Sprint cap el cel a Simat

IV Massís del Toro, amb repòquer d’aspirants

«La prova més explosiva de totes. 500+ en apenes 1400 metres. 35% de mitjana. Agònic». Són algunes de les expressions que utilitza Joan Banyuls, CA La Llebre per a definir-nos el que este diumenge 7 de desembre espera als que s’atreveixen a participar a IV Sprint Vertical Massís del Toro a Simat de la Valldigna.

repoker editatRepòquer d’aspirants

A esta quarta edició la lluita està molt oberta amb un repoker d’aspirants molt clars a fer-se amb la victòria. «No podem queixar-nos que tenim a quasi tots els bons» diu Joan. El principal Ignasi Cardona (Club Llebeig Xabia), tot un veterà en esta disciplina, guanyador a l’edició de 2013 i actual Campió Autonòmic de Carrera Vertical, i que té l’alicient de tractar de fer el rècord que encara està en mans de Angel Llorens. Carlos Pascual (Maraton Crevillent) aspira també a la victòria, el corredor de Muro d’Alcoi va estar enguanya al primer triple KV del món fet a Itàlia. S’espera també bon paper del seus companys de club Toño Quilis -«el ferrari d’Onil»- i Emili Sellés«la locomotora d’Alcoi», a més del també el veterà corredor de Simat Olegario Alario (La Llebre) que al igual que la principal aspirant en categoria femenina Cristina Valiente (La Llebre) coneixen a la perfecció les claus d’este recorregut i la pujada al Toro.

Claus no hi ha moltes més que anar a tope des del primer moment. «El pic màxim són 200 metres al 43 %, però la mitjana del 1,4 km és de 35% amb un xicotet pla de 400 metres ja en el cim. Qui tinga els bessons forts és qui farà la diferència».

«El pic màxim són 200 metres al 43 %, però la mitjana del 1,4 km és de 35% amb un xicotet pla de 400 metres ja en el cim. Qui tinga els bessons forts és qui farà la diferència»

Més espectadors a la muntanya

Als moment de més angoixa, els corredors tindran enguany una ajuda extra: la major presència de públic. Al tradicional bon ambient a l’eixida des del centre de Simat des d’on es pot vore tot el recorregut, per a l’edició de 2014 s’ha afegit una marxa de caminants perquè puguen estar als punts claus i vore millor la prova. «És una de les principals novetats d’enguany. Hem afegit eixa marxa de caminants, que eixirà a les 8 h fent el mateix recorregut, de manera que quan a partir de les 09:30 comence l’eixida cronometrada els caminants estiguen ja a la muntanya i puguen vore in situ els corredors. Els hem demanat que animen tot el que puguen».

El bon ambient és una de les característiques a este tipus de proves, que en tot cas, Joan Banyuls ens reconeix que passen per un moment complicat. «La gent només que vol fer ultres i com més km millor i als KV i els sprints verticals ens costa atraure a molts corredors i mira que oferim una bona organització, un preu barat, una bona borsa del corredor i un bon esmorçar amb embotit i sofrassada del poble». De ben segur que entre mos i mos es parlarà d’este assumpte diumenge a Simat. En breu ho farem també ací a Sense Límits Aventura.

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »