“El triatló de muntanya és més exigent que el d’asfalt”

Víctor Martínez, guanyador del I Mitic Challenge Triatló de Muntanya

IMG-20141026-WA0039 

Platja o muntanya? Pregunta tradicional a l’hora de fer una eixida de relax, i que ara podem traslladar també a l’hora de fer esport i practicar un Triatló. Cada vegada està obrint-se més la porta als triatlons de muntanya, sense anar més lluny passat diumenge coincidien en temps el II Traitló de Muntanya de Benagéber i el IV triatló de Muntanya de Venta del Moro

A Benagéber es posava punt final al Mitic Challenge, circuit de Triatlons de muntanya que s’estrenava en este 2014: Guadalest, Jérica i Benagéber, una prova per cada província, van constituir este challenge on Víctor Martínez (CT A Correcuita) i Alicia Hernández (CN Petrer) han estat els més forts, Alicia dominant i guanyat totes les proves, Víctor tirant mà de la calculadora a última hora, sabent que Alberto Sáez (CT Huracçán Valencia) ho tenia dificil per sumar més punts que ell.

IMG-20141026-WA0023“M’agrada molt més el triatló de muntanya” assegura Víctor convençut. I ens ho raona este jove triatleta (20 anys) de Yàtova. “Per a mi té més mèrit i permet comprovar si un triatleta és més complet que en asfalt. Ací no hi ha opció de fer drafting (anar a roda en bicicleta) i per a mi és més reial per a mesurar forces perquè el segment de bicicleta per muntanya és més dur. A més el segment d’aigua no condiciona tant la teua posició final com als triatlons d’asfalt”.

“El Triatló de muntanya permet valorar més si un triatleta és complet. Ací no hi ha opció de fer drafting en el segment de bicicleta i el segment d’aigua no condiciona tant la posició final”

Nadar en mig de la natura

La natació és precisament un dels moments més especials que han tingut estos triatlons de muntanya, on el segment d’aigua es feia en embassaments i no en mar, menor flotabilitat però a canvi es guanyava en altres aspectes: “Nadar a Guadalest és una passada” ens diu Víctor. “L’aigua molt clara, anar nadant i poder vore les muntanyes, tot el verd que t’envolta, el castell. I després les arribades també han estat molt espectaculars. A Guadalaest terminarem pujant unes escales molt llargues i a Benagéber hi havia a la fi molt de desnivell. Mira si estava empinat que per a fer un dels kilòmetres em va costar 08:56”. 

“Nadar a Guadalest és una passada. L’aigua molt clara, a més anar nadant i poder vore les muntanyes, tot el verd que t’envolta, el castell. I després les arribades també han estat molt espectaculars”

Ja recuperat i amb el títol a la boltxaca Víctor es va centrar ara a completar el circuit del Ducross Extremme on de moment està sisé a la general. I pensant en el 2015 vol repetir: “Segur, si es fa el Mític Challenge torne segur”.

Mitic Challenge 2015? 

Hi haurà edició al 2015? traslladem la pregunta a la persona que s’ha encarregat de l’organització, Apolo Esperanza: “Clar que ens agradaria seguir” diu el responsable de Geo-Planet, “però hem de buscar ajudes amb col.laboradors i patrocinadora. Si tira endavant repetiríem localitzacions a Guadalest, Jérica i Benagéber i afegiríem l’embassament de Buseo a Chera. Serien entre abril, maig i juny per evitar les dates de màxim risc, i en tot cas deixar alguna prova per a octubre, que encara l’aigua està en bona temperatura”.

Repetiran Guadalest, Jérica i Benagéber ja que els circuits han agradat molt: “A la gent l’ha sorprés molt els paratges, les vies verdes, els boscos, els castells i els pobles amb encant per on hem estat transitant. Hi ha molts participants que ens han dit que el nivell de les proves no té res a envejar triatlons internacionals com ara el X-TERRA” assenyala Apolo. I Víctor ho confirma: “Han sigut circuits molt durs, triatló de muntanya de veritat”.

“A la gent li ha sorprés molts els paratges, les vies verdes, els boscos, els castells i els pobles amb encant per on hem estat transitant. Alguns ens han dit que el nivell de les proves no té res a envehjar a triatlons internacionals com ara el X-TERRA”

La resposta dels participants no ha estat malament en esta primera edició del Mític Challenge -uns 100 en cada una de les proves- però per a poder afrontar en millors condicions el circuit caldria augmentar la presència: “Necessitem més inscrits per a poder traure el circuit endavant. És una llàstima perquè és innovador i de gran bellesa. Ens serveix per posar en valor el patrimoni natural mitjançant l’esport d’aventura. Hem de millorar en planificació i recursos, perquè ara estem limitats. A partir d’uns 150 corredors tot canviaria a millor. Farem tot el possible per continuar amb esta i altres proves”.

Platja o muntanya? Vostra és la resposta.

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Un circuit mític | SLA - […] Hernandez (Club N. Petrer C.Metálica la Vila) i Victor Martinez (Club Triatlón A corre Cuita), que ens assegurava l’any…
  2. Cap de setmana de muntanya i triatló | SLA - […] presenta una batalla interessant per vore si Víctor Martínez (A Corre Cuita) revalida el títol aconseguit la passada temporada…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »