K25, marcant el camí

Prèvia del cap de setmana a Serra, Ontinyent, Suera, Aras de los Olmos i Redován

Cap de setmana de nou carregadíssim de proves de Trail a la nostra agenda. Amb proves debutants (Aras i Suera), proves que van consolidant-se (Ontinyent i Redován) i proves que ja són un clàssic com és el K25 de la Calderona que arriba a la seua novena edició.

k25

 

Serra serà una vegada més el referent en un k25 que per a enguany presenta algunes novetats. El recorregut és el mateix 25’5km 1700+ amb els tradicionals punt en alt de l’Alt del Pi, el Castell, el Sierro i Rebalssadors, però s’ha fet una llegurea variació: «Al km 9 abans es passava per zona de meta i ara s’enganxa de forma més directa pel barranc de Deula i s’estalvia tram d’asfalt», ens explica Miquel Giménez (Club CxM), director de la prova. Un K25 que, a més enguany, incrementa el control de chips. «Hi ha 4 controls en cada u dels cims per a saber el temps de pas real de cada corredor. D’esta manera la prova es podrà seguir online i en viu» explica Miquel, gràcies al sistema de www.mychip.es.

Mario Llorens, a pel hat trick

Per tant, des d’internet es podrá seguir les evolucions dels 300 inscrits al K25 -el màxim permés en travessar pel Parc de la Calderona-, i entre d’ells els que aspiren a la victòria. En clau masculina les mirades posades en Mario Llorens (Club Atletismo Cuenca Dolomia), que tot i no haver pogut comeptir molt esta temporada per culpa d’una lesió, arriba amb ganes de reeditar les victòries a Serra de 2007 i 2009. També arriba amb ganes de provar-se José Luis Del Campo (Carnicas Serrano) que ha estat subcampió de Lliga Autonòmica.

En categoria femenina el favoritisme és per a Raquel Martínez (Mur i Castell-Tuga), bronze a la passada lliga autonòmica i que tindrà ganes de resarcir-se del k25 de l’any passat on es va perdre. També pendents de la seua companya de club Erica Guimbau i de la corredora Eva Bellés (Club Muntanya At-zenet).

A més de les principals categories, cal destacar també la presència d’altres proves, per als més joves com puguen ser la MitjaK25 (15 km 1300+) per als menors de 23 anys, la Mini k25 (9km 700+) entre 17 i 20 anys i la K25 Kids (5 km 550+) per als xavals entre 15 i 16 anys.

L’any vinent, Campionat d’Espanya de Clubes 

Enguany, a més, el k25 compta amb l’al.licient de ser la prèvia del que al 2015 serà la X edició en què de nou acollirà el Campionat d’Espanya de Clubes i per al que es plantetgen algunes novetats que anirem desvetlan els següents dies…

I Volta la Campana sueraI Volta a la Campana, Suera

És novetat en el calendari 2014, però la I Volta a la Campana a Suera (Castelló) arriba amb força. Més de 400 inscrits a esta I edició de la prova que organitza el Centre Cultural Suera i que ha preparat un recorregut de 20 km amb 900+ endintsant-se en el cor del Parc Natural de la Serra d’Espadà i que té com a eix diferenciador el fet de rodar per la particular campana de Suera.

«La campana està ubicada a un mas a uns 6 km del poble, a una zona de muntanya a uns 600 metres d’altitud», ens conta Juanjo Piquer del Centre Cultural Suera «Té la particularitat de que està feta amb la part superior d’una bomba de la Guerra Civil que no va esclatar, i l’espoleta que acabaren convertint en campana. És un referent per a molta gent de la zona».

La prova eixirà diumenge 23 de novembre a les 09:00 h i de forma paral.lela acull altra sèrie d’activitats com ara un concurs fotogràfic de temàtica lliure.

Més dades: https://www.facebook.com/voltaalacampana?fref=ts

I Trail Aras de los Olmos

Altra de les proaras de los olmosves que debuta en el calendari de Trail de la Comunitat en el 2014 és el I trail Aras de los Olmos. Diumenge 23 de novembre tindrà lloc esta primera edició que organitzen des de la Regidoria d’Esports de la localitat dels Serrans. Presenta dos modalitats, 18,4 km amb 900 m de desnivell i altra prova d’iniciacio de 10,4 km.

Més dades: www.arasdelosolmos.com

II Gran Fons de Muntanya Ciutat d’Ontinyent

fons de muntanya ontinyentTambé de recent incorporació al calendari de carreres per muntanya arriba este diumenge la segona edició del Gran Fons de Muntanya Ciutat d’Ontinyent que organitzen des del Club d’Alteltisme Vall d’Albaida (CAVA). A esta segona edició hi ha alguna variació del recorregut que afecta a l’increment delquilometratge fins arribar a 24 km, al fet de no travessar la carretera de Bocairent i també a la línia de meta i arribada que queda fixada al passeig de Benarrai. L’eixida serà diumenge a les 10:00 h.

http://granfonsdemuntanyaontinyent.blogspot.com.es

II Cagà del Aguila, a Redovan

I per tancar cites del cap de setmana, també segona edició a Redovan (Alacant) de la Cagà del Aguila, carrera i marxa per muntanya que organitzen des del Club Muntanya Redován. Per als corredors 11,5 km i 1000+ i per als caminants 10 km també amb 1000 +. Hi ha vora 300 inscrits entre les dos modalitats -entre d’ells destaca la presència de Sebas Sánchez– que prendran l’eixida diumenge 23 de novembre a les 09:00 del mati des del poliesportiu municipal.

Mes dades: http://www.clubmontanaredovan.com/la-caga-del-aguila/

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »