Dements del Trail

Prèvia del cap de setmana amb la I Marató dels Dements, i Trails a Oliva, Villar del Arzobispo i Agost

Pendents de l’oratge i les alertes per a possibles modificacions

 

dements 2

 

Es de bojos. Sí, és de bojos pensar en fer una marató de muntanya (43,3 km) amb un desnivell possitiu de 3600+, però ho han fet. Eixa és la proposta que per a dissabte 29 de novembre plantetgen a la I Marató dels Dements, prova que està organitzada pel club Mur i Castell Tuga de Vall d’Uixó i l A.E Fonts d’Eslida.

dements perfilVeient les xifres d’esta Marató dels Dements apunta a ser una de les maratons de muntanya més dures a Espanya. «No és la que més perquè a Canfranc hi ha una marató de 4000+, però sí és de les més dures», ens matisa Raúl Martínez. Una ullada al recorregut ens confirma eixa impresió. «Per a traure 3600+ en 43 km hi ha que tirar molt cap a munt» ens comenta Ezequiel Cuesta, de Mur i Castell Tuga. «Si mires el recorregut voràs com es passa per tots els cims que hi ha al voltant d’Eslida».

Així les coses l’Alt de la Costera, el Pla de Taraguán, el Puntal de l’Aljub, l’alt de la Batalla, de la Finestra, Pic Espadan, Cullera, Cullereta, Cerro Gordo i Penyablanca li donaran un caràcter molt dur a esta marató de muntanya que presenta un mil metres de desnivell+ més que el que sol ser la mitjana de les maratons.

Per als que estan un poc menys botgos hi ha un recorregut de mitja marató, que en tot cas també téla seua duresa: 22 km amb 1825+)

Pendents de l’oratge

dements 3La previsió meteorològica no acompanya i de fet s’esperen fortes plutges a la província de Castelló per a dissabte 29 de novembre, fet que fa que des de l’organització estiguen contemplant-se totes les alternatives. «Divendres de vesprada tenim una reunió, i estem a l’espera de tindre la notificació definitiva de l’alerta que pot haver per a dissabte» ens conta Raúl Martínez. «En tot cas dissabte de matí faríem una última reunió de seguretat amb bombers, creu roja, etc i es prendria una decisió. Éstem un poc amb la incertesa i ambla preocupació perquè la faena està tota feta i li hem posat molta ilusió en què isca tot bé»

«Estem a l’espera de conéixer l’alerta definitiva per a dissabte perquè les previsions de l’oratge són molt canviants. En tot cas dissabte de matí faríem una última reunió de seguretat amb bombers, creu roja, etc i es prendria una decisió»

«La Marató sí passa per determinades zones de barrancs que en cas de pluja important podria genera alguna situació de risc per si hi ha alguna creixcuda, però el recorregut de la Mitja Marató no passa per cap barranc per tant no hi hauria problema si fera falta»

Una decisió que en el cas mes extrem podria pasar per la suspensió de la Marató dels Dements, però que sí es fera la Mitja Marató. «La Marató sí passa per determinades zones de barrancs que en cas de pluja important podria genera alguna situació de risc per si hi ha alguna creixcuda, però el recorregut de la Mitja Marató no passa per cap barranc per tant no hi hauria problema si fera falta fer esta variació» explica Ezequiel.

La prioritat és clar, és la seguretat del 450 participants i tractar de gaudir de la muntanya, com indica Raúl. «Som gestors de 450 persones i s’ha de mirar per la seguretat de tots». Seguretat per damunt de qualsevol altra sèrie d’incovenients que sempre genera una modificació a una prova. «Com a club i com a organització estem coberts a nivell legal, davant qualsevol situació que es produïsca, però ací el que volem tots és fer les coses bé, i dormir amb la conciència tranquila», conclou Ezequiel.

Fotos: http://marato-dels-demenCircuitos.webnode.es/

 

oliva trailV OLIVA TRAIL 2014 (22 km 1078+) 

La localitat d’Oliva celebra este diumenge la V edició del Oliva Trail. Vora 600 persones participaran a esta prova que està organitzada per www.corriolextrem.es i que conta amb dos modalitats, la carrera de 22 km amb 1078+ i la marxa a peu amb 15 km 659+.

L’eixida serà diumenge a les 09:00 h des de la plaça de l’Ajuntament d’Oliva i transitarà per punts com ara el Castell de Santaneta, El Salt, Bellavista, el barranc del Petxino, el Camí de les Covatelles i la Muntanyeta de la Creu.

IV TRAIL Vcartel_villar14ILLAR DEL ARZOBISPO (18’7 km 715+)

També diumenge 30 de novembre tindrà lloc la IV edició del Trail Villar del Arzobispo, prova que està integrada dins del Circuito Trail Valencia. Com a cada prova d’este circuit hi haurà dos modalitats, Trail (18,7 km 715+) i Sprint Trail (11,1 km 380 +), tot i que les pluges caigudes al llarg de dissabe han obligat a modificar els recorrguts previstos inicialment.

L’emoció estarà centrada especialment a la categoria absoluta femenina que és la que resta per definir al Circuit Trail Valencia. En homes Simon Rama (Mur i Castell-Tuga) ja va certificar la seua victòria a la classificació del circuit, però en dones la lluita està entre Patricia López (CA Dianium Turuac) i Eva Bernat (CA Cheste).

A les modalitats de l’Sprint Trail els títols corresponen per a Miguel Angel Soria (Correliana) i Mariola Martínez (La Porte Fresca). Els premis es lliuraran pròxim 10 de gener en l’acte de presentació del CTV 2015.

 

trail el ventósII TRAIL EL VENTÓS,AGOST (15 km 700+)

I per tancara agenda, diumenge 30 de novembre a les 09:00 h del mati es dóna eixida a la II edició del Trail el Ventós, a la Villa d’Agost.

La prova està organitzada pel Club de Muntanya Els Caragols que han preparat un doble recorregut per a corredors (15km 700+) i senderistes (8km 150+) per a conéixer de ben a prop la Serreta de El Ventós, amb punts de pas destacats com la Creueta o la Creu dels Castellans. L’eixida serà des del col.legi públic de la Rambla.

Compartir aquesta notícia a

2 Comentaris

  1. HOLA BUENOS DÍAS, QUISIERA SABER SI AL FINAL SE HA ECHO LA MARATÓN DE ESLIDA
    GRACIAS Y SALUDOS CORDIALES

    Escriu una resposta

Trackbacks/Pingbacks

  1. Eslida preparada para la II Marató dels Dements | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2014/11/28/dements-del-trail/ […]
  2. Prades reincide en la Dements | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2014/11/28/dements-del-trail/ […]
  3. Compte enrere per a la Marató dels Dements | SLA - […] Dements del Trail […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »