Un gegant i dos serres

Prèvia del cap de setmana de Trail a la Comunitat Valenciana

VIII Tombatossals, IV Trail la Mallà a Barxeta i IV Serra Perenxixa a Torrent

Un gegant mitològic clau en la fundació de Castelló, una població que, tot i estar en dimintiu, amaga una Serra ben atractiva, i altra població que més  gran, Torrent, també amaga una serralada interessant. I molts corredors en els tres llocs. 800 a la VIII Tombatossals i 1500 a la IV Trail la Mallà-Serralades de Baxeta i més de 600 a la IV Serra Perenxixa de Torrent.

El Trail continua sent una moda que pega fort. Això sí, diumenge tocarà abrigar-se que hi ha una important baixada de les temperatures i a primera hora del matí farà frescoreta. Per cert, si eres un dels 1500 que estaràs al Trail de Barxeta no t’oblides d’aconseguir el teu exemplar de la revista de Sense Límits Aventura. http://senselimitsaventura.com/revista-sla/. I si ens envies una foto, millor que millor  info@senselimitsaventura.com

IV Trail – La Mallà Serralades de Barxeta (21’3 km 957+)

la malla serralades1527 persones entre corredors i senderistes estaran pròxim diumenge 18 de gener participant a la IV Trail i Marxa La Mallà Serralades de Barxeta, una xifra que converteix esta prova en una de les més nombroses del nostre calendari tot i que només acumula quatre edicions la prova que organitzen des del Club d’Atletisme La Mallà – Tot Pulmó.

Els corredors tindran per davant 21’3 km 957+,amb el tradicional recorregut que té una part inicial i final prou corredora, fixant a la part central de la prova la major part dels 957 metres de desnivell possitiu, sense acabar de sobrepassar els 500 metres d’altitud en el punt més elevat, l’anomenat «El Xim» des d’on els corredors podran gaudir d’una espectacular vista del sud de la província de València.

En acabant s’ha modificat l’últim kilòmetre del recorregut per gaudir més de la gent d’un poble volcat amb la prova. Per als senderistes l’opció és lleugerament més curta distància 18’5k, però prou més suau en desnivell 650+.

L’eixida serà a les 09:00 h des de la Plaça Josep Llorente de Barxeta amb el tradicional cohet que marca l’inici. Per a acompanyants i veïns organitzen una torrà per a esmorçar i esperar a que acaben arribant els corredors.

I en acabant laprova del IV Trail la Mallà de  Barxeta o en la prèvia no t’oblides d’aconseguir el teu exemplar de la revista Sense Límits Aventura.  http://senselimitsaventura.com/revista-sla/

VIII Tombatossals (21 km 907+)

VII TombatossalsEl gegant no correrà a soles. Més de 800 corredors s’han inscrit per a la VIII Tombatossals desbordant les previsions inicials del Club Running Castelló que havia fixat ellímit en 600 corredors. L’eixida serà diumenge 18 de gener a les 09:00 h. 21 km Des de les pistes de Penyeta Roja recorrent la zona muntanyosa del terme municipal de Castelló i de Borriol, passant per paratges com ara el Tossal Gros o la Penyeta Roja.

Serà l’edició més nombrosa de les realitzades fins ara. De fet, i com explicava el seu president Quique Monforte a la presentació de la prova passat dimecres, l’interés es va desbordar també a l’entrenament previ. «Ha estat tan gran lèxit de la carrera enguany, que a l’entrenament que sempre preparem per a reconeixer el recorregut i preparar el circuit ens acompanayren vora 300 persones, que és una barbaritat» va destacar amb satisfacció, en un fet que confirma que la Tombatossals té molt de tiro. «És una prova molt especial pera nosaltres perquè va ser el primer esdeveniment esportiu que organitzarem». 

Fent honor a la bondat del gegant, la VIII Tombatosssals té també la seua part solidària. Hi ha una iniciativa per arreplegar roba i calcer infantil per a xiquets de fins a 14 anys que anirà destinat als projectes de la ONG Youcanyolé.

 

IV Serra Perenxixa (Torrent) 21 km (1000+)

I per tancar agenda, altra prova de distància similar, mitja marató de muntanya a la Serra Perenxixa de Torrent. Més de 600 corredors participaran a esta quarta eIX Perenxixadició: uns 350 a la prova llarga 21 km amb 1000+ i uns 250 a la versió curta 12km 400+, prova d’iniciació que com ha novetat té una categoria per a xavals entre 15 i 17 anys.

La prova ix des del Camping de la Piràmide i continua per la cara sud de la serra per sendes de ramat. Puja pel PR i després de dos puxades i baixades curtes arriba al cim de Perenxixa. A continuació hi ha un descens ràpid per camí i asfalt per travessar la zona urbana. El descens continua pel PR fins arribar al Barranc de Gallego, com a pas previ a les dos ultimes puxades per a remuntar la serra que van deixant-nos a prop de la meta, en un recorregut on el 78% és per senda.

Cal destacar que dins del compromís cada vegada major amb el manteniment del medi ambient, no es donaran gots als avituallaments. Cada corredor ha de dur-se el seu recipient -botellí, got…- per a portar el líquid. L’eixida de la prova llarga és a les 09:00h, mentre que l’eixida de la versió d’iniciació és a les 10:00 h.

perenxixa

 

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »