Drons i carreres de muntanya

Utilitat dels drons més enllà de per a gravar imatges aéries

dron ambulància

La presència dels drons és cada vetada més habitual a les carreres de muntanya. Fins ara, però, estaven només associats a l’ús d’estos robots teledirigits per aconseguir imatges aéries que permetien aconseguir una visió diferent i espectacular als vídeos resum o vídeos promocionals de les proves. Ara bé, els drons poden tindre un ús molt més enllà del merament estètic.

El dron ambulància

A este respecte reflexionava recentment Darío Sanmiguel, cardióleg del Hospital General de València, corredor d’últrafons, i col.laborador de SenseLímitsAventura. Plantetjava Darío com els drons poden tindre una utilitat molt important en el Trail quant a millorar la seguretat i des del punt de vista logístic per al dispositiu mèdic. Ho explicava al seu facebook: Una funció molt interessant per al dron en carreres per muntanya per la seua accesibilitat podria ser la del dron ambulància amb desfibrilador inclós. Permetria arribar de forma més ràpida a punts de les muntanyes on és impossible fer-ho amb altres vehicles i així convertir-se en un element més de la seguretat a les carreres per muntanya.

El plantetjament de Darío Sanmiguel arribava arran d’una informació de la web www.xataka.com on es parlava d’un projecte d’investigació d’un estudiant holandés, Alex Momont, de la Universitat de Delf, on desenrolla este dron ambulància amb capacitatde carregar alvoltant de dos kilos de material sanitari.

L’obstacle legal

En tot cas, per a poder fer un ús reial del drons com a element integrant dels sistemes de seguretat i dels dispossitius sanitaris de les carreres per muntanya, els drons haurien de superar altres obstacles que, de vegades, són molt més alts que les muntanyes: la qúestió legal. L’ús dels drons a Espanya està regulat per l’Agència Estatal de Seguretat Aérea (AESA), dependent del Ministeri de Foment que passat mes d’abril va prohibir l’ús de drons amb finalitat comercial, i a més de forma expressa, quedava prohibit l’ús d’estes aeronaus en aquelles proves, com les carreres per muntanya, en que hi ha una concentració de persones. La normativa va quedar fixada amb un Decret aprovat juliol passat al Consell de Ministres –Real Decreto-ley 8/2014, de 4 de juliol-, pocs dies abans que precísament fora notícia que un dron que estava filmant un triatló a Geraldton (Austràlia), el Endure Batavia Triatlón, havia caigut a terra colpejant en el cap a un triatleta.

Així les coses, per a poder fer un ús dels drons «ambulància» s’hauria d’habilitar el marc jurídic adient per incorporar com a excepció l’ús d’estos drons en carreres per muntanya. El futur està en marxa i cada vegada camina més a presa. Falta que les lleis i la normativa s’adapten a eixa velocitat.

http://www.seguridadaerea.gob.es/lang_castellano/cias_empresas/trabajos/marco_drones/preguntas/default.aspx#02

http://www.seguridadaerea.gob.es/lang_castellano/cias_empresas/trabajos/marco_drones/default.aspx

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »