GR-7, d’Extrem a Extrem

De Pinós a Fredes, 600 km Non Stop, repte de Juanan Ruiz i Lucas Boix

«Farem entre 100 i 120 km al dia a un ritme que ens permeta anar còmodes, però sense estar pendents massa del crono perquè açò no és una carrera. És un somni»

gr7 1

 

«Per què sí» eixa és la resposta clara i contundent quan traslladem des de SenseLímitsAventura la pregunta al corredor de Sueca Lucas Boix (GR-33 Tècnica Trail Running) i al corredor de Vila-Real Juanan Ruiz (Club Muntanya Vistabella), que dilluns encenten un repte molt personal: travessar la Comunitat Valenciana corrent de punta a punta seguint les indicacions del Gr7. De Pinós a Fredes, uns 600 km corrent quasi sense parar «el justet per a dormir un parell d’horetes i continuar» ens diu Lucas Boix.

A les 08:00 d’este dilluns 8 de desembre es calcen les sabatilles i ja no les soltaran fins 5 o 6 dies després«Farem entre 100 i 120 km al dia», comenta Lucas Boix, «a un ritme que ens permeta anar còmodes, que vagen cundint els kilòmetres, però sense castigar-nos massa les cames per no acumular fatiga, més o menys a uns 6 o 7 minuts el kilòmetre depèn de la zona. Anirem corrent però sense estar pendents massa del crono perquè açò no és una carrera. És un somni».

«Farem entre 100 i 120 km al dia a un ritme que ens permeta anar còmodes, però sense estar pendents massa del crono perquè açò no és una carrera. És un somni»

gr 7 2Un somni que ve de lluny

Un somni este de fer el GR-7 de punta a punta que ve de lluny, però que ara s’han decidir a fer realitat. «Duem molt de temps amb esta idea en el cap. En teoria ho teniem previst fer al mes de març, però Juanan em va dir que d’ací a març quedava molt de temps, que per què no ara. Ho quadrarem amb la faena i ací estem, a punt de començar». Ja posats, que més dóna si a desembre fa més fred i hi ha menys llum que a març.

Per a qualsevol altra persona podría ser una bogeria, no així per a Juanan Ruiz i Lucas Boix dos veterans de les carreres per muntanyes a la Comunitat Valenciana acostumats a proves d’ultra distància. De fet els dos coincidiren a la passada edició del Tor des Geants (330 km Non Stop 24.000+), on Juanan va poder acabar per davall de les 100 hores i Lucas acabà ajudant-li en l’assistència una vegada hagué de retirar-se al km 150. Es a dir, són dos tot terrenys i uns devora kilòmetres, que ja ens contaren la seua experiència al Tor al número zero de la revista de Sense Límits Aventura.

Mà a mà, amb poca assistència

Ara aniran els dos mà a mà, sense més ajuda que les seues cames, i l’assistència puntual de Rubén Porcar que anirà en la furgoneta on faran els lleus descans i els farà els avituallaments allà on es puga, perquè bona part del GR-7 no es transitable en vehicle. «La zona més complicada crec que serà la del Montcabrer i després el tram del GR-7 a la província de Castelló, però no ens preocupa el desnivell. El més dificil serà possiblement poder seguir el recorregut perquè no sabem com està de ben senyalitzat. Duem el GPS i tenim tots el tracks, però hi haurà molts trams que els haurem de fer de nit i sempre està el perill de perdre’s». 

«La zona més complicada crec que serà la del Montcabrer i després el tram del GR-7 a la província de Castelló, però no ens preocupa el desnivell»

«El més dificil serà possiblement poder seguir el recorregut perquè no sabem com està de ben senyalitzat. Duem el GPS i tenim tots el tracks, però hi haurà molts trams que els haurem de fer de nit»

Hores i hores junts

dements metaMoltes hores per davant per a viure un fum d’experiències. «Ens va a donar temps de tot. A xarrar, a riure, a no parlar, a enfadar-nos a fer les paus, cada u tindrà les seues crisis i l’altre l’esperarà i l’animarà… farem de tot, ja voràs». I faran tot el que vullguen Lucas i Juanan dos corredors que es coneixen ben bé des de fa 10 anys i que protagonitzaren una de les fotos més simbòliques a la passada Marató dels Dements entrant junts a meta i fundint-se a una abraçada premonitòria del que ja tenien en ment.

Kiel Bellido al 2005

No són els primers en intentar-ho fer el GR-7 a la Comunitat Valenciana de punta a punta. Ja ho va fer Kiel Bellido, a l’any 2005, fent un total de 630 km i sense GPS. «En aquell moment va fer-ho en unes 8 etapes» recorda Lucas. «Nosaltres ho farem en menys dies, vora 5 o 6, però no amb l’ànim de batre o establir cap record, sinó ximplement pel fet que tractem de fer-ho Non Stop, descansant el menor temps possible. Descansarem el justet que necessite el cos, una becadeta a la furgona i a la marxa».

La crònica a Tot Trail

Aniran els dos a soles en un repte que es podrá seguir a les xarxes socilas, al facebook de Tot Trail i a la plana web www.tottrail.com. Allà aniran posant cada dia la seua crònica, la seua ubicació i el recorregut previst per a l’endemà. «Si algú s’anima açò està obert a que ens puguen vindre a vore o puguen vindre a córrer un tram amb nosaltres».  Obert, en definitiva, a qui vullga compartir un troç del somni que Juanan i Lucas volen fer realitat esta setmana. Sort.

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Un somni fet realitat | SLA - […] Vora la mitja nit, banyats per la pluja, amb fred i amb fatiga després de 7 dies corrent, 600…
  2. Infiniti Trail, el Trail de tu vida | SLA - […] de la Comunidad Valenciana. Dos de ellos son Lucas Boix de Sueca y Juanan Ruiz de Vila-real, que al 2014…
  3. Les “guerreres” defensen títol | SLA - […] a més, hi ha algut molts canvis a última hora amb la inclusió de Javi Soriano, Salva Marco i…
  4. Valencians al Pirineos FIT | SLA - […] passades de gran kilometratge com quan va fer el  Tor des Geants o quan al 2015 va fer el…
  5. Un GR-7 per l’epilèpsia | Sense Límits Aventura - […] GR-7, d’Extrem a Extrem […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »