Un gegant a La Serranía

Miguel Angel Peñalver (Trail Villar) guanya la lliga CxM La Serranía

És conductor d’autobús a la EMT i fa una alçada de 1’97 cm!!!

Plaza 600

Si l’has vist a alguna carrera de muntanya, és impossible que no t’haja cridat l’atenció. Primer perquè és dels corredors que més en forma ha estat a la província de València estos mesos. I en segon lloc, per la seua alçada: 1,97 cm que no li han impedit proclamar-se enguany campió de la Lliga CxM La Serrania 2014. «No és massa habitual la veritat. No conec cap altre corredor de muntanya tan alt» ens comenta Miguel Angel Peñalver (Trail Villar). «Al principi si em feien bromes i conyes ací la gent del circuit per la meua alçada, però ara ja ens coneguem tots, som com una família».

«No és massa habitual la veritat. No conec cap altre corredor de muntanya tan alt. Al principi si em feien bromes la gent del circuit per la meua alçada, però ara ja ens coneguem tots, som com una família»

Campió de la Lliga 2014

Miguel Angel ara és qui mana en eixa família de la Serrania. Passat cap de setmana, es proclamava campió de la Lliga CxM La Serrania 2014, lliga integrada per huit proves: Fuentes de Titaguas, Montes de Tuéjar, Desafio Alcublas, Trail Nocturno de Villar, Cxm Albentosa, Trail Alpuente, La Puebla Maratón Javalambre i Subida el Pico de Chelva, a falta del fi de festa a la Corremón Trail en desembre.

Plaza 203Allà a Sot de Chera rebrà el seu títol. Un títol que no esperava. «Que va, si no tenia clar ni tans sols poder fer el circuit!» diu amb sinceritat. «Enguany em coincidien dos bodes i dos comiats de fadrí amb algunes de les proves, i no podia anar a totes. Pensava com a molt fer pòdium perquè l’any passat em vaig quedar quart. Però mira, vaig començar, em va anar bé a Tuéjar i Albentosa que vaig fer segon, i a la fi ho he pogut aconseguir».

Es el dominador de la IV Lliga CxM La Serrania, per davant de Miguel Angel Duplas (GR-33) i de Juan María Jiménez (Never Stop Running). I és un tio humil com demostra quan reconeix que ha guanyat La Lliga per l’absència d’altres corredors. «Jo dic que sóc el Nibali del Tour passat. Nibali va guanyar perquè abandonaren Contador i Froome, i ací he guanyat perquè corredors com Juanma i Víctor Serrano no han disputat tot el circuit. No sóc el millor corredor, però si he estat elmés regular». Vora dos metres de sinceritat.

«Sóc el Nibali del Tour passat. Nibali va guanyar perquè abandonaren Contador i Froome, i ací he guanyat perquè corredors com Juanma i Víctor Serrano no han disputat tot el circuit. No sóc el millor corredor, però si he estat el més regular»

Dos metres i conductor de l’EMT

Plaza 202Miguel Angel va començar a córrer per muntanya ara fa 3 anys. Ho va fer poder fugir de la monotonia del seu treball com a conductor d’autobús de la EMT a València: «És molt sedentari i estressant estar tantes hores conduint un autobús. I molt monòton, encara que no sempre tinc la mateia línia. A mi córrer per la muntanya és el que em dóna la vida. Estar a la muntanya és el que m’ha agradat de sempre». De sempre des que va vore la llum a Campo De Arriba, una pedania a 4 km d’Alpuente en el cor de Los Serranos.

«És molt sedentari estar tantes hores tancat conduint un autobús. I molt monòton. A mi córrer per la muntanya és el que em dóna la vida. Estar a la muntanya és el que m’ha agradat de sempre»

Conéixer el terreny ha esta una de les claus en la victòria de Miguel Angel. Especialment per a contrarestar la complicació afegida que té en les baixades. En ser tan alt costa més mantindre l’equilibri i la velocitat que una persona més baixeta amb el centre de gravetat més a prop de terra. Ell ho resumeix de forma més gràfica. «Sóc un poc trompellot baixant. Em costa per l’alçada, però com que sóc de la zona m’ho conec tot de Chelva, Titaguas i Tuejar. És la meua zona d’entrenament habitual, em conec cada revolta. I això m’ajuda molt a l’hora de baixar».

«Sóc un poc trompellot baixant. Em costa per l’alçada, però com que sóc de la zona m’ho conec tot de Chelva, Titaguas i Tuejar. És la meua zona d’entrenament habitual, em conec cada revolta. I això m’ajuda molt a l’hora de baixar»

Li costa baixar i això que bones ‘ferramentes’ per a poder frenar. «Gaste un 49» ens diu, «depen de la marca, clar. Però no totes en fabriquen de tan grans«. El que sí és gran és l’autobús que condueix cada dia per València. «En això noticia queixar-me, el lloc per a conducir és relativamente ample. Ara bé, per si de cas cada vegada que fem parada llarga al fi de trajecte em pose a fer estiraments»

Camí de l’Ultra, però sense pressa

L’any vinent Miguel Angel Peñalver repetirà a la Lliga La Serrania, però sense competir al primer nivell «i sense tanta pressió» ens diu. Està inmers en un procés de transició cap als Ultres que en este 2014 ja el va dur a córrer la Vuelta al Aneto (58 km 3700+) on va quedar a la posició 30. «Va anar molt bé. Més tenint en compte que és un circuit molt tècnic i les baixades també són complicades. Si et fixes els que quedaren primers són també gent de la zona que coneix molt bé el terreny».

Després de la bona experiència a l’Aneto vol ampliar en 2015. «Tinc punts acumulats per a poder anar al Mont Blanc, a la CCC, però no ho tinc clar. Estic en procés d’anar millorant a les maratons de muntanya i acostumant-me als Ultres a poc a poc. A mi això de fer un Ultra de primeres em sembla molt atrevit». A Miguel Angel li agrada anar a poc a poc. Parada a parada, com quan va conduint l’autobús per València.

«Estic en procés d’anar millorant a les maratons de muntanya i acostumant-me als Ultres. M’agrada més anar a poc a poc. Això de fer un Ultra de primeres em sembla molt atrevit»

gandia

Estivaliz Fernández en dones

Proper 14 de desembre a Sot de Chera serà l’acte d’entrega de premis, Miguel Angel Peñalver, el primer en homes, i Estivaliz Fernández (Trail Requena), la primera en categoria femenina. Ho ha aconseguit gràcies a la seua victòria a la Subida al Pico en Chelva, i també a la seua estratègia. Ha sigut molt selectiva quant a les proves, només ha fet les 5 últimes proves de les 8 de la Lliga, el suficient per a poder puntuar i per a dur-se el títol. Aposta intel.ligent però també arriscada perquè una mala carrera l’haguera deixat sense opcions. El pódium el completen Ana Roman i Yoana García (Never Stop Running).

Fotografies: Miguel Angel Peñalver

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

 1. Luis Alberto a la II Corremón Trail | SLA - […] a més de contar amb Luis Alberto, servirà com a fi de festa de la Liga CxM de la…
 2. Fi de festa a Sot de Chera i Navarrés | SLA - […] La prova servirà per a posar punt i final a la Lliga CxM de la Serrania que va clarificar la…
 3. La Lliga CxM Serranía presenta credencials | SLA - […] serà la cinquena edició de la Lliga CxM de la Serranía que l‘any passat va acabar amb victòria per…
 4. I els guanyadors de l’inscripció debades a Titaguas són… | SLA - […] Efectivament, la V CxM Fuentes de Titaguas forma part de la Lliga CxM La Serranía, de fet és la…
 5. La Serranía continua sent territori de Miguel Angel Peñalver | SLA - […] Lliga comença com va acabar amb el domini de Miguel Angel Peñalver (Trail Villar Caja Rural) que va guanyar…
 6. El gegant continua manant a La Serranía | SLA - […] Lliga comença com va acabar amb el domini de Miguel Angel Peñalver (Trail Villar Caja Rural) que va guanyar…
 7. Albentosa busca sucesor de prestigio | SLA - […] que tratará de aprovechar la ausencia de Miguel Angel Peñalver (Trail Villar Caja Rural) –ganador de la Liga del…
 8. El Remedio más decisivo | SLA - […] ST), flamante mejor tiempo valenciano a la UTMB, y Miguel AngelGarcía Peñalver (Trail Villar) ganador de la pasada edición…
 9. El Remedio decide la Liga | SLA - […] 28 km finales en los que todavía hay mucho en juego en este Liga CxM Serranía 2015. La victoria…
 10. García se impone a “los ingleses” | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2014/10/31/un-gegant-a-la-serrania/ […]
 11. Calendario CxM Serranía 2016 | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2014/10/31/un-gegant-a-la-serrania/ […]
 12. Corremón amplía fronteras | SLA - […] Un gegant a La Serranía […]
 13. Presentación de la Liga CxM Serranía | SLA - […] Un gegant a La Serranía […]
 14. Un gigante entre las Fuentes | SLA - […] Un gegant a La Serranía […]
 15. El gigante de las Fuentes | SLA - […] Un gegant a La Serranía […]
 16. La Serranía hace parada en Cuenca | SLA - […] liderada en hombre por Miguel Angel Peñalver (Trail Villa Caja Rural), campeón de la Liga en 2014, con Alejandro…
 17. Paso de Gigante en Cuenca | SLA - […] El de Campo de Arriba, con sus 1.96 de altura, fue el más rápido de los más de 200…
 18. Villar domina en Aras | SLA - […] En el recorrido de 21 km 1068+ solo hubo un color, el del Trail Villar Caja Rural que consiguió la…
 19. Trail Villar mando en Aras | Espiquer - […] En el recorrido de 21 km 1068+ solo hubo un color, el del Trail Villar Caja Rural que consiguió la…
 20. …Y Chelva decidió la Serranía | SLA - […] Un gegant a La Serranía […]
 21. El primer Ultra de l’any | SLA - […] 2013, a més d’altres homes com ara Alvaro Barba (Mur i Castell-Tuga), el Ferrari del Trail o Miguel Angel Peñalver (Trail Villar…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »