Més MABO, més muntanya, més vertical

Diumenge 21 de desembre s’obrin les incripcions per a la IX Tuga-MABO

Enguany també organitzen una explosiva prova vertical (1,4 km 350+) el dia anterior a la Marató

MABO 3

 

Dos per un. El Club de Muntanya de la Pedrera prepara per a 2015 una doble experiència de muntanya que no deixarà indiferent a ningú. La Tuga MABO es desdobla, perquè a la ja tradicional i consolidada Marató de Muntanya de Borriol (42 km con 2550+), per a 2015 arribarà la seua germana xicoteta, la Inov8 Vertical MABO, una carrera vertical 1,4 km 350+ amb rampes del 35%. Una explosiva puja a El Castell, que servirà per a complementar el cap de setmana de Trail a Borriol 21 i 22 de març, contant també amb la Petit MABO, la Expo MABO i el concurs fotogràfic.

«Es tracta d’afegir una activitat més al cap de setmana» comenta a SenseLímitsAventura Lluis Pallarés, director de carrera de la MABO. «Havíem valorat fer una mitja marató però ens feia por no poder arribar a tot i no donar l’atenció que es mereixen els corredors. Així les coses, hem apostat per l’espectacle que dóna una carrera vertical d’este estil». La prova estarà en tot cas limitada a 100 corredors i es podrà seguir des del mateix Borriol. «L’eixida és des de la plaça del poble i des d’ahi 1,4 km fins arribar al castell, la primera pujada de la MABO. Hi ha pics màxims del 49% de desnivell. És una edició zero que esperem que agrade a la gent».

mabo borriolTuga, nova incorporación a la MABO

Quant a la MABO, la principal novetat per a l’edició de 2015 és el nou acord amb Tuga Actives Wear perquè la MABO passe a denominar-se Tuga MABO. Es modifica el nom, però no el recorregut, eixe recorregut que per la seua bellesa i duresa ha fet de la MABO una de les Maratons de Muntanya més atractives: un recorregut a cavall entre la serra pre litotal i la mar Mediterrània, que està present en bona part del recorregut. Es passa per bona part del llocs més inhòspits del terme municipal de Borriol, passant també pel Parc Natural del Desert de les Palmes, el pas equipat de la Mola de Morico i acabar enfrontant-se al temut mur de «Raca».

La Tuga-MABO torna a formar part de les EMM Series (European Mountain Marathons), que reunirà per a este 2015 13 proves repartides per Espanya, Portugal, Regne Unit i Rússia. La Tuga-MABO del pròxim 22 de març serà la segona de les proves, just després que comence les sèries amb el Baikal Ice Maraton.

Diumenge 21, obertura d’inscripcions

Tots aquells que vullguen participar a la MABO hauran d’estar pendents este diumenge 21 de desembre, ja que és el dia en què s’obrin les inscripcions. A partir de les 18 h serà el moment en que es puga fer la inscripció de les places que han quedat disponibles després que s’haja establert un primer periode d’inscripcions preferents. per aquells que hagen acabat almenys 5 edicions de la MABO o que tinguen una marca inferior a 5 h en homes i 5:45 en dones. en alguna de les 3 ultimes edicions. Estes incripcions s’han formalitzat al llarg de la setmana del 15 al 19 de desembre enviant un correu a l’organització. La resta de places fins completar les 400 que hi ha de màxim són les que es podran completar a partir de diumenge 21 de desembre. «Sabem que és difícil contentar a tot el món»,ens reconeix Lluis Pallarés, «però ho hem fet d’esta manera per tractar de respectar aquells que han estar més fidels a la MABO. En tot cas,per a diumenge s’obiran entre 300 i 315 places».

Premis per a rebaixar els rècords

Altre dels alicients pera 2015 són els premis econòmics que s’han establert per aquell que baixe el récord de la prova. Són 250 euros per qui rebaixe els récords que Iván Ortíz (3h 56’57’’) i Nuria Domínguez (4h 46’ 04’’), feren al 2013. A més, hi ha premis en metàlic als primers tres classificats en cada categoria absoluta (250, 150  i 100) i un premi de metal voltant al pas del mur de Raca, al km 33.

MABO 2

Més dades: www.maratoborriol.org / www.cmlapedrera.org

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Más MABO, más montaña, más vertical | SOM ESPORT-NATURA VILA-REAL - […] original: senselimitsaventura.com Más en: www.maratoborriol.org / […]
  2. La Inov8 Vertical Mabo aposta fort | SLA - […] la Pedrera han plantetjat una carrera vertical, la Inov8 Vertical MABO amb 1,450 km i 350+, una prova dura…
  3. La Mabo i el Mondúber, s’estrenen al calendari FEDME | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2014/12/18/mes-mabo-mes-muntanya-mes-vertical/ […]
  4. La MABO 2016 obri inscripcions | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2014/12/18/mes-mabo-mes-muntanya-mes-vertical/ […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »