Fent escola: Trail infantil a la Vall d’Uixó

Arriba el I Junior Trail Coves de Sant Josep

IMG-20141116-WA0006

 

Fent escola, fent planter i animant els xiquets a què facen esport per la muntanya. El món del trail dóna un pas més i una vegada el calendari de proves està ja carregat per als més majors, s’obri ara l’opció perquè els més joves puguen també participar. Diumenge 23 de novembre tindrà lloc el I Junior Trail Coves de Sant Josep que està organitzat per BCS Vall d’Uixó. «Crec que és la primera prova de Trail exclusiva per a xiquets» assegura Héctor Cumba, president del club BCS. «Sí que hi ha altres com l’Ultra Pirineu que han fet l’Ultra Pirineu XS per als xiquets, però sempre de la mà de la prova gran. Una com esta exclusiva per a nanos no hi ha».

«És la primera prova de Trail exclusiva per a xiquets. És una bona fórmula per a donar-ho a conéixer entre els xiquets i que puguen començar a practicar-ho des de més menuts»

Es tracta per tant de fomentar des de menuts un esport que fins ara no ha estat tan a l’abast dels xiquets. «La majoria de la gent que ha arribat al Trail ho ha fet de més major, i rebotada d’altres esports: atletisme, futbol… Pensàvem que esta és una bona fórmula per a donar-ho a conéixer entre els xiquets i que puguen començar a practicar-ho des de més menuts», explica Héctor

IMG-20141120-WA0023200 xiquets i.. xiquetes

I la resposta que han tingut avala el fet que és una bona iniciativa. «Hi ha vora 200 xiquets que van a participar, exactament 195. La majoria són de la Vall, però també en venen València, de Castelló, de Xilxes, Moncofa, Borriana, Les Alqueries… la veritat és que ha desbordat les nostres previsions per tots els llocs». Entre eixos vora 200 xiquets de 8 a 14 anys una dada significativa: quasi la meitat són xicones. «Ens ha cridat molt l’atenció. Vora el 50% dels inscrits són xiquetes quan en una prova d’adults la relació és de 75/25 en favor dels hòmens. Ha estat una sorpresa molt agradable» destaca Héctor. Un fet a tindre en compte quant a les futures generacions i la major presència de les dones en el món del Trail.

«Vora el 50% dels inscrits són xiquetes quan en una prova d’adults la relació és de 75-25 en favor dels hòmens. Ha estat una sorpresa molt agradable»

IMG-20141120-WA00053 categories i 3 recorreguts

El Trail està dividit en diverses categories en funció de l’edat Benjamí (9 i 10 anys), Aleví (11 i 12 anys) i Infantil (13 i 14 anys), i també distàncies diferenciades segons marge d’edat. Així les coses, els Benjamins hauran de fer un recorregut de 1,1 km, els alevins un recorregut de 1,8 km i per últim els infantils faran una distància de 2,1 km. amb recorreguts que han tractar de respectar les possibilitats de tots: «Són recorreguts aptes per a tots. Ho hem provat prèviament amb xiquets d’eixes edats i ha anat bé. El que no volíem era passar-nos de durs perquè l’objectiu és que ho passen bé i que vulguen repetir».

«Són recorreguts aptes per a tots. Ho hem provat prèviament amb xiquets d’eixes edats i ha anat bé. El que no volíem era passar-nos de durs perquè l’objectiu és que ho passen bé i que vulguen repetir»

Recorreguts adequats als nanos, però la resta de qüestions són tan reials com a qualsevol prova d’adults. «Sí, sí van a tindre dorsal, borsa del corredor, hi haurà espiquer, medalles als participants, i trofeus per als primers en arribar a la meta a l’esplanada del Paratge de San Josep», allà els esperaran els pares, que prèviament han autoritzat per escrit la participació dels fills.

Educar als fills… i als pares

Cap als pares va adreçada també bona part de la part més pedagògica de la prova. Divendres de vesprada hi hagué un brifing on se’ls va donar -a xiquets i a pares- algunes indicacions bàsiques quant al material -com per exemple no dur sabatilles molt planes-, quant a les normes, quant al companyerisme i el fet de no anar espentant en les sendes sinó demanar pas. Als pares també se’ls va insitir en que l’esperit del Trail no és tan competitiu com altres esports.

Així les coses, resta només que acompanyes l’oratge, que l’experiència siga bona i que per a l’any vinent hi haja major participació a este Trail que és absolutament debades. «L’any vinent repetim segur. Açò ha vingut per a quedar-se». conclou Héctor convençut.

Tal volta estiga obrint-se un nou camí en el món del Trail, i siga este l’inici de futures competicions també en l’àmbit federatiu, com per exemple pot ocórrer en l’atletisme convencional o a les proves també per a menuts que s’organitzen des d’altres federacions com ara la de Triatló.

Compartir aquesta notícia a

2 Comentaris

  1. Hola estoy muy contenta con esta iniciativa para los niños, soy corredora trail y creo que es maravilloso para los niños el deporte en la naturaleza, necesitó me digáis como apuntar a mi chico tiene 12años se llama Pablo Cárdenas y su fecha de nacimiento es 18-04-2003, muchas gracias , esperobtener plaza!!!!!!!!

    Escriu una resposta

Trackbacks/Pingbacks

  1. Woman Trail, les dones manen | SLA - […] en són moltes com demostren les dades. “Quan ferem el I Junior Trail Coves de Sant Josep passat novembre,…
  2. El futur del Trail a la Vall | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2014/11/22/fent-escola-trail-infantil-a-la-vall/ […]
  3. El Junior Trail amplia horitzons | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2014/11/22/fent-escola-trail-infantil-a-la-vall/ […]
  4. Trail entre xiquets | SLA - […] Fent escola: Trail infantil a la Vall d’Uixó […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »