Oronet i Garbí, com els ports del Tour

Diputació de València senyalitzarà els ports de muntanya a l’estil del que fan a França

oronet

Com si els ports del Tour de França es tractara. Així van a senyalitzar des de l’Àrea de Carreteres de la Diputació de València alguns dels ports de muntanya que més acceptació tenen entre els cicloturistes de València i els més transitats cada cap de setmana: Oronet, El Garbí i Barx. Els trams de carretera que seran sotmesos a estudi afecten a les carreteres CV-10, CV-334 i CV-675, en un total aproximat d’uns 21 km.

A l’estil del que es va en França

La idea és fer una senyalització a l’estil del que ja es norma habitual als ports de muntanya de França on s’indica els kilòmetres de llargària del port, el desnivell global i per kilòmetre, pendent màxima, altitud… en una iniciativa que als darrers anys han posat en marxa també algunes estacions d’esquí espanyoles com per exemple Cerler, i que acaben suposant un alicient per atraure a un major nombre de cicloturistes.

Senyals connectades al mòbil

Per a cada un dels ports s’ha generat un Model Digital del Terreny (MDT) i s’ha ajustat un eix en planta i alçat, de manera que s’obtene totes les dades tècniques necessàries per a poder fer la senyalització del port.

A més, des de l’Area de Carreteres s’estudia amplificar este tipus de senyalització a altres trams de carreteres de la província i fins i tot dotar a les senyals de dispositius informàtics que puguen conectar amb els smartphones dels ciclistes per a suministrar dades quant a l’estat de la carretera, trànsit, climatologia…

En estos moments està perfilant-se el disseny de les senyals que s’instalaran a principis d’any a estos 4 ports de muntanya: Oronet (pels dos costats) Garbí i Barx. 

La idea és estendre la iniciativa a altres ports de muntanya, i queda per vore si acabaria també aplicant-se a algunes de les zones d’ús exclussiu per a BTT

Més dades: http://www.dival.es/sala-prensa/content/la-diputacion-senaliza-los-puertos-ciclistas-deportivos

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »