La Tinença de punta a punta

Ultra Duatló: Trail – BTT a la Tinença de Benifassà

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

La Tinença de Benifassà acull este cap de setmana una doble cita apta només per als més valents: Els 3 regnes en BTT 158 km 4500+ o el Trail dels 7 pobles amb 92 km i 4500+ amb inici i final en El Boixar. Dos opcions per a triar, o per a fer de forma consecutiva si ho permeten les forces: “De moment no s’ha atrevit ningú a fer les dos seguides”, ens diu Joel Garcia, creador de www.7pobles.com. “Anava a intentar-ho Robert Vidal però s’ha lesionat ara fa unes setmanes”. Este ultrafondista de Traiguera ja va provar a fer-ho febrer passat. Aconseguí fer la ruta dels 3 Regnes en BTT en menys de 12 hores però a la marxa a peu dels 7 pobles hagué d’abandonar en el km 40. “L’oratge al febrer és molt dur a la Tinença”.

A peu o en BTT

mapa 7 poblesAixí les coses, l’Ultra Duatló continua estan verge, però sí que hi ha uns quants valents que este cap de setmana faran per separat la Ruta dels 3 Regnes en BTT i el Trail dels 7 pobles caminant. “Començarem a les 06:00 del mati i estarem tot el dissabte, fins a la nit. Les muntanyes ací són molt dures”. El recorregut també ho és. Per a fer els 7 pobles és pot triat entre distància curta (72 km 3800+) o distància llarga (92 km i 4500+) que a més de passar per El Boixar, El Coratxà, Castell de Cabres, Bel, La Pobla de Benifassà, el Ballestar i Fredes, inclou pujar als cims del Tossal d’En Canadé (1393 m) i el Tossal dels 3 Reis (1356).

Els 3 Regnes és per on transita la ruta BTT (158km 4500+) “eixim de la Tinença, passant per La Sènia a Tarragona i per la comarca de Matarranya, a Terol, per a tornar a finalitzar de nou a la Tinença”.  Transitant per punts tan espectaculars com la foto que encapçala esta informació.

1477344_800321173328851_1593071721_nNon Stop o per etapes

Els 3 Regnes en BTT o el Trail dels 7 pobles són dos reptes atractius i durs, per a fer este cap de setmana o quan millor convinga. “Les rutes estan organitzades, marcades i senyalitzades permanentment amb un “7”, i es poden fer al llarg de tot l’any” recorda Joel. De fet a la web hi ha un rànquing on es va indicant quines persones fan el recorregut -ja hi ha unes 200- i el temps en què s’ha aconseguit a peu o en bicicleta.

I com que no tots tenim forces per a fer-ho en un dia, també queda una altra opció. “A més de fer-ho Non Stop, oferim la possibilitat de fer-ho per etapes, tant el Trail com els 3 Regnes en BTT. I amb diverses opcions -dos etapes, 3 etapes…- perquè la gent puga triar la fórmula que s’adapte més a les seues possibilitats de forces, de temps o de diners”. 

Assaborir la Tinença

Eixe és el gran objectiu d’estes dos rutes, que la gent s’acoste a conéixer -encara més- esta zona de natura i història tan especial a la Comunitat Valenciana. “La Tinença és molt coneguda, però no prou. Ací tenim algunes de les muntanyes més boniques de la Comunitat Valenciana, estem completament dins d’un Parc Natural, i pots trobar voltors, cabres, arbres monumentals i a més ara els de fulla caduca estan canviant i està preciós. I després els 7 pobles, són tots medievals i estan tan qual fa uns segles. El paisatge natural i el paisatge humà paga molt la pena”.

10006104_800319156662386_1708109246_n

Més dades i fotos: www.7pobles.com

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »