Chiva, encara més dur

Diumenge arriba la V Carrera Sierra de Chiva amb rampes finals de fins el 50%

sierra de chiva

 

«Quan ja no pots més, un poc més», frase típica de corredors de muntanya i esportistes d’aventura i superació que podriem aplicar també per a la Carrera de Sierra de Chiva. Quan ja no pots més, quan només et queden uns km per a completar el recoregut de 61 km 3000+, et claven el Morron del Gitan amb rampes del 50% per acabar de rematar les cames.

És una de les novetats en la V Carrera Sierra de Chiva que arriba este diumenge 7 de desembre, com ja és costum des de fa 5 anys, per a tancar el calendari d’Ultres a la Comunitat Valenciana. Consolidada ja, aposta ara per la qualitat i per oferir un bon nombre de corredors de bon nivell perquè l’emoció estiga garantida. «La veritat és que és dificil millorar la prova», ens diu Santi Sánchez, coordinador de corredors de la nova directiva del CA Marjana, club que organitzala prova. «L’any passat ens catalogaren com la millor carrera de muntanya segons enquestes de corredors i en eixe sentit, això ens obliga a fer un gran esforç per a respondre a les expectatives. Es complicat poder oferir coses noves, però hem tractat, en tot cas, de millorar la fira del corredor i també hem volgut que pogueren estar presents bons corredors perquè hi haguera bona competència».

Molt de nivell

Així les coses, es preveu una prova competida amb la presència de noms que han estat fent una bona temporada com ara el corredor de l’Enova Josep Cebrià (Club Atletisme Xàtiva) –guanyador de la Botamarges i guanyador del Mondúber Ultra Trail), Juanjo de los Angeles (CC Xeraco), segon al Mondúber, Pedro Fayos (Cc Muntanya i Escalada Sutrail), guanyador de la Marató del Mondúber, Javi Soriano, Marcos Hortelano o el guanyador de la prova en altres ocasions Santi García (Cuenca Dolomia), entre molts altres corredors destacats, amb presència fins i tot de una dotzena del Pais Basc. Els noms fan preveure bona batalla. Falta vore com responen les cames en este tram final de temporada.

800 corredors entre les dos versions

Vora 800 corredors prendran part diumenge en l’eixida en cadasquna de les dos variants. La curta 34 km 1450+ i la llarga 61 km 3000+, amb eixe tram final per acabar de posar-li emoció. «Fa uns anys hi havia un tram final de 3 km de pujada que era excessiu. Ho suavitzarem, però enguany hem volgut tornar a posar més desnivell a eixe tram final i em endurit el pas final pel Morron del Gitan, amb rampes del 50% amb màxims del 60%. a un tram molt xulo de cordes a una zona de pedres que dóna accés al cim de l’alt de la Sardinica». Les forces ahí ja aniran molt justes.

Fira del corredor

Per a agafar arribar amb forces i mentalitzats, dissabte s’ha preparat una fira del corredor amb presència de marques, tendes especialitzades i també comercos locals de Chiva, i també s’ha preparat una interessant tertúlia amb presència de Santi Garcia (Cuenca Dolomia), i Alicia Chaveli (Team HG Sport SAM Trail) i Juanma Jiménez (Never Stop Running) que compartiran la seua experiència com a campiona i subcampió de la Spain Ultra Cup, i a més Juanma contarà la seua recent experiència a la Oman Desert Maratón.

chiva abejasI alguna sopresa més… 

A més dels actes paral.lels que s’han preparat per a esta V edició de la Carrera de la Sierra de Chiva, resta la incógnita de saber si enguany hi haurà també disfraços, tal i comva ocórrer a l’edició de 2013. L’any passat una part dels voluntaris va sorprende els corredors anant vestit d’abelles quan arribaven a la zona de la Umbría. «Enguany no sabem si hi haurà disfraços i en tot cas de què seran» ens diu Santi. «El que si que sabem és que tenim la sort de contar amb vora 260 voluntaris, tenim fins i tot llista d’espera, i això ens ajuda molt».

Vídeo: Miguel Carrión

Fotos: http://carrerasierradechiva.es / Miguel Flor

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sierra de Chiva busca el pleno | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2014/12/05/chiva-encara-mes-dur/ […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »