Dani Amat colpeja primer

El corredor d’Elda guanya al GR10 Xtrem (96km 3800+)

La calor ha marcat el primer Ultra Trail de la temporada 

dani amat 1Tenia ganes de llevar-se l’espina de l’any passat i ho ha aconseguit. Dani Amat (CxM) ha aconseguit clarament la victòria al VI GR10 Xtrem que va tindre lloc este dissabte entre Puçol i Andilla i que obri la temporada d’ultres tant a la Comunitat Valenciana com a la resta del territori nacional. El corredor d’Elda ha fet un temps de 09h 56’17» per a cobrir els 96 km 3800 + del recorregut de l’edició d’enguany que era un peliu més llarga que les passades.

Eixe augment de la distància i la forta calor ha provocat que el temps final haja estat per damunt del que es preveia, uns 30 minuts més respecte de l’edició de 2014.«Ha fet molta calor, més de la que esperavem. A més, en el tram final anava controlant la distància i la renda de temps que havia aconseguit» explicava Dani Amat només arribar a meta.

Fort ritme des de l’inici

Des del primer moment Dani Amat ha anat marcant el millor temps en tots els punts de control demostrant que anava amb convicció a per una carrera que coneix a la perfecció i que l’any passat se li va escapar per només 1 minut i acabà segón per darrere de Juanma Jiménez. Esta vegada no volia un final apretat i des del primer moment Dani Amat ha anat encapçalant la prova. Per Segart (km 14) el corredor de Xàtiva Abelardo Orquín (Serra Vernissa) i el suís Samuel Nef (Orthomol Sport) eren els únics que li podien aguantar el ritme.

rojanoAl pas per Serra (km 23), però, ja marcava 3 minuts el temps de diferència entre Amat i els seus perseguidors. La diferència aniria incrementant-se de forma notable i ja a Gàtova (km 42), quasi en l’equador de la prova, Amat tenia mitja hora de diferència en este cas amb José Antonio Rojano (Club de Muntaña Ultra Trail Benidorm) i Josep Cebrià (Serra Vernissa), d’Ènova.

Els dos han anat intercanviant-se les posicions en el tram final de la carrera, fins que finalment Rojano ha aconseguit la segona posició amb un temps en meta de 10h 28’31», 7 minuts per davant de Josep Cebrià 10h 35′ 32″. Amb esta tercera posició Cebrià completa uns mesos molt exitosos on ha aconseguit la victòria a la Botamarges passat octubre, i la victòria al Mondúber UltraTrail passat novembre.

dennis zimmermannDenis Zimmermann en dones

En categoria femenina la victòria ha estat per a la suïsa Denis Zimmermann que ha passat primera per pràcticament tots els punts de control i per fi ha pogut aconseguir la victòria a este GR10Xtrem després que a les dos passades edicions quedara en 4 posició.

Una jornada amb molta calor

El GR10 Extrem ha estat marcat per la gran oscilació térmica que hi ha algún al llarg d’este dissabte. A primera hora, amb temperatures pròximes als zero graus en l’eixida a les 06:00 del mati des de Puçol, però ja al migdia, passades les 12:00 els termòmetres marcaven vora 20 graus en alguns punts del recorregut, una temperatura massa elevada per al que en teoria és l’època d’hivern.

(Anirem ampliant)

Fotos: @espiquer / Facebook GR10 Xtrem

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Un debutant al GR10 Xtrem | SLA - […] ja entrat diumenge-laprova que tingué lloc passat dissabte 10 de gener entre Puçol i Andilla. La glòria va ser…
  2. Pòdium valencià en la neu de Benasque | SLA - […] Amat continua amb el seu idili particular amb els Pirineus que ja va encetar passat estiu amb la victòria…
  3. Pòdium valencià a la neu de Benasque | SLA - […] Amat continua amb el seu idili particular amb els Pirineus que ja va encetar passat estiu amb la victòria…
  4. Trails Nogueruelas marca el camí | SLA - […] Vernissa) que l’any passat va lluir a la Botamarges i el Mondúber Ultra Trail i enguany va fer pòdium…
  5. Pablo Ramírez reina en la calor de la Marina | SLA - […] Dani Amat (Running Cid Petrer) i Miguel Angel Santamaría García (CA Cuenca Dolomia). La calor que al GR-10 va…
  6. La selecció FEMECV a per Peñalara | SLA - […] bons resultats al llarg d’esta temporada, el corredor d’Elda Dani Amat (CxM) va començar l’any guanyant el primer ultra de…
  7. Dani Amat repeteix a l’Aneto | SLA - […] Ara toca descansar i recuperar-se que en un mes arriba el darrer gran objectiu de l’any per a Dani…
  8. Un ‘veterano’ en el UTMB | SLA - […] hay para hacer una buena marca. De hecho Dani lleva un buen 2015 en el que ganó en enero…
  9. GR10, VALÈNCIA EXTREMA | SLA - […] Dani Amat colpeja primer […]
  10. Juanma se consagra al GR-10 | SLA - […] Gabi Valero (Corremón Trail) va liderar la prova fins al km 22 a Serra, seguit de ben a prop pel…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »