Castelló tindrà un 8.000

La Generalitat prepara la logística per a fer un cim de 8.000 m que puga competir amb l’Himàlaia

cimaheladadelPenyagolosa-2

 

Un 8000 fora de l’Himàlaia. Eixa és la sorprenent aposta que prepara la Generalitat Valenciana per als propers anys: la construcció d’un cim de més de 8.000 metres que puga formar part de la història de l’alpinisme i que obligaria a reformular tots els grans rècords que haurien de revisar-se i fer obligatoriament que els 14 8.000 passaren a ser 15. I tot amb la Comunitat Valenciana a l’epicentre de l’alpinisme mundial. «Això va a ser la bomba» assenyalen fonts de la Generalitat Valenciana que es freguen les mans pensant en el turisme que este cim de 8000 metres pot acabar duent a les nostres terres.

La ubicació, al Penyagolosafabra tierra

Els plans de la Generalitat passen per aprofitar els 1.813 metres del Penyagolosa per anar fent-lo créixer fins arribar a eixa cota de 8.000 metres. La tècnica, segons indiquen estes mateixes fonts, consistiria en anar llançant terra al cim del Gegant de Pedra per anar fent-ho créixer de forma exponencial. «Si a l’Albufera de València aconseguirem guanyar-li terreny a la mar al segle XIX, ací anem a poder fer-ho també» indiquen quan se’ls questiona per la dificultat de tan ambiciós projecte. «Només amb el trencadís del Palau de les Arts ja tenim per a fer una bona muntonà i arribar a cota 2000».

«Si a l’Albufera de València aconseguirem guanyar-li terreny a la mar, ací anem a poder fer-ho també. Només amb el trencadís del Palau de les Arts ja tenim per a fer una bona muntonà i arribar a cota 2000″

Inversió garantida

Les fonts oficials no confirmen la xifra, però la construcció d’este cim de 8.000 metres al Penyagolosa està previst que puga tindre un cost d’uns 3.500 millions d’euros. La inversió, això sí, està previst que puga recuperar-se a partir de l’any 2.145 gràcies als ingressos que deixarà una estació d’esquí a cota 4000 m i els cànons dels permisos per pujar al cim. «És una inversió garantida» destaquen.

Un Kilòmetre Vertical per 8

La muntanya serà epicentre de totes les activitats d’aventura a Europa, quant a l’alpinisme, l’escalada, el barranquisme, l’orientació o el senderisme i, a més, ja està treballant-se en el disseny d’una prova espectacular. Un 8KV. «Serà un KV però multiplicat per 8. Des de cota zero al cim, corrent sense parar i sense oxígen. Guanyarà qui arribe viu». D’altra banda, estes fonts de la Generalitat no ho han confirmat però sembla que es treballa ja perquè Kilian Jornet puga incloure este repte dins del seu projecte de Summits of my life. També hi ha converses amb el Tour de França perquè puga fixar-se tots els anys un final d’etapa a la Comunitat Valenciana als 4.000 metres de la cota de l’estació d’esquí.

Poc impacte ambiental

Este cim de 8000 metres tindrà un xicotet impacte ambiental a la zona, «poca cosa, si de cas, ens tocarà canviar d’ubicació algunes poblacions com Vistabella, Xodos o Lucena del Cid, però res diferent al que ha passat en altres èpoques amb la construcció dels embassaments». A més, ajudaria a mantindre l’equilibri hídric a la Comunitat Valenciana. «Amb la quantitat de neu que hi haurà a partir dels 5000 m, hem previst una conducció de l’aigua que ens arribe del desgel, així no ens farà falta transvassament», conclouen estes fonts.

Per acabar de donar-li un toc diferent a este 8000, s’aprofitarà alguna de les noves àrees pera escolpir a la roca les figures dels presidents de la Generalitat Valenciana a l’estil del que hi ha al Monte Rushmore als EEUU. «Són figures destacades de la nostra història i mereixen un lloc privilegiat des d’on vore la Comunitat Valenciana» indiquen.

El projecte per a 2018

Les obres de construcció d’este cim de 8.000 metres al Penyagolosa començaran a partir de juny i tindrien una durada estimada de 3 anys. «Si guanyem les eleccions, estarà fet en 3 o 4 anys». Falta, això sí, que els valencians recolzen el projecte a les urnes i amb el seu treball «si els valencians volen, es farà. Falta que ajuden un poquet, tal i com feren els egipcis per a fer les Piràmides. Serà el nostre pas a l’eternitat».

Si vols apuntar-te com a voluntari per a col.laborar en el projecte del 8.000 de Castelló trobes més informació al següent enllaç: http://senselimitsaventura.com/2014/07/28/llista-8000/

Compartir aquesta notícia a

5 Comentaris

  1. ¡¡¡última hora!! Se ha filtrado a los medios que la empresa constructora será LUBASA.

    Escriu una resposta

Trackbacks/Pingbacks

  1. Infiniti Trail, el Trail de tu vida | SLA - […] Castelló tindrà un 8.000 […]
  2. ¿Trampas en el Trail? | SLA - […] Castelló tindrà un 8.000 […]
  3. El RepTrail, abre inscripciones | Sense Límits Aventura - […] Castelló tindrà un 8.000 […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »