De Castelló a Madagascar en cinecicleta

Isabel Segura viatjarà en bici per Africa per a exhibir cinema a pedals

cinecicleta 4

 

De Castelló a Madagascar, pedalejant sense pressa i amb l’únic objectiu de viure experiències, conéixer gent, conéixer cultures i al mateix temps donar a conéixer cultura en forma de cinema. Eixe és l’objectiu que s’han plantetjat per a este 2015 la castellonenca Isabel Segura i el madrileny Carmelo López que proper estiu marxaran en bici des de Madrid per travessar Àfrica en bicicleta durant dos anys i acabar arribant a l’illa de Madagascar.

cinecileta 5Cinema a pedals

De camí, anar mostrant el cine a aquelles regions apartades de la civilització i que no tenen accés al cinema. Com fer-ho? amb un mètode novedós: la cinecicleta. «Es una mena de trìpode amb pedals i sillí, que al pedalejar genera electricitat que permet aconseguir l’energia necessària per a poder projectar la pel.lícula» explica Isabel Segura. I qui aconseguisca eixa electricitat seran els mateixos espectadors que hauran de fer torns d’uns 5 minuts per a mantindre la projecció en funcionament.

«Volem eixir en agost per poder travessar la zona del Sahara en octubre/novembre sense tanta calor. Però si ho tenim tot preparat és possible que marxem abans, en juny o juliol»

«Es una mena de trìpode amb pedals i sillí, que al pedalejar genera electricitat que permet aconseguir l’energia necessària per a poder projectar la pel.lícula»

Isabel i Carmelo aniran pedalejant tota Àfrica des de Marroc, atravessant bona part dels països de la costa oest, per acabar arribant a l’illa de Madagascar després de dos anys de viatge, tot i que no hi ha una planificació exacta ni un timing que hagen de seguir de forma exhaustiva. «Volem eixir en agost per poder travessar la zona del Sahara en octubre/novembre sense tanta calor. Però si ho tenim tot preparat és possible que marxem abans, en juny o juliol» explica Isabel a SenseLímitsAventura.

cinecicleta 0

 

El viatge començarà proper estiu, però abans aprofitaran el Festival de Cinema de Burkina Fasso per a fer contactes amb directors i productors de pel.lícules locals, perquè l’objectiu és ajudar també els productors locals a donar a conéixer les seues pel.lícules. També està previst fer algunes presentacions i projeccions en diversos punts d’Espanya.

Una aventura pedagògica

El viatge de dos anys els obligarà a deixar la vida còmoda que tenen establerta a Espanya, i abandonar el treball, fet que amb l’actual crisi pot semblar una decisió arriscada, però Isabel ho té clar. «A la fí, si vols fer alguna cosa o et decideixes i ho fas o no ho faràs mai. Ens podem més les ganes de viatjar i de fer-ho que no la por a perdre un treball o el que ens puga passar en el viatge. Hi ha que tindre decisió perquè si no t’acomodes i acabes per no fer res». De moment el que toca és anar estalviant perquè tenen previst una despesa d’uns 500 euros per persona i mes, de manera que necessiten uns 24.000 euros els dos anys.

«Si vols fer alguna cosa o et decideixes i ho fas, o no ho faràs mai. Ens podem més les ganes de viatjar i de fer-ho, que no la por a perdre un treball o el que ens puga passar en el viatge»

«És una aventura, un repte personal i també una prova de foc per a la relació de parella»

La motivació a l’hora de fer este viatge té també una part important de compromís social perquè Isabel i Carmelo s’inspiren en el que foren les Misions  Pedagògiques de la II República en què grups de professors s’endisaren a poblacions aillades a Espanya per fer-los arribar la formació i la cultura. Ara faran una cosa semblant però amb projeccions cinematogràfiques en què els espectadors hauran de participar pedalejant per fer l’electricitat suficient per mantindre la pel.lícula en marxa.

Repte de parella

El repte és també un repte personal per a esta parella, que en el cas de Carmelo ja ha fet viatges en bicicleta pels 5 continents, però ara hauran de sobreposar-se a les dificultats de la ruta, i a la convivència diaria. «Jo sempre dic que és una prova de foc per a la parella. Es una aventura un repte personal i un repte per a la relació de parella» conclou Isabel somrient. Il.lusió i ganes no els falten.

 


cinecicleta 6

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »