Un nòmada de Dènia

L’escriptor Miquel Silvestre presenta en TVE «Diario de un nómada», 20.000 km de recorregut en moto per Sudamèrica 

miquel silvestre

 

Rodant i rodant pel món des de fa ja 5 anys. Miquel Silvestre és un nòmada nascut a Dènia al 1968 que enceta ara una nova aventura. Després d’haver fet la volta al món en moto -havent travessat tota Africa, Europa, Asia, Amèrica-, i haver-ho plasmat tot en diversos llibres, ara ens convida a recòrrer Sudamèrica en una nou projecte que ha batejat com «Diario de un Nómada», un projecte que es podrà seguir cada diumenge a La 2 de TVE.

Convertir la passió en professió

un millon de piedrasL’anècdota diu que un bon dia Miquel va abandonar una còmoda -i avorrida- vida laboral a Madrid com a registrador de la propietat per a descobrir món. La realitat conta que ha convertir la seua passió -escriure i viatjar en moto- en la seua professió.

Amb els anys, Miquel, ha anat perfeccionant la seua forma de contar, observar i contextualitzar la vida i la història allà per on ha rodat amb la seua moto. Primer amb els llibres –«Un millón de piedras» «Europa low cost», «La fuga del náufrago» o «La emoción del nómada» -, i més tard amb els videos cassolans i informals que ell mateix es filmava, editava i locutava i que ara s’han transformat en programa de televisió.

Diumenge estrena en TVE

La sèrie «Diario de un nòmada» s’estrena diumenge 25 de gener a les 19:30 h a La 2 de TVE. Al llarg de 13 capítols Miquel ens durà des de l’Estret de Magallanes fins el Canal de Panamà, 20.000 km de recorregut seguint les emprentes que deixaren els exploradors espanyols ara fa 5 segles. Una barretja d’aventura i història amb l’estil personal, irreverent, dur, directe, i sense edulcorants que caracteritza Miquel Silvestre.

Aquella entrevista al 2011

Fa 4 anys que a Sense Límits – entrevistarem Miquel Silvestre quan acaba de traure el llibre «Un millón de piedras» i donava els primers pasos en una aventura que hui l’ha dut a ser tot un referent per aquells que volen canviar la seua vida i descobrir món. Convertit en icona mediàtica i a les xarxes socials on arrosega milers de seguidors en twitter, facebook i al seu canal de Youtube. Darrere, però, d’eixa figura mitificada hi ha moltes hores de sacrifici i esforç. I moltes renúncies que tenen també la seua recompensa.

«Todo lo que gasto desde que abandoné la zona de confort económico es para viajar por el mundo sin importarme lo lejos que vaya y lo largo que sea el viaje. Viajo para contar grandes historias del pasado y del presente y vivir la gran aventura de mi vida. No tener que vigilar el calendario porque se me acaban las vacaciones es el mayor lujo que puedo imaginar y eso lo he conseguido por mis propios méritos de narrador.

Igual que un músico ambulante, he aprendido a ganarme la vida con mis fotos, textos y vídeos. Me ha resultado más difícil que sacar unas oposiciones. Cuando tenga hijos y pueda contarles las cosas que conseguí con esfuerzo en la vida, ese será el logro personal que con más orgullo les contaré».

«No puedo presumir de eso porque me alimento de supermercado y duermo en tienda de campaña o en moteles de mala muerte para ahorrar hasta el último dólar y poder invertirlo en producir un documental sobre la historia española en Norteamérica. No me importa esta pobreza porque no la vivo como tal pobreza, sino como una gran fortuna» 

En aquelles entrevistes al programa Sense Límtis de Ràdio Nou -des de Katmandú, Etiòpia, Canadà…-, Miquel sempre ens destacava que el món i les persones són molt millors i menys perilloses del que ens volen fer creure als informatius de televisió. Ara té l’oportunitat per a demostrar-ho. Bona i llarga ruta televisiva.

 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una vida sobre dos ruedas | SLA - […] Hace tiempo que perdió la cuenta de los kilómetros recorridos. No así de los países, más de 100, ni…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »