GR10 Xtrem: El primer Ultra de l’any, ara més llarg

Dissabte arriba la VI GR10 Extrem, 96 km per aquells que volen començar l’any ben forts

Dani Amat i Alicia Chaveli entre els grans favorits

Captura de pantalla 2015-01-07 a la(s) 14.21.09

Qui pega primer, pega dos voltes. I qui pega primer quant als Ultra Trail, des de fa ja 6 anys és el GR10 Xtrem València Ultra Trail, el primer dels ultres que cada vegada més està omplint el calendari nacional. Dissabte 10 de gener a les 06:00 h es donarà l’eixida des de Puçol per als 300 valents -el màxim permés- que de primeres afronten un Ultra Trail en este 2015.

Captura de pantalla 2015-01-07 a la(s) 14.21.51

Enguany, més llarg

96 km 3800+, des de la mar de València fins a les muntanyes que, arribant a la Pobleta d’Andilla, marquen el límit de la Comunitat Valenciana amb Aragó, són les dades que faran d’esta edició del GR10 la més llarga de totes. Les modificacions obligades per a evitar el tapó que s’originava a les Penyes de Guaita i a més un bucle que toca fer entre Serra i Gatova per evitar passar per una zona d’especial protecció del Parc Natural de la Serra Calderona.

Per davant 19 hores de límit per a poder concloure este GR10 Xtrem, en continua pujada, amb zones tan tècniques i especials com la Canal del Garbí , o zones més corredores com les que hi ha passant Gatova, i entre Montmayor i Sacañet, amb la dificultat afegida que no hi ha més indicacions que les marques roges i blanques tradicionals del senders de Gran Recorregut, exceptuant eixa variació de 3 km abans esmentada on sí hi haurà una senyalització complementària.

Així arriba este VI GR10 ja plenament consolidat al calendari nacional i internacional com demostra el fet que hi ha corredors de diverses nacionalitats com ara Suïsa, Bèlgica, Noruega, Anglaterra, Austria, Alemanya, Singapur… i que hi ha molts corredors que s’han quedat sense poder participar ja que les 300 places s’esgotaren ràpidament.

Amat i Chaveli, els favorits 

Entre els 300 corredors que dissabte prendran l’eixida des de Puçol, destaquen alguns noms com ara Dani Amat (CXM Valencia) en homes i Alicia Chaveli (SAM Trail) en dones. El corredor d’Elda voldrà llevar-se l’espina de l’edició de 2014 on va quedar segon per darrere de Juanma Jiménez. Amat va ser al 2014 guanyador del Gran Trail Aneto-Posets. Tindrà bona competència amb Pedro Fayos (Sutrail), Pacó Sáez i Vicent Peris (GR33).

Quant a les dones, la corredora d’Alzira Alicia Chaveli es presenta com la principal favorita després que al 2014 aconseguirà la victòria a la I Spain Ultra Cup, circuit d’ultres que aspira a reeditar en este 2015. Coneix ben bé el circuit on l’any passat Chaveli va acabar tercera. Tractaran de posar-li-ho complicat la corredora de València Laura Herrera (tercera a l’edició de 2012) i la sauïsa Denise Zimmermann quarta a les dos passades edicions.

Captura de pantalla 2015-01-07 a la(s) 14.22.51

Palmarés GR10 


  •  2014    Juanma Jiménez (09:23:24) / Silvia Trigueros (10:48:43)
  • 2013    Gabi Valero (10:02:21)  / BertaMoreno (11:50:59)
  • 2012    Aitor Leal (09:03:40) / Teresa Nimes (10:28:03)
  • 2011     Manuel Perozo (09:39:47) / Carmen Martínez (11:21:15)
  • 2010    Adolf Aguiló (09:29:10) / Lidia Gómez (12:56:18)

Per cert al GR10 Xtrem podràs adquirir el número 1 de la revista de Sense Límits Aventura a Gàtova i Andilla

Més dades: https://gr10x.wordpress.com

Foto: Juan Carrión http://www.flickr.com/photos/ 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Invasió de Trail al KV Gandia | SLA - […] festiu. 5 proves tenim al llarg del cap de setmana, algunes d’elles tan destacades com el VI GR10 Extrem…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »