Xari Adrián, acaba la 19 a Hong Kong

La corredora de la Vall d’Uixó ha participat a la Vibram Hong Kong 100 km

«L’objectiu és acabar entre les 5 primeres al Ultra Trail World Tour»

xari adrian

 


Actualització


 

xari adrian 3La corredora Xari Adrián (Sport HG) ha acabat la que fa 19 a la V Vibran Hong Kong 100, prova que s’ha disputat este dissabte a esta àrea de la Xina i que inicia la Ultra Trail World Tour. La corredora de la Vall d’Uixó ha emprat un temps de 15 h 47′ 49″ en recòrrer els 100 km 4500+ tenia la prova. 

La victòria ha sigut per a la corredora local Wyan How Pui Yan (12:24:56) per davant de la també corredora local Dong Li (12:39:54). La tercera posició ha estat per a la italiana Lisa Borzani (12:50:38). La seua compatrionta Francesca Canepa, guanyadora de la prova al 2014, ha acabat retirant-se.

Problemes estomacals

Captura de pantalla 2015-01-17 a la(s) 21.06.13En cap moment Xari Adrián ha tingut opció d’estar davant amb les millors, tot i que al pas pel primer punt de control anava en la posició 8. Però ja ens va advertir que no venia al 100% de forma, i a més uns problemes estomacals l’han dificultat trobar el ritme per poder acostar-se a les primeres i s’ha mogut entre les posicions 17 i 20 fins aconseguir finalment arribar la que fa 19.

Este resultat no modifica l’objectiu amb què Xari Adrián ha encetat este circuit ja que com ahir ens advertia el seu objectiu és poder fer alguna bona prova que li permeta optar a acabar entre les 5 primeres a la general. Recordem que el sistema de competició desta Ultra Trail World Tour obliga a finalitzar com a mínim 2 de les proves que composen el calendari, i la classificació s’obté de sumar els 3 millores resultats

En homes la victòria ha estat per a Yang Long Fei amb un temps de 09:52:42. El català Jordi Gamito ha acabat el que fa 5 amb un temps de 10:54:34

***********************************************************

Xari Adrià, a conquerir Hong Kong

Des la Vall d’Uixó -o en este cas des de Benicàssim- fins a Hong Kong. Dijous va arribar a esta regió de la Xina la corredora Xari Adrián (SportHG) per a preparar la V Vibran Hong Kong 100 milles, prova que es disputa este dissabte 17 de gener i que obri el Ultra Trail World Tour, la segona edició d’este circuit mundial d’Ultra Trail.

La castellonenca Xari Adriàn, en companyia de Silvia Trigueros, són les dós úniques representants espanyoles a una prova on participen vora 1100 corredors de muntanya de tot el món. Les dos són, precísament, les dos últimes campiones d’Espanya dUltra Trail, al 2014 Silvia Trigueros i al 2013 Xari Adrián, gràcies a la gran victòria que va aconseguir a la CSP 118.

«L’objectiu principal és estar entre les 5 millors del món al Ultra Trail World Tour» explica Xari Adrián a SenseLimitsAventura recent aterrada a Hong Kong. «Les sensacions en què arribem no són males, però tampoc estem al 100% perquè encara no és el moment de la temporada de fer-ho» afegeix.

vibram hong kong100 km i 4500+

Esta prova d’ultra resistència té un recorregut de 100 milles (166 km) amb uns 4500+. Comença a Pak Tam Chung, a la península de Sai Kung, i passa pels llocs més bonics de Hong Kong: platges desertes, boscos antics, camins, embassaments i cims.

«És un Ultra ràpid però no per això menys dur» ens explica Xari. «Té un inici molt ràpid, amb molts trams en què es puja i baixa escales. El desnivell possitiu està a les dos últimes pujades on és millor arribar en algo de força» indica.

La descripció que ens fa Xari Adrián es pot confirmar al gràfic adjunt el desnivell es va incrementant a mida que avançen els kilòmetres. Té una primera part relativament plana. Ix quasi de cota zero, i als primers 45 km apenes hi ha desnivells destacats a excepció del cim de Sai Wan Shan. A partir del km 45 comença tot un seguit de muntanyes amb el punt més elevat el Tai Mo Sahn (957 m) a falta d’uns 8 km. Des d’eixe punt hi ha una baixa pronunciada cap a meta.

Les rivals 

Xari Adriàn es trobarà amb un grup fort de rivals per a poder fer una bona prova a Hong Kong. A més de Silvia Trigueros, des d’Europa han viatjat també Francesca Canepa, que l’any passat ja va véncer esta provaamb un temps de 12h59’19», i la també italiana Lisa Borzani que l’any passat va tindre un paper destacat a la TDS i al Tor des Geants. A més, cal tindre en compter corredores com Claire Price o Nora Senn que tot i ser anglesa i Suïsa respectivament, viuen a Honh Kong i coneixen el terreny

La prova comença dissabte 17 de gener a les 08:00 A.M. (hora local), a la matinada de divendres a dissabte 01:00 A.M hora espanyola i finalitzara a mitjan matí de dissabte en el que esperem siga una bona actuació i un bon inici d’any per a Xari Adriàn, i que la corredora de la Vall d’Uixó puga conquerir la Xina, com va fer l’any passat a la Maratho de la Gran Muralla la corredora de Castelló Sofía García, recent guanyadora del KV Gandia.

Ultra Trail World Tour i Spain Ultra Cup

Esta prova Vibram Hong Kong 100 milles forma part del Ultra Trail World Tour, circuit mundials d’Ultra Trail composat per 12 proves que al 2015 celebra la seua segona edició. L’any passat la catalana Nuria Picas va ser la guanyadora per davant de la brasilera Fernanda Maciel. Nerea Martínez va quedar en setena posició d’este circuit. L’objectiu de Xari Adrián és poder acabar entre les 5 primeres. «A més també  volem lluitar per la Spain Ultra Cup. Això ens obligarà a fer una temporada llarga i competir pràcticament cada més», amb la dificultat que això comporta quan a l’exigència física i l’exigència econòmica.

Captura de pantalla 2015-01-15 a la(s) 18.14.24

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Allà on córrer és com respirar | SLA - […] Serà una nova experiència internacional de la corredora de la Vall d’Uixó que de la mà de Sport HG…
  2. Valencians al UTMB | SLA - […] al seu currículum que ja l’hat dut a competir este 2015 a llocs tan exòtics ara Hong Kong a la Vibram 100…
  3. “Ja era hora que se’ns reconeguera” | SLA - […] Xari Adrián, acaba la 19 a Hong Kong […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »