Dinamita BTT i Trail per a Oliva

Presentada la TNT de les Valls, nou circuit amb noves propostes de BTT, bicicleta de carretera i Trail

1053

200 km, 275 km o 450 km. 8.000+ o 9000+. Trail, BTT o bicicleta de muntanya. Tu tries la distància i tries el vehicle de dos rodes o si vols tirar de cames. És la TNT de les Valls, la nova proposta d’aventura que arriba de la mà d’Xtrem Tracks i que s’ha presentat este divendres a una acte que ha tingut lloc al Centre Polivalent d’Oliva.

«La ruta té un format similar clàssic de fer-la en 4 dies, a l’estil de Pedals de Foc, i es pot fer be en BTT, en bicicleta de carretera o corrent per muntanya» ens comenta Domingo Rus de Xtrem Tracks a SenseLímitsAventura. «Nosaltres proposem la ruta, el possible recorregut, i la gent por triar la distància a fer, el vehicle i fins i tot els dies en que vol fer-la perquè plantetgem l’opció perquè la gent puga fer-la en 4 dies, o en 2 dies. I a tots els que acaben se’ls dóna el maillot exclussiu de finisher de la TNT de les Valls»».

IMG_35862

Una ruta, moltes alternatives

Una proposta que ofereix moltes alternatives de gaudir de la natura i l’aventura que eixint i acabant a Oliva envolta les comarques de la Safor, Marina Alta, Marina Baixa, Cocentaina i la Vall d’Albaida. Terra de muntanya amb grans atractius per a fer-la corrent, en BTT o en bicicleta de carretera. «Per als que busquen la duresa tenim punts destacats com la pujada a l’Alt de l’Alfaro, el Alt del Castellet, punts on hi ha km sencers al 16% amb pics del 30%. Ahí més d’un dels que vaja en BTT haurà de posar peu a terra» adverteix Domingo. I per als que trien l’opció bicicleta de carretera també hi ha terreny on patir. «Son 45o km en els que hem posat totes les trampes que tenim a la zona. Es puja Coll de rates, Bèrnia, Barxeta, Tudons, Confrides… qui vullga ports de muntanya en va a trobar un fum». Domingo sap de que parla. ha estat participat a proves tan dures com l’Ironbike, el Guanaraid o la TransGermany.

«Per als que busquen la duresa tenim punts destacats com la pujada a l’Alt de l’Alfaro, el Alt del Castellet, punts on hi ha km sencers al 16% amb pics del 30%. Ahí més d’un dels que vaja en BTT haurà de posar peu a terra»

«Son 45o km en els que hem posat totes les trampes que tenim a la zona. Es puja Coll de rates, Bèrnia, Barxeta, Tudons, Confrides… qui vullga ports de muntanya en va a trobar un fum»

Per a forasters i també els de casa

castell alcalaLa ruta està pensada per a donar a conéixer els atractius de la zona als aventurers de la resta d’Espanya, als extrangers que cada vegada venen a la Comunitat Valenciana buscant alguna cosa més que sol i platja, però també per als propis practicants de la BTT, Trail o bicicleta de carretera de les nostres terres «que moltes vegades som els primers que desconeguem el que tenim ací a prop».

Per a descobrir estes zones per a la gent de casa hi ha també una proposta que permet fer la ruta a trams, sense haver de fer nit, això sí passant per tots els punts de control que es fixen. «Totes les propostes tenen en comú que han de passar pels punts de control i segellar el road book. És una manera de garantir-nos que han fet el recorregut i que a més serveix per a conéixer totes les zones d’interior. És una forma de donar vida a estes localitats i tractar de’evitar el despoblament que estan patint».

«Totes les propostes tenen en comú que han de passar pels punts de control i segellar el road book. És una manera de garantir-nos que han fet el recorregut i que a més serveix per a conéixer totes les zones d’interior. És una forma de donar vida a estes localitats i tractar de’evitar el despoblament que estan patint»

A més dels valors naturals i els atractius de turisme actiu, es tracta també de posar en coneiximent altra sèrie d’atractius culturals. «Bona part de la ruta transita per zones que abans eren de l’antic regnat del visir Al-Arzaq, hi ha un fum de castells, de runes de l’època. A més estan les pintures rupestres del Pla de Petracos, pintures rupestres del Neolític que tenen 7800 anys d’antigüetat, les més antigues del Mediterrani i que són Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO» destaca Domingo Rus

Non Stop?? 

TNT de les Valls es presenta hui i ara queda només que la gent accepte el repte.  «La ruta està oberta perquè la gent puga fer-la quan vullga, al llarg de tot l’any. L’única cosa que demanem és que ens facen una reserva a través de la web per poder tindre garantia que hi ha lloc per allotjar-se especialment als pobles d’interior». Un repte dur, atractiu i interessant oberta perquè cada u trie segons les seues possibilitats i les seues forces. I per als més valents, un avís: ja hi ha qui està plantetjant-se fer alguns dels recorreguts en format Non Stop. Advertit queda.

Més dades: http://www.tntdelesvalls.com

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. TNT de Les Valls, nueva propuesta para BTT o carretera en Valencia - Ciclo21 - […] Artículo completo en senselimitsaventura.com […]
  2. Nigth City Trail | SLA - […] el mundo del deporte en la provincia de Valencia, con proyectos tan importantes como la TnT de les Valls, ruta…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »