El KV Gandia més llarg corona Juan Martínez i Sofía García

Victòries per al corredor d’Ontinyent i la corredora de Castelló

KV Gandia podium

El Kilómetre Vertical de Gandia més llarg va coronar ahir Juan Martínez (Like SportLurbel) i Sofía Garcia (2xUTècnica) com els nous reis del Mondtúver després que ahir aconseguiren la victòria a la edició XIV d’este kilómetre Vertical que organitzen des del Club Alpí Gandia, una de les proves més nombroses a tota Espanya.

1500 corredors afrontaren des de les 09:00 els 13,9 km 1120+ per a caminants i 11’8 km 980+, des del Baranc de Beniopa i arribada a les antenes del Montdúver, en una eixida que estava diferenciada en 5 calaix, per evitar els taponaments de la massiva presència de corredors.

Els favorits

Al primer calaix, els principals favorits a la victòria que finalment se’n va dur el corredor d’Ontinyent Juan Martínez Tortosa (Like Sport Lurbel) que va marxar un temps de 01h 18′ 46″ i va demostrar que comença 2015 amb tantes forces i tant ambició com al 2014, ja que l’any passat va aconseguir un fum de victòries per les nostres terres com ara la Trimuro Trail, Palma de Gandia, Ròtova… o també al Montdúver, al Trail Xeresa Montdúver.

Juan Martínez va ser el més fort a este KV Gandia que presentava una major distància respecte les passades edicions, en haver afegit vora 1’5 km de zona corredora en el tram final de la prova. Per darrere i complentant el pòdium arribaren Josue Aran (Irun Calp) 01h 20’36» i el corredor d’Alcoi Emili Sellés (Marathon Crevillent) 01h 21’36».

Sofia García comença fort

En categoria femenina l’any comença de manera immillorable per a Sofía García, que va repetir la victòria aconseguida al 2014 al KM Vertical Gandia i va ser de nou la més ràpida al Montdúver.  La corredora de Castelló afincada a Vilafames que estrena temporada i estrenava club va fer un temps de 01h 38’24», traen 7 minuts a Patricia López (Dianium Tururac) 01:45:30 i Mari Tamarit (Like Sport Lurbel) 01:45:34.

A l’igual que Juan Martínez, Sofía García enceta 2015 amb forces i amb ambició demostrat que vol continuar sumant victòries i repetir un any tan exitòs com el 2014 on entre d’altres proves va véncer a Cati Rabosa, La Palma, la Marató de Cercedilla i especialment a la European Mountain Marathon i la Great Wall Marathon a la Xina, demostrant que és una garantia en la distància de marató per muntanya.

rescat MOndúberUn rescat planificat

La jornada va estar marcada per la forta calor, poc habitual per al mes de gener, i per l’absència de vent, habitual en altres edicions. L’anècdota de la jornada va vindre per la presència de l’helicòpter del Concorsi Provincial de Bombers de València, com a un dels elements principals per garantir la seguretat dels 1500 participants a la Carrera i la Marxa a peu.

En un moment del matí, l’helicòpter va procedir a realitzar algunes pràctiques de rescat que provocaren que algunes persones pensaren que estava procedint-se a un rescat de veritat. De fet per les xarxes socials es va rebotar el missatge d’un suposat rescat a un corredor amb un colp al cap per una caiguda. Ràpidament, però, va quedar clarificada la situació de que es tractava d’una pràctica ja fixada. Queda en tot cas, com a element de seguretat destacable eixa presència de l’helicòpter que l’any passat, al 2014, sí hagué de rescatar a un corredor que havia patit un ictus.

Ara queda fer balanç i preparar l’edició de 2016, la que serà la XV edició del KV Gandia, on l’organització es plantetja fer algunes variacions majors i «amenaça» amb fer encara més dura la prova.Anirem veient.

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Xari Adrián, a conquerir Hong Kong | SLA - […] La prova comença dissabte 17 de gener a les 08:00 A.M. (hora local), a la matinada de divendres a…
  2. El secret del rei de Gener | SLA - […] més, de forma contundent. Juan Martínez (Like Sport Lurbel) ha començat l’any com un bou. El corredor d’Ontinyent va aconseguir…
  3. Corrent a -20º per Sibèria | SLA - […] i forces no li’n falten com demostra el fet que enguany va vèncer al gener al KV Mondúber. I…
  4. Juan Martínez trenca el crono | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/01/12/el-kv-gandia-mes-llarg-corona-juan-martinez-i-sofia-garcia/ […]
  5. Una dona de “ferro” | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/01/12/el-kv-gandia-mes-llarg-corona-juan-martinez-i-sofia-garcia… […]
  6. El KV Gandia més obert | SLA - […] El KV Gandia més llarg corona Juan Martínez i Sofía García […]
  7. Incombustibles del Trail al Mondúver | SLA - […] El KV Gandia més llarg corona Juan Martínez i Sofía García […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »