Aniversaris de Trail

X CxM Serra del Coto a Monòver i XV Marxa Sant Sebastià de Vilavella

serra coto 0

Dos de les veteranes del Trail es donen cita este cap de setmana al nostre calendari. la X CxM Serra del Coto a Monòver i la XV Marxa de Sant Sebastià a la Vilavella. Des de la seua llarga experiència veuen com cada any van apareguent més proves, com és el cas de la III Cursa i Marxa per Muntanya Ocaive a Pedreguer, la II Mitja Marató de Muntanya «Penya l’Aventador» a Genovés o la III Alèdua Trail a Llombai, de les que ací tens més dades.

X Serra del Coto (Monover) (22 km 1246+)

SERRA DEL COTO10 anys que passen molt a presa. Sembla que va ser ahir quan al 2006 es va disputarla primera edició de la Carrera per Muntanya Serra del Coto que este diumenge 1 de febrer celebra el seu X aniversari a Monòver.

«Començarem al 2006 sent prova de la Lliga FEMECV, en un moment en què encara no hi havia tanta prova de Trail. Serien no arribaria a 300 corredors. Al 2007 continuarem i anàrem creixent a poc a poc fins que la cosa va esclatar al 2009 i ja l’any passat haguerem de limitar inscripcions» recorda Chema Falcó, director tècnic de la prova, integrant del Club de Muntanya Monòver.

Enguany serán 600 participants -400 corredors i 200 senderistes– els que estaran diumenge a la Plaça del Socarrat a Casas del Señor, pedania d’esta localitat del Vinalopó Mitjà, disposats a recórrer la Serra del Coto en este X aniversari. «La prova està limitada perquè passa per un Parc Natural Municipal i a més perquè tampoc volem clavar tanta gent a la Serra. Val la pena ser menys però poder córrer millor». Per a fer-ho en condicions i evitar massificació als punts conflictius els caminants eixiran a les 08:00 i els corredors a les 10:00 h.

Rampes al 30%

Per davant 22 km amb 1246+ en un recorregut que segons ens detalla Chema té 3 parts. «D’eixida hi ha una muntà d’uns 3,5 km al l’Alt del Redó que ja et deixa les cames a tó, després es baixa per una part molt fina, per la senda del barranc de caseta que ens deixa als peus de la segona pujada. En qüestió d’1km es puja un desnivell d’uns 300 metres fins arribar al puntal de Quiles, i allà a prop està el punt més alt de la prova amb 997 m sobre el nivell del mar. Des d’ahir encara resta una baixada i una última pujada per un tallafocs amb 7/8 rampes consecutives abans de fer els 4 km finals de pista plana cap a meta».

serra coto 1Anècdotes i vivències

«En estos anys hem tingut de tot» recorda Chema. «Hem tingut anys d’anar enmanega curta i amb molta calor i altres d’estar nevant i els corredors al.lucinats, clar. És el que té fer la prova en esta època de l’any». Enguany toca vent, la previsió així ho anunciaCanvia l’oratge, canvia el nombre de corredors, peròel que no canvia ésel preu. «Cobrem la mateixa inscripció des de 2006, i mira que donem un fum de coses als corredors, però tenim clar que esta és una carrera per als corredors i no per a guanyar diners. Més bé al contrari, de vegades ens consta diners al club».

Una carrera per als corredors i per als acompanyants, que previamente podran gaudir de Tonya amb xocolata -algun que altre caminant també- i en acaban d’una torrà popular.

 

cxm san sebastiàXV Marxa de Muntanya Sant Sebastià (Vilavella) (19km 500+)

Més veterana encara és la tradicional Marxa de Muntanya de Sant Sebastià a la Vilavella que a este 2015 va a viure el seu 15 aniversari. Des de l’any 2001 està en marxa està prova que reunirà un bon grapat de corredors –més de mil– dispossats a afrontar els 19 km amb 500+ que composa el recorregut de la prova que transcorre per punts com ara la senda de Font de Cabres, la pista del Puntal o el Barranc Roget.

L’eixida serà diumenge 1 de febrer a les 09:00 des de la Plaça de la Vilad’esta localitat de la Plana Baixa. Serà complicat que algú puga baixar el rècord de la prova que l’any passat va establir Raúl García Castán amb 01h 18′ 04″.

Amb esta XV Marxa de Muntanya Sant Sebastià es dóna inici al IX Circuit de Muntanya de Castelló, circuit que a l’igual que a la passada edició estarà intgrat per 6 proves. Per a poder optar a la classificació final hi ha que participar enalmensy 5 de les 6 proves que composen el calendari.

Calendari IX Circuit Diputació Castelló

  • 01/02   XV Marxa de Sant Sebastià (Vilavella)
  • 08/03   IX Cursa Castro (Alfondeguilla)
  • 29/03   XVII Pujada a Pipa (Vall d’Uixó)
  • 19/04   XII Pujada al Montí (Onda)
  • 31/05    VI Cursa Rodeno (Nules)
  • 13/06   XIII Petjada – Volta San Joan de Moró

Més dades: http://circuitdiputaciocursesmuntanya.blogspot.com.es

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Debutants del Trail | SLA - […] com la X Serra del Coto a Monover i la XV Marxa de Muntanya de Sant Sebastiàa la Vilavella,…
  2. Prèvia cap de setmana de Trail | SLA - […] com la X Serra del Coto a Monover i la XV Marxa de Muntanya de Sant Sebastiàa la Vilavella,…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »