A l’Aconcagua en família

La família Pastor-Meseguer d’Alboraia, fa cim als 6960 m del sostre d’Amèrica

aconcagua 1

 

***Actualització de la notícia: La família Pastor-Meseguer ha aconseguit fer cim a l’Aconcagua.

«Podríamos decir que hemos alcanzado todos los objetivos importantes que teníamos al venir aquí: en primerísimo lugar estamos los cuatro de vuelta al campamento base en un estado físico perfecto, en segundo lugar hemos disfrutado un montón de una experiencia que sin duda ha aportado algo importante a nosotros mismos, y finalmente hemos alcanzado la cumbre. Creo que es todo un éxito…»

La seua crònica a http://cumbresenfamilia.blogspot.com.es****

I esta és la seua història…

Muntanya i família, dos conceptes que en ocasions són antagónics, però que van de la mà en els Pastor-Meseguer, una família d’Alboraia que tracta estos dies de fer cim a l’Aconcagua (6,960m). Es troben ja a Plaza de Mulas, el campament base per a poder fer front a l’ascenció als vora 7000 m del cim més alt d’Amèrica. A més, fent-ho per la ruta del «Glaciar de los Polacos», una via que és un poc més complexa que la normal. «No, no, allà ens fan falta crampons, piolets i té alguna complexitat tècnica. Anem a instal.lar dos camps intermedis -i si fa falta, un tercer-, i cap a finals de mes és quan tenim previst atacar cim» ens conta a SenseLímitsAventura Miguel Pastor, el patriarca i portanveu de la família.

Portanveu i cap pensant d’un grup homogeni que a esta expedició a l’Aconcagua està composat per Miguel pare, Alicia, la seua dona, Miguel fill -Miguelo i el seu nebot Alex, els dos de 24 i 27 anys. Falten, però, altres dos elements: la seua filla Berta i el seu gendre Rober. Estan embarcats en altra aventura ara mateix a Nova Zelanda, recorrent món i tractant de buscar-se un camí en la vida. «Tenia l’esperança que des de Nova Zelanda pogueren acostar-se a Sudamèrica, però a la fi no ha estat possible».

aconcagua 3Preparant-ho tot des de Plaça de Mulas

Entre els 4, amb l’ajuda d’alguns amic més desplaçats des d’Espanya -Mar-Mere i Amparo- preparen ja l’ascensió a l’Aconcagua. De moment aclimantant a l’altitud, preparant els campaments intermedis, traslladant el material d’expedició que s’han dut i planificant l’atac a cim que s’han traçat sense comptar amb l’ajuda de cap guia professional.

«Plaça de Mulas no ens està semblant un lloc tan degradat com ens havien advertit. És possible que quan arribe la temporada alta l’excés de gent el faça menys agradable. Estem rodejant de cims amb magnífiques glaceres: Cuerno, Catedral, Bonete… i en el moment en què cau la nit, la muntanya ens va donar la benvinguda amb un espectacle increïble: al llarg d’un parell de minuts una franja de la part oest de la muntanya es va plenar d’una flama de color roig i taronja en rebre el sol que es ponia per davall de la capa de núvols» relata de forma poética a Miguel a cumbresenfamilia.blogspot.com.es, el bloc on venen narrant les seues experiències des de fa molts anys.

«Estem rodejant de cims amb magnífiques glaceres: Cuerno, Catedral, Bonete…»

«L’Aconcagua ens va donar la benvinguda amb un espectacle increïble: al llarg d’un parell de minuts una franja de la part oest de la es va plenar d’una flama de color roig i taronja en rebre el sol que es ponia per davall de la capa de núvols»

Experiències en família

Experiències en família que al principi eren només per Espanya, pels Pirineus, i pels cims més alts de cada província i que quedaren reflectides al llibre «Cumbres En Familia». Però després començaren a tindre mires més elevades fins arribar a fer este Aconcagua o fer el Muztagh Ata (7546 m) a la Xina al 2011. «Començarem amb la idea de transmetre que tindre família no és un impediment per a fer muntanya. Hi ha qui diu que quan tens fills toca fer un paronet a la muntanya i no és veritat t’ho pots organitzar».

«Hi ha qui diu que quan tens fills toca fer un paronet i no és veritat t’ho pots organitzar».

«Ho fem junts i en familia perquè ens ho passen bé junts. Si no no ho faríem. Som com la resta de muntanyers que van en grup, però amb la particulatirat que som família»

«Ho fem junts i en familia perquè ens ho passen bé junts. Si no, no ho faríem. Som com la resta de muntanyers que van en grup, però amb la particulatirat que som família». I això complica les coses o les fa més senzilles? «El que sí que et puc dir és que estes experiències generen uns llaços més forts entre els integrants de la família. Ens deien també que quan els xiquets foren joves deixarien de vindre, i fixa’t, ací continuen», conclou orgullós Miguel

Ara només resta que la sort, l’oratge i les forces els acompanyes. I que en breu puguen celebrar -en família- un altre cim, en este cas l’Aconcagua, quasi un set mil.

 aconcagua 2
 ACONCAGUA I KILIAN JORNET

L’Aconcagua es va aconvertir a les pròximes setmanes en objecte de desig de tots els que com Kilian Jornet tracten de batre el rècord d’ascensió i descens de forma més ràpida. Una batalla que ja s’ha plantetjat a Kilimanjaro, McKinley o Cervino i que ara vol ampliar horitzons arribant a la frontera dels 7000. Hi ha qui pensa que és una ofensa a la muntanya. No és el cas de Miguel Pastor: «No crec que siga un mensypreu a la muntanya. Jo crec que la muntanya dóna joc per a tots. El que un ho faça més ràpid o lleuger no es un problema. Fa uns anys ens semblava bé aquell qui deia que pujava l’Aneto en 3 hores. Açò és el mateix però dut a l’extrem» conclou Miguel Pastor.

TRAIL TAMBÉ EN FAMÍLIA

És comprensiu, perquè entre expedició i expedició, este oncòleg valencià també fa els seus primers  pasos en el món del Trail, o de l’Ultra Trail millor dit –«I quan has fet alguna prova de Trail saps el que costa»-. L’última va ser a l’Ultra de Guara. També amb tota la família Pastor-Meseguer corrent. «Anàrem també els 4 i cada un va triar la seua distància. Jo vaig fer el Ultra de 102 km amb 3700+. Tota una vivència. A més, a la fi quan vaig arribar a meta després de 24h 30minuts estaven esperant-me i va ser també molt especial perquè estaven connectats per internet des de Nova Zelanda Berta i Rober» 

Més dades / Foto: www.cumbresenfamilia.blogspot.com.es

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Any Nou a l’Aconcagua | SLA - […] hi ha un cert debat de qui pensa que és una forma de menysprear la muntanya. No és el…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »