El secret del rei de Gener

Juan Martínez d’Ontinyent, guanyador del KV Gandia i del Trail de Barxeta

Ara va a per la Lliga FEMECV…amb el permís de Dani (i qui és Dani?)

juan martinez 2

Dos de dos i, a més, de forma contundent. Juan Martínez (Like Sport Lurbel) ha començat l’any com un bou. El corredor d’Ontinyent va aconseguir fa 10 dies la victòria al XIV Km Vertical de Gandia i passat diumenge al IV Trail La Mallà Serrralades a Barxeta. «La veritat és que no esperava estar tan bé» reconeix a SenseLímitsAventura. «És ideal perquè et reforça molt, però altres anys no havia pogut estar tan fort. A més, a Barxeta era una prova prou corredora i també em va anar bé. Sempre se m’ha donat bé les proves de desnivell com els kilòmetres verticals, però intente cada vegada ser més complet».

Dos claus i un secret

Hi ha dos claus i un secret en este bon rendiment de Juan Martínez al gener. La primera d’elles la bona pretemporada que ha fet al desembre. «He pogut tindre alguns dies de vacances i he entrenat molt de manera que he arribat ara amb una ‘chispa’ que altres igual encara no tenen». I això que a Nadal no s’ha privat de res: «Menjar, menge de tot, que tinc la sort que no em pega mala la panxa. Menge de tot, però poc, aixó sí».

Altra de les claus ha estat retornar a la distància curta després que l’any passat fer la incursió en algun Ultra Trail com el Desafio Lurbel Aitana Puig Campana o la Botamarges. La experiència no va estar malament, quart a la Botamarges, però «em trobe més còmode en la distància curta i la mitja distància. No tinc el temps que fa falta per poder entrenar un Ultra».

trail la malla guanyadorsA per la Lliga FEMECV…

Eixe retorn a la distància curta fa que en este inici de 2015 tinga un objectiu ben clar: La Lliga CxM de la FEMECV. «Crec que puc fer un bon paper a la Lliga. Això sí, sé que serà molt exigent, perquè a la Lliga és on van els millors corredors. Pots pensar que estàs bé, però no ho saps de veritat fins que vas a la Lliga. Allà hi haura 20/30 corredors donant gas i si baixes el pistó et passen de seguida».

«Puc fer un bon paper a la Lliga. Sé que serà molt exigent, perquè a la Lliga és on van els millors corredors»

«Pots pensar que estàs bé, però no ho saps de veritat fins que vas a la Lliga. Allà hi haura 20/30 corredors donant gas i si baixes el pistó et passen de seguida»

Ho sap per l’experiència pròpia acumulada a les dos passades edicions, amb el bon record especialment de 2013 quan el seu bon paper a la Lliga el va dur a la formar part de la selecció valenciana al Campionat d’Espanya de Marató de Muntanya.  «Si vols ser un corredor de muntanya complet has de estar present a les proves de la Lliga i rendir».

Com sempre, seran 3 les proves que conformen la Lliga FEMECV 2015: 25/01 III Bandolers (22km 1346+), 15/02 II Trail de Ròtova (16km 750+) i la tercera i definitiva a Onil. Les dos primeres les coneix bé. «Tinc entés que la de Bandolers és prou tècnica, un recorregut molt escarpat amb molta baixada i pujada. Després Ròtova, que és més curta i la coneix bé perquè l’any passat vaig guanyar allà. I em falten referències de la tercera a Onil».

…si el deixa Dani…

Li falten referències per a eixa prova a Onil que, organitzada pel Club La Creueta, tanca la Lliga FEMECV el primer cap de setmana de març. I li falta saber si podrà participar. «Dóna la circunstància que la meua dona, Inma, està embarassada i li toca donar a llum a finals de febrer. Així que… encetaré la Lliga i faré les dos primeres proves i si aguanta la dona farem la tercera l’1 de març i si no…». Dani, que així serà batejat el xiquet, serà per tant qui dicte sentència. «Després ja vorem que passa. Estic un poc a l’expectativa. El que em deixe el xiquet. Si puc competir bé, i si no intentaré entrenar el que puga, i ja vorem. Ja ho farem, com ho ferem quan va nàixer la meua primera filla, Noelia».

«La meua dona, Inma, està embarassada i li toca donar a llum a finals de febrer. Així que… encetaré la Lliga i faré les dos primeres proves i si aguanta la dona farem la tercera l’1 de març i si no…»

Mes enllà de les conyes i comentaris, Juan Martínez, ho té ben clar. «Entrene i competeix perquè m’agrada i disfrute, i quan vaig a les proves vaig sempre a per totes. Encara que estiga mal deforma sempre ix a donar-ho tot, tot i que després acabe el 30». Amb eixa filosofia viu Juan Martínez les carreres per muntanya des que va començar a córrer ara fa 4 anys. A Perenxisa. Precissament a una prova de la Lliga, d’eixa Lliga FEMECV 2015 que és el seu gran objectiu i que arriba amb un pà davall del braç.

Fotos: Conxip.com / www.mychip.es

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Els bandolers del Trail | SLA - […] d’aspirants, entre els quals es troba Juan Martínez, el corredor d’Ontinyent que acaba de guanyar el KV Gandia i…
  2. Juan Martínez trenca el crono | SLA - […] dos minuts de diferència, retrobar-se amb la victòria, i acabant este 2015 amb molta energia, tal i com el…
  3. Barxeta, segons el campió | SLA - […] El secret del rei de Gener […]
  4. Juan Martínez es cola a la festa dels íbers | SLA - […] En acabant la prova i el Circuit, l’altra cara del Trail. La de recuperar forces entre mos i mos…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »