Duel de muntanyes

Dos nous Ultres arriben este cap de setmana: Mondúber Ultra Trail i el Desafio Lurbel Aitana-Puig Campana

Puig Campana

 

Que a la Comunitat Valenciana no tenim muntanya diuen. Diuen els que no saben, perquè els que saben es dediquen a recórrer-les i a gaudir-les com faran més d’un miler de persones que este cap de setmana van a participar en dos proves, dos Ultres que s’incorporen al nostre calendari: Monduber Ultra Trail i el Desafio Lurbel Aitana-Puig Campana. Front a Front i en el mateix dia alguns dels cims més emblemàtics que tenim al sud de la Comunitat Valenciana, que lluny de fer-se competència, acaben fent un efecte multiplicador a les carreres de muntanya

Mondúber Ultra Trail: muntanya, mar i cel

monduber foto

El cim del Mondúber és el gran referent d’este Ultra que eixirà des de Xeraco i cobrirà bona part de les poblacions de la Mancomunitat de la Valldigna. En total 80 km 4500+ en una Ultra que compta amb l‘al.licient especial d’anar corrent per la muntanya i anar veient contínuament la mar. “En el 80% del recorregut es veu de fons la mar” ens destaca Pau Sapiña «És una cosa que altres curses no tenen, poder parar a descansar un moment alçar la mirada i estar veient la mar”. A més la previsió de l’oratge acompanya, i si hi ha sort es podria vore Eivissa des del cim del Mondúber.

“En el 80% del recorregut es veu de fons la mar” ens destaca Pau Sapiña «És una cosa que altres curses no tenen,el poder parar a descansar un moment o alçar la mirada i estar veient la mar”

Vora 400 corredors participaran a este Ultra que naix amb voluntat de quedar-se. «Tenim garantides les tres primeres edicions» ens conta Sofi Sapiña, directora de la prova. «El 2014 ix des de Xeraco, el 2015 des de Xeresa i el 2016 des de Tavernes. A més la resposta ha sigut molt bona quan al nombre de participants i els seus llocs d’origen perquè ve gent de quasi tota Espanya, del País Basc, de Barcelona, de Saragossa, de Madrid… i també corredors francesos i holandesos».

Duel de campions

La prova, a més, tindrà un gran nivell, ja que entre les participants hi ha grans campions com ara la corredora d’Alzira Alicia Chaveli, guanyadora de la Spain Ultra Cup, l’alacantí Dani Amat guanyador enguany de la Vuelta al Aneto o el corredor de Xàtiva Josep Cebrià, guanyador de la Botamarges… tots lluitaran per aconseguir algun dels trofeus que han dissenyat els xiquets de la Fundació Espurna, fundació que atén a persones amb discapacitat intelectual.

Els premis no només per als primers que travessen la meta després dels 80km 4500+, sinó també aquells que vullguen tractar de véncer a la cronometrada que hi haurà en la pujada al Mondúber, 7,5 km 800+. Quasi un KV dins d’un Ultra.

 

Desafio Lurbel: Aitana-Puig Campana

La terra de KV per excel.lència és el Puig Campana, que en esta ocasió es transforma en punt de pas i referent d’este nou Desafio Lurbel que proposa la marca d’Ontinyent. 85 km amb 11.000 metres de desnivell acumulat unint dos dels grans gegants de la Comunitat Valenciana: el Puig Campanya i l’Aitana. I per si algú es queda amb més ganes de muntanya i de desnivell, en acabant un últim pas per la Serra d’Orxeta, quasi una agulla per acabar de rematar l’esforç abans d’arribar de nou a Finestrat.

Captura de pantalla 2014-11-05 a la(s) 12.50.03

«Tot el que vinga al Desafio Lurbel Aitana-Puig Campana va a trobar-se una prova molt exigent, molt llarga, tècnica, amb gran desnivell, però una prova molt bonica, amb ascensos increïbles, i amb unes vistes de costa també increïbles. És un gran entorn i una gran distància que estic convençuts que va a traure el millor de cada corredor» ens conta Vicente Juan García, el corredor de Villena, que com a representant de la marca Lurbel ha estat reconeguen el recorregut.

«Tot el que vinga al Desafio Lurbel Aitana-Puig Campana va a trobar-se una prova molt exigent, molt llarga, tècnica, amb gran desnivell, però una prova molt bonica, amb ascensos increïbles, i amb unes vistes de costa també increïbles»

«Només començar ja està la pedrera del Puig Campana. Això ja col.loca al corredor en situació del que va ser el Ultra Trail. Després vé el descens amb un terreny molt tècnic que van a exigir al corredor estar en un nivell de concentració molt important»

«Només començar, als pocs kilòmetres, ja està la pedrera de l’ascens al Puig Campana. Això ja col.loca al corredor en situació del que va ser el Ultra Trail. Després ve el descens, i es pugen altres 4 pics molt exigents, amb un terreny molt tècnic de pedregal, que van a exigir al corredor estar en un nivell de concentració molt important» conclou Vicente Juan.

El corredor de Villena, ho tenia previst però finalment es quedarà amb les ganes de poder córrer este Desafio Aitana Puig Campana«M’haguera agradat poder estar en condicions, perquè és una carrera bonica, ací a casa, però per a Lurbel sóc corredor internacional, he estat tot l’any competint al Grand Slam 5 continents», un repte que l’ha dut a córrer 5 proves d’Ultra distància (100 milles) NonStop, una en cada continent. L’última d’elles va ser a Israel on va concloure el repte amb victòria.

Les muntanyes, en tot cas, estaran ahi perquè puga intentar fer-ho l’any vinent. Eixes muntanyes que a més, el dia de la prova lluiran espectaculars amb el sol i la llum de la mar de dia, i amb la llum de la lluna plena a la nit. Mondúber, Aitana, Puig Campana… serà per muntanyes…

Més info: http://www.mondúber-trail.com

Més info: http://www.desafiolurbel.com/event/aitana-puig-campana-2014/#contenido

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »