Un valencià a La Palma

Voro Guillem Borras corredor i organitzador del Desafio GR130, 150 km 6000+

Ens conta també les seues experiències a Marathó des Sables i The Coastal Challenge a Costa Rica

 

voro guillem 0

 

“La idea inicial era fer el GR130 la nit de cap d’any. Pensava prendre el raïm a la Plaça d’Espanya de Los Llanos, i després començar a córrer per a fer la volta a la Illa, aproximadament 155 km amb més de 6000+… però a la fi em convencerem perquè ho fera d’altra manera“. Així relata Voro Guillem Borras com va ser el naiximent del Desafio Solidario GR130 que fa apenes 10 dies, el 17 de gener, va viure la seua tercera edició.

La Palma“La veritat és que ha creixcut molt des que començarem ara fa 3 anys” afegeix este corredor de Sollana. “El primer any forem molt poquets, un grup d’amics, i en esta ocasió, com que la gent podia vindre algun tram, arribarem a ser ja més de 100 persones en algun moment”. A d’ell però li va tocar viure-ho des de la tanca. “Vaig poder nomes una distància marató, perquè havia d’estar pendents de temes organitzatius. Aixó sí, el terreny te claves per on te claves és molt dur. Barranc amunt, barranc avall, sempre rodant vora mar. No hi ha res de plànol. Un autèntic trencacames”. Un trencames que recolle l’illa de La Palma pegant-li una volta de 360 graus.

“La idea inicial era fer el GR130 la nit de cap d’any. Prendre el raïm a la Plaça d’Espanya de Los Llanos, i després començar a córrer per a fer la volta a la Illa, 155 km 6000+… 

“El terreny te claves per on te claves és molt dur. Barranc amunt, barranc avall, sempre rodant vora mar. No hi ha res de plànol. Un autèntic trencacames”

El premi per qui participa és més que simbòlic. Saber que estan ajudant l’associació de Niños Especiales de La Palma. “Tot el que és recapta va per a l’associació. No és una part de l’inscripció, no, va tot per a d’ells”, explica Voro, com així també el coneixen a La Palma, amb el seu nom valencià: Voro.

voro guillem 5De Sollana a La Palma

Ja fa 6 anys que Voro viu a La Palma, on exerceix de Guàrdia Civil i ha trobat la seua vida i la seua parella. Allà ha corregut totes les proves que se li han posat a tir de les moltes i molt dures que hi ha a les Illes Canaries -on també es viu una bogeria pel Trail- acumulant experiències molt diverses. “He fet 5 anys seguits la Transgrancanaria, i també he anat alguna vegada a Transvulcània. Al 2012 em va eixir una Transvulcània molt bona i vaig acabar el que fa 55 amb 10h 50′, ara bé, l’any següent vaig patir com mai. Va fer molta calor i tot i que vaig començar bé, quan anava del Pico de las Nieves al Roque de los Muchachos em va tocar parar, descansar baix un bananero. En acabant vaig entrar en meta amb un cervessa a la mà” recorda amb un somriure

“He fet 5 anys seguits la Transgrancanaria, i també he anat alguna vegada a Transvulcània. Al 2012 em va eixir una Transvulcània molt bona i vaig acabar el que fa 55 amb 10h 50′, ara bé, l’any següent vaig patirr com mai..”

Sables i Costa Rica

Més recentment ha estat fent la Tenerife Blue Trail, patint per falta de preparació, però ara toca complir amb altres obligacions. “Estem reformant la casa i no tinc temps per a entrenar ni diners per a poder competir”. Ganes no li falten i de tant en tant mira de reull el calendari. I es mossega les ungles quan s’acosta la data de la Marathó des Sables, la prova reina per etapes del desert que enguany, a l’abril, celebra la seua edició número 30. A Sables ha anat en 3 ocassions 2010, 2011 i 2012. “El primer any no savia ni on anava” recorda. “No savia ni com havia d’ajustar-me les polaines!!! Tota la gent anava amb el menjar separat per dies, medit i mesurat i jo tot arreu en una mateixa borsa. Els altres anys ja anava méspreparat i fins i tot vaig acabar fent el 83”. Gens malament amb una prova en autosuficiència, 250 km per etapes en el desert i amb vora 1000 corredors.

“El primer any que vaig a anar al Marató des Sables no savia ni on anavaNo savia ni com havia d’ajustar-me les polaines!!!” 

“Per mí, més dur Costa Rica que no Sables. El terreny és més irregular, amb mes muntanyes, i continuament travessant rius, nadant fins i tot pels rius, i això amb l’humitat que hi ha ho fa molt dur”

I de la calor de Sables, a la humitat de Costa Rica, on va estar també ara fa un parell d’anys a The Coastal Challenge, 225 km 10300+ que este cap de setmana obri una nova edició.. “Per mí, més dur Costa Rica que no Sables. A Costa Rica no haguera pogut acabar de no ser que no era en autosuficiència. El terreny és més irregular, amb mes muntanyes,i continuament travessant rius, nadant fins i tot pels rius, i això amb l’humitat que hi ha ho fa molt dur”.

voro 7

Córrer a la Comunitat?

Els records d’eixes grans experiències en carreres per etapes -“les que millor se m’adapten”- mantenen viva la motivació per a córrer de nou a major nivell ara quan acabe amb la reforma. A l’espera d’embarcar-se de nou en aventures internacionals, no descarta fer alguna ‘excursió’ a casa, i provar en alguns dels molts Ultres que cada vegada més van omplint el calendari a la Comunitat Valenciana -i que fins i tot encara pot deparar alguna novetat al calendari per a finals d’any-. “Tinc ganes de fer un Ultra per allà. He fet algunes carreres com el Bartolo o Vistabella però m’agradaria de fer un Ultra dels que hi ha per Castelló o València”. I de pas recuperar l’accent valencià, que parlar-lo el parla, però amb un accent canari que el delata. Això sí, ell és Voro, de Sollana. Això no canvia.

 

 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Un valencià en la 360º | SLA - […] Un valencià a La Palma […]
  2. 84 hores contra el crono | SLA - […] Un valencià a La Palma […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »