Exploradors del segle XXI

Espeleòlegs i barranquistes, els nous descobridors del nostre segle

Reportatge amb Jorge Membrado i Mario Gastón 

barrancs himalaia 3

 

Hi ha qui diu que ja està tot descobert. Fals. Resta molt per conéixer de les nostres muntanyes. Espeleologia i barranquisme, les disciplines amb més camp obert.

Coneixem a la perfecció les muntanyes, les grans i les xicotetes, totes les vies d’accés, i les vies alternatives. Tot ho tenim a l’abast del nostre GPS, als mòbils i als smartphones. El repte ja no és fer cim, sino coleccionar-los, doblant fins i tot els 14 de més de 8000, anar en hivern, o tractar de fer-les en el menor temps possible. Queda, però, per descubrir la meitat del camí, perquè com els Icebergs, les muntanyes també amaguen en el subsol vida pròpia. Molta vida.

Jorge Membrado i Mario Gastón són dos dels nostres exploradors del segle XXI. Cada u a la seua disciplina. Jorge amb l’espeleologia i Mario amb el barranquisme han participat en algunes de les expedicions nacionals i internacionals que tenen la sort d’anar descobrint món. Que encara resta.

Jorge Membrado (Club Espemo Morella) du molts anys vincultat a la muntanya, ara més centrat en l’espeleologia. Practicant este esport ha recorregut mig planeta i ha format part de l’expedició internacional que va aconseguir el rècord del món de profunditat a la sima Krubera Voronya l’any 2012, a Georgia, on ha estat en varies ocasions.

Amb els seus -2196 m Krubera Voronya és la cova més profunda del món. De moment.“Fa uns anys era impensable arribar a -2000, però s’ha fet. I ara estem convençuts que hi ha pel món alguna sima de vora -3000. A la Xina hi ha sistemes kàrstics que poden tindre aquest potencial -3000 i algun dia s’arribarà. Nosaltres vam anar al 1997 per a vore les opcions i hem seguit demanat permís en alguna ocasió però…


 

Si vols llegir el reportatge sencer el trobes al número 1 de la Revista de Sense Límits Aventura. Per a consultar continguts, punts de venda i subscripció:

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Més muntanya, més segura | SLA - […] esportista d’alt nivell amb més de 30 anys d’experiència en el medi vertical. De fet, ha format part de…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »