La màquina de l’Eliana

Quique Martínez Torres: «Podia haver fet baixat de 08 h 54′ 49»

Entrevista amb el millor valencià al ICAN Gandia

QUIQUE II

 

Només el superaren 3 triatletes a la línia de meta del ICAN Gandia. Dos alemans i un espanyol. I els 3 professionals. Peter Steidel, Ivan Tejero i Litllet George. De seguida va arribar ell, amateur, molts anys fent triatló -amb dos visites a Hawaii incloses-, però amb el valor afegit de combinar la seua afició amb el seu treblla diari com a gerent a una assesoria jurídica. És Quique Martínez Torres que diumenge se’n va eixir i va fer un temps espectacular de 8 h 54′ 49″.  Viu a la Pobla de Vallbona i competeix amb el CT de Ribarroja. Però ell és la màquina de l’Eliana.

Com vas? Ja recuperat? 

Ara ja un poc millor. Però el dia d’acabar el ICAN Gandia quasi no vaig poder dormir del mal que em feien les cames. Vaig despertar-me a les 03:30 i ja em vaig quedar ja despert.

Molt d’esforç, molta tensió, moltes emocions, i molta satisfacció supose

Sí, perquè va eixir tot bé. Em va eixir el dia. Acabar quart i fer eixe temps no sent professional i sense dedicar-me al 100% crec que està molt bé.

Per molt que fora un recorregut propici, fer un Triatló distància Ironman per davall de les 9 hores no està a l’abast de tots… 

Sí, a més el circuit enganyava un poc. És veritat que era molt plànol però al segment de bicicleta a l’anar sempre vora mar, entrava un poc l’aire de front. I no te n’adonaves i anava castigant-te. Com que el recorregut donava per a acoblar-se molt damunt de la bici,  la gent va apretar molt, i si no et dosificaves després es pagava a la marató.

quique IIIA la marató tingueres precisament un lleu moment de debilitat

Vaig acabar molt just perquè a la tercera volta al circuit de carrera a peu em va donar un baixò. Ja no m’entrava aliment, vaig poder menjar només 3 gels i em vaig quedar sense forces. Però els ànims del públic i de la meua família m’ajudaren a poder refer-me i entrar quart a la meta.  Després allà a meta amb pegar un baixò de tensió però ràpidament m’atengueren de la Creu Roja

«Vaig acabar molt just perquè a la tercera volta al circuit de carrera a peu em va donar un baixò. Ja no m’entrava aliment, vaig poder menjar només 3 gels i em vaig quedar sense forces. Però els ànims del públic i de la meua família m’ajudaren a poder refer-me i entrar quart a la meta»

Home, és el peatge de fer una marca tan bona com eixa (08h54’49») per a un no professional

Si te dic la veritat, encara podia haver fet menys temps

Encara menys?

Sí, però que no sone a fantasmada ni res d’això. Ho dic ximplement veient que als entrenaments previs. Els registres que feia eren d’haver fet la marató per davall de les 3 hores, i diumenge vaig acabar fent 3 h 11. A més hem de tindre en comtper que nosaltres isquerem en el grup d’edat i no d’elit, que eixir davant també ajuda.

«Podia haver fet menys temps. No ho dic però que no sone a fantasmada ni res d’això. Ho dic ximplement veient que als entrenaments previs, els registres que feia eren d’haver fet la marató per davall de les 3 hores, i diumenge vaig acabar fent 3 h 11»

Quina és la teua clau per a poder estos registres? 

Com que duc ja un temps, crec que ara amb 33 anys ja duc una bona base. A més, si no pateixes lesions de gravetat que t’obliguen a deixar d’entrenar molt de temps. Això també es nota i jo afortunadament no he tingut. Es veritat que sempre he fet esport, i que tinc certes condicions físiques, però jo crec que és el no haver parat, estar tots els dies entrenant, perseverar, ser constant i un poc cabut.

QUIQUE IVCom fas els teus entrenaments?

Ara intente fer entrenaments de qualitat que no de quantitat. Entrene menys que fa uns anys però ara em conec millor. Ja no faig tant el burro. Quan he de fer-ho fàcil perquè notes el cos cansat, ho vas fàcil, i quan toca apretar, aprete molt. Veig gent que entrena molt més que jo, i pense «com pot ser?» Però tal volta fan més hores però no són de qualitat.

«intente fer entrenaments de qualitat que no de quantitat. Entrene menys que fa uns anys però ara em conec millor. Ja no faig tant el burro»

En eixos entrenaments t’acompanya el teu germà Santi que també és un crack del IM. Va acabar el que fa 10 a Gandia. La genètica haurà de dir alguna cosa, no?

La veritat és que crec que no, no estem especialment preparats per a fer llarga distància. El que si que tenim és que les dos som molt competitius i això acaba fent-te millorar.

Com?

No ens agrada perdre a res, i això ens fa créixer. Fins i tot entrenant, hi ha dies que igual em toca anar més suau, però si ell apreta, acabes apretant més per a no quedar-te enrere. Ens piquem molt i això ens ajuda a millorar

Els dos heu estat al IM de Hawaii, tens pensat tornar?

Encara no ho tinc clar. Estic valorant-ho. Es possible que torne a intentar classificar-me per anar a Hawaii però no ho tinc clar perquè ja he estat allà dos vegades, i o vas en certes garanties de poder acabar i fer un bon temps o millor no anar, perquè són molts diners. Si isquera algun patrocinador que ajudara a pagar-ho, podria plantejant-m’ho.

I del que resta d’any, alguna cosa per davant?

Calla, calla, ja tanque que s’ha fet una temporada molt llarga. Vaig començar anant al IM Lanzarote, però no vaig poder acabar per problemes estomacals, després vaig quedar el que fa 10 al triatló de Mitja Distància de Berga, i el segon al ICAN Benicàssim. Ara ja toca descansar i viure l’esport de forma més relaxada.

Fotografies: Facebook Quique Martínez Torres

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Gandia decideix la llarga distància | SLA - […] L’any passat el millor dels valencians a este ICAN Gandia va ser el triatleta de Ribarroja Quique Martínez Torres…
  2. Vidal estrena la Llarga Distància | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2014/10/30/la-maquina-de-leliana/ […]
  3. Família Triatló | SLA - […] La màquina de l’Eliana […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »