«La Muela», nova via ferrata a Villahermosa del Rio

S’inaugura una nova de Via Ferrata de 143 metres a esta localitat de l’Alt Millares

la muela via ferrata

 

143 metres amb 95 de desnivell. Eixes les dades de la nova Via Ferrata «La Muela» que s’ha habilitat a la localitat de Villahermosa del Rio, en el cor del Parc Natural del Penyagolosa. La via ha estat finançada per l’ajuntament d’esta localitat de l’Alt Millars, i equipada per la Cooperativa Viunatura, que l’ha instal.lat amb tots els elements necessaris (esglaons, cadenes, cable de seguretat i anells per a assegurar o baixar).

Una via que impressiona

«És una via que des de dalt impressiona molt» ens reconeix Cristobal Pinilla de la Cooperativa Viunatur. «Està al costat del poble i puja des del riu Carbo fins a la Mola, que és en realitat on està assentat el poble. I des d’allà dalt hi ha unes vistes molt boniques del riu Carbo i del riu Villahermosa».

«Està al costat del poble i puja des del riu Carbo fins a la Mola, que és en realitat on està assentat el poble. I des d’allà dalt hi ha unes vistes molt boniques del riu Carbo i del riu Villahermosa».

Dificultat K3

la muela dibuixLa Via Ferrata «La Muela» ha quedat configurada en 5 trams i està feta de manera que puga accedir tot el món. «Hem col.locat les grapes juntes perquè siga accessible per a tots, això si, hi ha dos trams desplomats on hi ha que tirar de braços» adverteix Cristóbal. «El nivell de dificultat que li hem posat és un K3 (difícil baix) a una escala que va de K1 la més fàcìl a K6 la més complexa».

«Hem col.locat les grapes juntes perquè siga accessible per a tots, això si, hi ha dos trams desplomats on hi ha que tirar de braços»

Descripció de la Via La Muela

Al primer s’arriba per una senda d’accés fins a la pared de roca, on comença el cable d’acer al qual ens hem d’assegurar. Després del primer pas vertical hi ha una gran repisa. Una vegada sobrepassada esta repisa de 18 m i amb passamans amb cadena, arriba el segon tram amb el pas més complicat de la via ferrata. És un pas curt, però desplomat que obliga a utilitzar els braços.

S’arriba a una segona repisa que dona accés al tercer tram de la via, una secció amb una línia vertical amb passos en diagonal d’esquerra a dreta de 22 metres d’altitud. En acabar hi ha altre pas horizontal.

Este pas horitzontal ens acosta a altra repisa que és un bon lloc per a gaudir de les meravelloses vistes del barranc de la Oz, al riu Carbo. Des d’esta repisa es puja altres 15 m verticals que ens separen de la darrera repisa de descans previ a l’accés final a La Muela.

Ací comença l’últim dels trams, on hi ha 10 metres verticals, on la pared torna a desplomar-se de forma significativa com per a fer un esforç destacat. Després d’acabar el mur del mirador de La Muela, només ens queda gaudir de la panoràmica i del recorregut pels carrers de Villahermosa del Río.

«Qualsevol persona que tings l’equip necessari i tinga els coneiximents tècnics pot anar a fer-la lliurement. I si no se te el material o el coneiximent tècnic el millor és contractar un guia professional».

Normes de seguretat

La via es presenta en societat este dijous 11 de desembre coincidint amb el Dia Internacional de les Muntanyes i queda des de ja oberta a tot el públic que vullga gaudir de la muntanya. «Qualsevol persona que tinga l’equip necessari i tinga els coneiximents tècnics pot anar a fer-la lliurement, està equipada amb tots els elements de seguretat per a fer-la sense perill. Si de cas, si hi ha molta gent el recomanable és tindre paciència i esperar. I si no se te el material o el coneiximent tècnic el millor és contractar un guia professional». 

Queda oberta esta Via Ferrata La Muela, que arriba per a reforçar la llista de vies a la província de Castelló. «La veritat és que a Castelló hi ha molt poquetes vies. Hi ha una a la Vall d’Uixó a la Serra d’Espadà, altra a la Serra d’En Garcerà i la de la Roca del Molí a l’Alcora. Però com esta no hi ha altra» conclou Cristóbal Pinilla.

Més dades: http://www.viunatura.com/docs/via_ferrata_villahermosa_La_Muela.pdf

 

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »