Campió Autonòmic a l’estil «Perico»

Roger Casal guanya l’Autonòmic d’Orientació tot i arribar 5 minuts tard a l’eixida

Com si fora «Perico» Delgado en aquell Tour de França del 89 en que el segovià arriba tard dos minuts i mig a la línia d’eixida de l’etapa pròleg. El mateix li va ocórrer diumenge passat a Roger Casal al Campionat Autonòmic de Llarga Distància que va disputar-se a Llombai i on el orientador del Colivenc es va presentar a l’eixida passat 5 minuts de que haguera començat la prova. Cap problema, però, perquè va acabar imposant-se i aconseguint un altre títol autonòmic al seu ja llarg i extens palmarés, a diferència del que va ocòrrer amb Perico que va perdre aquell Tour de França.

La pluja -constant i inssistent- no va ser un impediment perquè tinguera lloc a Llombai, la 15ª prova de la Lliga Autònomica d’Orientació i al mateix temps el Campionat Autonòmic de Llarga Distància. Vora 150 orientadors es presentaren per a tractar de feren el menor temps possible el mapa que havien preparat de forma meticulosa des del Club Creu Coberta de València.

doma roger casal

Benefici per als més experimentats

A la fi, les condicions complicades per l’oratge i el terreny pedregós que envoltava la Torre Alédua, beneficiaren aquells que acumulen més experiència, com és el cas de Roger Casal -10 vegades campió d’Espanya d’Orientació en diverses modalitats-.

L’orientador d’Onil va ser el primer de la categoria elit en completar el mapa en un temps de 96 minuts i 43 segons, en els que acabà recorrent uns 13 km amb 500+ com es pot apreciar al mapa que el mateix Roger ha pujat al Doma a la web de la Federació.

Per darrere, a uns 10 minuts va finalitzar la prova el seu company de club Cristobal Camarasa, un junior que està obtenint molts bons resultats a la categoria elit, i en tercer lloc Alex Tello del Club València Orientacion que tractaren de lluitar el títol a un Roger Casal que es va beneficiar també de l’absència de Luis Sanchez (Villena-O), centrat el Campionat d’Espanya de Rogaine de proper cap de setmana a Gran Canaria.

Un orientador d’Eslovenia?

Roger, Cristóbal i Alex conformaren el pòdium masculí de categoria elit, tot i que qui va fer el menor temps va ser un orientador representant al club Ok Tivoli d’Eslovenia. Era en realitat l’alacantí Manuel Jurado que manté la fitxa federativa a Eslovenia de quan va fer allà l’Erasmus. Manuel va estar 9 segons més ràpid que Roger Casal, però que no computava per al campionat autonòmical no estar federat ací.

En dones, la família Gil

En categoria femenina elit la victòria va estar per a Alicia Gil Sánchez (Colivenc) que va necesitar un temps de 104 minuts amb 8 segons, amb un avantatge relativament còmode respecte les seues companyes de club Esther Gil Brotons i que la jove Sofia Berenguer, una Sofia Berenguer que al 2015 participarà al Campionat del Món escolar que tindrà lloc a Turquia.

A la fi, bona experiència a Llombai i bona valoració la que es feia des de l’organització. «Ens ha eixit una bona prova de Campionat Autonòmic. Hem d’agrair tota l’ajuda que hem tingut des de la Federació i des de l’Ajuntament de Llombai, amb les complicacions adicionals quant a l’organització que va suposar la pluja,però va eixir tot bé. Els recorreguts i els mapes els haviem treballat molt i crec que els corredors ho han pogut valorat» ens indica José Barberá del Club Creu Coberta de València 

Més dades: http://orienteeringonline.net/Results.aspx?CompetitionID=1864

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »