A conquerir el desert d’Oman

Juanma Jiménez enceta dissabte la II Oman Desert Marathon

«Vaig a tractar de repetir el pòdium de l’any passat»

juanma oman 1

 

160 km corrent en autosuficiència per etapes, al desert d’Oman, això afrontarà a partir de dissabte 8 de novembre Juanma Jiménez (Never Stop Running) que repeteix l’experiència de l’any passat a l’Oman Desert Marathon. El corredor valencià viatja hui dijous cap al país asiàtic on dissabte enceta esta prova d’ultra distància on aspira a repetir la tercera plaça aconseguida al 2013, però sap que serà complicat: «Vaig a intentar a fer pòdium com l’any passat, però crec que va a estar difícil perquè en esta edició va avindre més gent i gent de molt de nivell».

«Vaig a intentar a fer pòdium com l’any passat, però va a estar difícil perquè a esta edició hi ha gent de molt de nivell»

Hi haurà major presència de corredors marroquins i estaran, entre d’altres, Rachid El Morabity i Salameh al Aqra, els dos primers de l’any passat i que a més han estat campions d’alguna edició de la Marathó de Sables, el gran referent de les proves pel desert i que este Oman Desert Marathon tracta d’emular. Les característiques són paregudes. En tot cas, amb una menor distància a Oman (250 km de Sables, per 160 km al Oman Desert), però es repeteixen condicions quant a l’autosuficiència, les altes temperatures i les dificultats de córrer per l’arena.

oman desert marathonCórrer per l’arena

«El més complicat es córrer per l’arena» ens comenta Juanma a SenseLímitsAventura mentre acaba de preparar la maleta. «Hi ha que tindre paciència, especialment a les zones de dunes quan toca travessar alguns valls. El millor és tractar de xafar amb el peu pla i no amb la puntera, perquè si no t’enfonses més. I també pujar les dunes en diagonal, buscant les zones més compactes, fas més metres, però guanyes en temps».

Altra de les claus és, evidentment, dur una bona protecció als peus. «Enguany me’nduc unes polaines amb una subjecció més ferma, perquè no entre res d’arena», perquè si entra les bambolles estan garantides.«l’any passant vingué un corredor d’Ucraïna que no duia polaines i ho va passar fatal amb les bambolles».

«El millor per córrer per les dunes és tractar de xafar amb el peu pla i no amb la puntera, perquè si no t’enfonses més. I també pujar les dunes en diagonal, buscant les zones més compactes, fas més metres, però guanyes en temps»

Bambolles, calor, i pes al llarg de 160 km repartits en 6 dies de carrera: entre 20 i 30 km per dia amb l’etapa reina el penúltim dia. «Eixe dia serà el més divertit» somriu Juanma. «Una etapa marató de 44 km on les forces ja arriben més justes. Jo tractaré d’anar controlant els rivals al llarg dels dies i reservar algunes forces per a eixa etapa».

juanma dinarDinar natural millor que preparat

Juanma Jiménez arriba amb forces i amb kilòmetres acumulats les darreres setmanes -Trail Montanejos-Subida Pico Chelva…- i amb el bon resultat aconseguit ambla tercera plaça de la Spain Ultra Cup. Però el desert és el desert i l’autosuficiència sempre és diferent. Diferent serà també la seua estratègia quant a l’alimentació.

«L’any passat vaig ser un poc «pardillo»» reconeix. «No tenia experiència i vaig dur molt de menjar ja preparat i no val la pena. És millor dur-te els aliments per a fer-los allà, en aigua, una pastilla avecrem, foc i un plat és molt fàcil fer un caldo o pasta. La pasta em donarà els hidrats i els aminoàcids en pastilles les proteïnes. I després duc també un bon grapat de fruits secs. Per a mí millor que qualsevol gel. Hi ha gent que vol fer ultres prenent només gels i és una errada. Els fruits secs et donen també molta energia i moltes calories i a més no et peguen mal a la panxa».

Acompanyat per la seua parella

Per a quan fluixegen les forces Juanma contarà enguany amb un reforç especial: la seua parella. Davinia Chulio també va a córrer esta Oman Deseret Marathon. Això sí cada u farà la seua carrera.«Els objectius són diferents. Jo vaig a competir i Davinia va a gaudir de la prova. Tindrem ritmes diferents, tiraré cap endavant i després l’esperaré en la meta».

Per a Davinia és la primera prova per etapes en autosuficiència. «Està un poc preocupada» reconeix Juanma. «Té experiència en proves llargues com la CCC d’enguany al Mont Blanc, però no a proves d’autosuficiència per etapes. I ací has de ser triar molt molt selectiu a l’hora d’agafar el material i el menjar perquè la motxilla no et pese molt. Jo per exemple duré només 4,5 o 5 kilos». 

La motxilla de moment la duen plena d’il.lusió i de ganes de fer-ho bé. Esperem que estiga plena de satisfacció per la bona experiència quan dijous 13 de novembre acabe la II Oman Desert Marathon.

juanma oman 2

Fotografies: Facebook Juanma Jiménez

Més dades: http://marathonoman.com 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Chiva, encara més dur | SLA - […] Per a agafar arribar amb forces i mentalitzats, dissabte s’ha preparat una fira del corredor amb presència de marques, tendes…
  2. Un “debutant” al UTMB | SLA - […] als últims anys és un habitual de Chamonix, al igual que altres proves internacionals com ara la Oman Desert…
  3. Un pòdium… entre dos continents | Sense Límits Aventura - […] A conquerir el desert d’Oman […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »