents de medi ambient que havien observat que s’havien sendes de forma il.legal i sense control, i que es trencaven de forma sistemàtica els precintes que es col.locaven perquè no es transitara per eixes pistes.

Segons informa EFE, els agents forestals duen temps tractant de controlar la gran quantitat de persones que practiquen BTT a la zona, per a tractar de canalitzar-lo a les sendes antigues i a les pistes habilitades, però últimament havien constatat l’obertura de sendes amb diverses ferramentes de forma il.legal.

La pràctica de BTT per terreny forestal està regulat per la normativa autonòmica. Segons eixa normativa, els vehicles sense motor poden circular per totes aquelles pistes i sendes forestals en les quals no estiga prohibida de forma expressa la seua circulació.

Captura de pantalla 2014-10-28 a la(s) 00.00.59La interpretació de la normativa

Respecte a la normativa a la Comunitat Valenciana existeix un cert debat en àmbits dels practicants de les BTT quant a què hi ha caso en què la prohibició està ben assenyalada i en altres no. O també que hi ha una certa confusió per l’ús que per exemple altres col.lectius si poden fer dels senders als Entorns Natural Protegits on si està prohibida la circulació en bicicleta per les sendes.

Des de ACIMCOVA (Associació de Ciclisme de Muntanya de la Comunitat Valenciana) ja manifestaren fa dos anys el seu desacord amb la normativa i la interpretació que es fa de la norma. «A la Comunitat Valenciana es pot circular per sendes (ver art. 6 del Decreto 8/2008) en aquelles muntanyes que no són Entorns Natural Protegits» indicaven en una entrevista amb Wibikes.

«Ara bé, hi ha una mala interpretació de la Disposició Adicional Única. No s’entén que fora del Parc Natural es puga circular i dins no. El més lògic hauria de ser atendre a les circunstànciels individuals i específiques de cada senda. És dir, quan siga necessari s’ha de protegir, però per motius estrictament mediambientals, davant tot tipus d’ús públic. La major protecció no pot ser de forma general a tot l’espai protegit. Es una errada d’interpretació important que ha anat en contra del col.lectiu ciclista, però per contra, a altres col.lectius sels permet de forma genèrica circular per totes les sendes i només se’ls prohibeix en determinats casos i per motius mediambientals, com hauria de ser també per a la bici (…) la majoria de la gent es sorprèn quan els comentem que no et deixen circular per les sendes als parcs naturals, els sembla ridícul. Les excepcions no poden ser el referent», remataven a l’esmentada entrevista.

 

DECRETO 8/2008, de 25 de enero

Artículo 6. Circulación de vehículos sin motor

1. Los vehículos sin motor podrán circular por todas aquellas pistas y sendas forestales en las que no esté prohibido este tipo de circulación.

2. El límite de velocidad establecido es de 30 kilómetros a la hora. Siempre que circulen por pistas o sendas forestales, deberán respetar los derechos de paso de los senderistas o paseantes a pie o a caballo, que tendrán prioridad frente a los vehículos sin motor.

DISPOSICIÓN ADICIONAL

La circulación en los espacios naturales protegidos se regula por lo establecido en el presente Decreto, salvo que su normativa específica determine medidas de mayor protección para ellos.

 

Per consultar el decret on es regula la circulació de les BTT per muntanya.

http://www.docv.gva.es/portal/ficha_disposicion_pc.jsp?sig=001004/2008&L=1

 

 

 

 

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »