Calendari 2015: dos IM en una setmana a la Comunitat Valenciana?

Als 2015 hi haurà dos IM entre el 17 i el 25 d’octubre, un a Gandia altre a Marina d’Or

Canet MD

 

El boom del Triatló ja és una realitat a la Comunitat Valenciana. Ho demostren les xifres que demostren que en només 5 anys s’ha cuplicat les llicències. Ho demostren també la quantitat de participants inscrits a cada prova ja siga de distància sprint, olímpica, mitja distància o fins i tot de llarga distància, on este 2014 hem tingut el primer Triatló de distància Ironman a les nostres terres amb l’ICAN de Gandia. Per al 2015 es dobla l’aposta amb la presència d’un segon Triatló de Llarga Distància el Pure 226 a Marina d’Or de la mà de White Go For It. El problema és que els dos van a coincidir en dates: la segona quinzena d’octubre. Com a molt separats només per una setmana. Això per què?

Si es confirmen les dates el 17 d’octubre serà el Pure 226 Triatlhon a Marina d’Or i el 25 d’octubre el full ICAN Gandia. I podrien arribar a coincidir el mateix cap de setmana.

Les explicacions de les parts

ICAN medallasDesde SenseLímitsAventura hem tractat de buscar una explicació consultant a totes les parts que entren en joc. Des de l’organització de l’ICAN Gandia ens indiquen que després de la bona experiència d’enguany, va ser només acabar l’edició de passat 26 d’octubre, quan parlaren amb l’ajuntament de Gandia per a repetir i fer-ho en les mateixes dates, 25 d’octubre de 2015, si de cas avançar una setmana i fer-ho el 18 d’octubre de 2015.

De forma paralel.laCaptura de pantalla 2014-11-07 a la(s) 18.25.34, la setmana passada es va presentar el Pure Triathlon 226 a Marina d’Or, anunciant que seria en la data del 17 d’octubre de 2015. Des de White Go For It se’ns indica que l’intenció primera era fer-ho en maig, però que estan condicionats per la disponbibilitat de l’ocupació de l’allotjament a Marina d’Or i que eixa és l’única data disponible, el 17 d’octubre de 2015. En tot cas no descarten tractar de moure de data -possiblement a maig- per a futures edicions.

Així les coses, estem a l’espera que la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana incloga de forma oficial les proves al seu calendari. De moment s’ha publicat un calendari provissional on únicament apareix el ICAN Gandia el 18 d’octubre de 2015 però a falta de confirmar la data. Ens indiquen des de la Federació que en principi White Go For It ha reservat la data on l’any passat va fer el Pure 113 de Canet, 17 d’octubre, amb la qual cosa podrien arribar a coincidir els dos el mateix cap de setmana, tot i que estan a l’espera d’acordar amb ICAN si el seu triatló té lloc el següent cap de setmana, diumenge 25 d’octubre de 2015.

Resta o multiplica?

Així les coses tot fa indicar que al 2015 hi haurà dos Triatlons de Distància Ironman a la Comunitat Valenciana, separats només per 8 dies. És un problema? restarà participació l’un a l’altre? Evidentment, per molt que cada vegada hi ha més valents que s’atreveixen amb la llarga distància, el mercat de triatletes és limitat i pot quedar dividit a l’hora de triar les proves. Però també és veritat que hi ha un nombre de triatletes locals que es poden vore temptats de provar amb la llarga distància afavorits pel fet que les proves són al costat de casa i que són amb circuits prou plànols.

Les inscripcions, la clau

Des de les dos empreses que ho organitzen confien en complir les seues expectatives de participació. Al respecte l’ICAN Gandia, aprofitant les bones sensacions de l’edició de 2014, ja ha aconseguit 200 inscripcions per a l’any vinent, que suposen vora un 50% de les 400 que com a mínim esperen realitzar. Quan al Pure226 de Marina d’Or obrin inscripcions pròxim 12 de novembre i confien molt en arribar a una xifra d’uns 900 inscrits, gràcies a la garantia de qualitat de les seues proves, les comoditats quan a l’allotjament a Marina d’Or i al fet de regalar un casc Rudy Project Aero.

Les xifres de participants diran si resta o multiplica, o si alguna de les marques opta per modificar el seu calendari, a més tenint en compter que a l’octubre també té lloc el IM de Barcelona i que a finals de setembre es celebra el IM de Palma de Mallorca.

Si voleu consultar la resta del calendari provissional de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana: http://www.triatlocv.org/images/Calendario_2015%20(3).pdf

 

Fotografies: @icantriathlon / @WhiteGoForIt

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. “El triatló em dóna vida” | SLA - […] és una llàstima que vaja a donar-se esta circustància de dos Triatlons de Llarga Distància a la …, i…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »