Provant les 24h Cyclo Circuit

Una experiència diferent rodant en bicicleta al Circuit Ricardo Tormo

Presentació oficial de les 24 hores Cyclo Circuit de pròxim més d’agost 

24hpresentacion-300

 

No deixa de ser curiós pedalejar entre revoltes que tenen noms com el de Doohan, Angel Nieto, Aspar, Champi Herreros o Nico Terol… eixir a l’asfalt després de passant per boxes, buscar la millor traçada en un circuit de 4.050 metres i acabar pedalejant per davall de la línea de meta, on espera una banderola a quadres blanc i negres en una recta que pica cap avall i que convida a agafar velocitat imaginant-se a un esprint victoriós.

Són algunes de les sensacions que deixa rodar en bicicleta a un Circuit de Velocitat que tradicionalment està ocupat per motos, coches i fins i tot camions. Diumenge passat van ser les bicis, unes 200, les que per espai de dos hores foren les protagonistes. La rodada popular va ser la continuació de la presentació oficial de les 24 h Cyclo Circuit, la prova de resistència individual o per equips que tindrà lloc pròxim 1 i 2 d’agost al Circuit Ricardo Tormo de Cheste i que al gener ha obert les seues inscripcions. El repte: ser el ciclista, o l’equip de 2, 4 o 6 que més kilòmetres faça en 24 hores.

24hpresentacion-353No tan plànol com sembla

Els comentaris i les sensacions eren prou comunes entre els ciclistes que «debutaven» en la pista. La primera és que el circuit no és tan plànol com sembla. Un parell de revoltes a esquerra -una d’elles, la més llarga, arriba a marcar 5’1% de desnivell- posen les úniques dificultats a una circuit que evidentment és molt rodador. I on la gent anirà molt ràpid. Els 12 metres d’amplària de la pista i el bon asfalt conviden a fer-ho.

De fet, diumenge, en el poc de temps rodant, acabaren organitzant-se alguns grups que anaven com a locomotores. A vore qui aguantava el ritme. Curiós vore també el «pique» entre clubs representants de tendes. En este cas, els de Bicicletas Lluch marcaren el ritme.

I quin ritme, vaig perdre el compter de la quantitat de vegades que ens avançaren a un servidor i a Fernando Ferrari de www.ciclo21.com que anavem rodant i parlant tranquilament. Baixarem, sense esforç, dels 10 minuts en fer els 4 km del recorregut. Haurem de millorar molt per a tractar de fer la volta ràpida.

Calor i estratègia

La calor de diumenge -22 graus en gener- obliga a pensar també en la calor que podria fer quan arribe la prova el primer cap de setmana d’agost. L’asfalt bullirà i a més d’un li entraran ganes de clavar-se dins de la bassa que hi ha en mig del circuit. En tot cas, el rodatge previ ajuda també a fer-se una idea de com hauria de ser l’estratègia. Relleus curts en eixes hores centrals de molta calor per evitar matxacar el cos i que després passe factural’esforç continuat de 24 hores. I molta hidratació. I també un dubte. Fem equip de 4 o de 6? Si som 4 eixim a 6 hores si som 6 a 4 hores.

600 km a 30km/h???la foto-3

Alguns valents ja pensen en fer-la en solitari. Pel Circuit coincidirem i saludarem Mario Bou, l’ultrafondista de Guadassuar que ha protagonitzat alguns reptes passat 2014 com fer Madrid-València Non Stop. Ja feia càlculs de la mitjana per a fer uns 600 km en les 24 h Cyclo Circuit. «Si descanse 4 hores, per a fer 600 km en 20 hores hauré d’anar a 30 km/h de mitjana«. 30 km/h de mitjana durant 20 hores!!!. Podria ser interessant el duel de Mario Bou amb altre ultra fondista solitari com és Pepe Brufal, si este ciclista d’Elx acaba participant també a estes 24 h. Enguany ja va fer 1000 km sense parar, això si en 40 hores. Dos dièsel en tota regla. Si feren un equip junts…

El bon ambient de passat diumenge -amb picaeta final inclosa- i molta presència de xiquets que protagonitzaren una espectacular eixida a l’estil Lemans, amb totes les bicicletes disposades a la paret, i alguna que altra imatge curiosa. Convida a pensar com serà l’ambient a l’agost, amb l’efecte multiplicador de totes les persones que s’inscriguen i els amics i familiars que vinguen a animar i viure una nova experiència pròxim 1 i 2 d’agost a les 24 h Cyclo Circuit.


 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una crono de 24 hores | SLA - […] tota la geografia espanyola  que van a reunir-se al Circuit Ricardo Tormo de Cheste i per a viure una…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »